Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

295.573 bezoekers 65 leden Log in

*De nieuwere kaarten


Dit zijn de kaarten die zijn verhuisd van de startpagina naar dit stukje op mijn community om ruimte te maken voor de nieuwste kaarten. Al mijn oudere kaarten staan in het fotoalbum* en al mijn kerstkaarten in albums bij PictureTrail* Bij mijn kerstkaarten kan ik nog een uitgebreide omschrijving kwijt, maar in het fotoalbum moet ik die i.v.m. de toegestane schrijfruimte daar het zo beknopt mogelijk neerzetten wat ik zelf wel jammer vind omdat ik vaak lees in mailtjes en in het gastenboek dat mijn bezoekers de beschrijvingen wel handig vinden.
Soms zul je bij de beschrijving een cartridge met een nummer aantreffen. Deze cartridges horen bij de Cricut waarmee ik dan iets heb gesneden voor de kaart die er staat. Alle cartridges* die ik heb staan in op een Cricut pagina met daaronder de nummers.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

 
Een bedankje voor meerdere personen. Vier doosjes gevuld met Merci reepjes. Het filmpje waar het voorbeeld stond is afkomstig van HobbyVision, Met een uitgebreide duidelijke beschrijving. Zowel op het blog als op Youtube. Voor de doosjes, totaal 4 stuks, heb ik verschillende kleuren karton gebruikt voor de basis en verschillend designpapier om de basisdoosjes te versieren. Ik heb wel dezelfde snijmallen voor de doosjes anders werd het te ingewikkeld. De mallen zijn o.a. van Joy. Het ovaal op het doosje 6002-0639, de bloem is de chysantenmal, een mooie mal compleet met blaadjes 6002-0972. De overrige mallen zijn van Matianne design. Voor de hartvormige blaadjes LR0229, het kleinste malletje, het woordje Bedankt is malletje LR0221 en voor de trekkertjes waar de touwtjes doorheen zitten boven en onder is LR0411 gebruikt. Gewoon heel leuk om te maken en verrast in ontvangst genomen door degenen waarvoor ze bestemd waren.


Een jaar gaat snel. Onze oudste kleindochter is 13 jaar geworden en nu ook een brugsmurf. Ze moet iedere dag een eind fietsen om op school te komen samen met nog andere giebeltjes (vertaling: dat zijn giegelende pubers). Dan worden ze groot en wat moet je dan voor een kaart maken. Deze ijsjeskaart zag ik op internet. De basis is perzikkleurig linnenkarton A5 formaat. Daarop een oplegkaart in gebroken wit en met een embossingfolder door de Cuttlebug gedraaid. Twee strookjes scrappapier dat bij elkaar past, natuurlijk ook in de kleurtjes van de ijsbolletjes. De snijmal is van Marianne design LR0365. De letters van het woord Van Harte zijn allemaal losse snijmalletjes van Yvonne Creations YCD10096 en uiteraard raakte ik weer een letter kwijt. De letter I. Ik wilde eerst Gefeliciteerd maken maar dat woord was te groot dus het werd Van Harte en bij het opruimen was de letter weg. Heeft al die tijd gewoon op de mat onder mijn stoel gelegen geheel onzichtbaar voor mijn kippige oogjes. Ben ik blij dat ik ondertussen niet had gestofzuigd was gegarandeerd in de stofzak verdwenen. Maar ondertussen weer terug gevonden en zit nu netjes tussen de andere letters. Het alfabet is gelukkig weer compleet.

  
Deze cadeaukaart heb ik gemaakt aan de hand van een video workshop op Facebook in de Noor design groep. Duidelijk uitgelegd en de video kun je opslaan en naderhand terugkijken en de workshop volgen. Je kunt ook gelijk met de workshop meeknutselen. Maar ik kijk liever eerst en ga dan naderhand aan de slag, dan kan ik de video naar believe stilzetten. De video's zijn ook opgeslgen op Youtube. Typ in het zoekvak "video Noor&Zo" en je kunt kiezen uit een heleboel workshops. Het zijn wel twee Facebook groepen waar je lid van moet worden anders zie je niks. Noor design en Noor&Zo. Zoek het maar eens op. Het designpapier komt uit boekjes van Action. De stempels Gefeliciteerd en Hoera van harte zijn van Karin Joan ook Marianne design. Dan heb ik twee snijmallen van vogeltjes gebruikt ook beide van Marianne design de LR0137 en LR0290. Het randje is van Nellie Snellen MFD023 een van de twee randjes uit de verpakking. Dan nog twee hoekjes waar de boekenbon mee vastzit. Dat is een hoeksnijmal van Amy design ADD10047. Deze hoekjes horen bij een ronde tulpenmal.

  
Nog een kaart gemaakt aan de hand van de video workshop waar ik het al over had. De werkwijze is precies hetzelfde. Ook hier komt het scrappapier uit boekjes van Action. Het randje is van Nellie Snellen MFD028 een van de twee randjes dat in de verpakking zit. Het bloemtakje, de puntblaadjes en de varentjes zijn van Marianne design LR0229 en LR0192 en LR0403. De stempeltjes zijn van Karen Joan maar dat is ook Marianne design. Het ovale kadertje waar de varenblaadjes in geplakt zijn is van Joy 6002-0016. Dan nog de hoekjes waar het geld tussen zit, dat is een malletje van Leanne Creatief 45.8558


De ontvanger van deze kaart is gek op het strand en hebben daar ook een huisje. De kaart is een beetje van mezelf en een beetje uit een boekje. Als je snel een kaart wilt maken komt zo'n boekje goed van pas. De lekkere stoel is een mal van Marianne design LR0424 en is gesneden uit wat over was aan karton van de resten van de kaart. De ontvanger van de kaart merkte nog op dat hij net zo'n tekstbord had als de tekst op de kaart. Kwam dat even goed uit.

 
Voor onze kleindochter 7 jaar is ze geworden en al een hele dame. De kaart is een grappige vind ik. Een aapje en een varktentje en voor beide is er een cupcake. Voor deze kaart heb ik verschillende snijmallen gebruikt en voor de eerste keer een Dutch Doobadoo mal die ik heb overgekocht van iemand. Een 2de handsje dus maar niet minder leuk. Het is nummer 470.713.107. Eerst maar eens de mal nagetekend en overgetrokken en geknipt want snijden is niet echt mijn ding. De basis van kraft en daarop een stuk designpapier maar dan een slag kleiner. Alle randjes bewerkt met Distress inkt en dat op elkaar geplakten. Dan de mallen voor de aap en het varken COL1399 en COL1402 en voor allebei een feestmuts gesneden. De feestmuts zit bij de mal van het varken. Twee cupcakes gesneden met LR0341 en de embossing van zowel de cupcake als de vulling met stempelinkt bewerkt en daarop een grote plakparel bevestigd. Het standaard waar de kaart opstaat, want het is een enkele kaart, is de CR1408. Dit zijn allemaal mallen van Maranne design. Dan met een mal van Nellie Snellen een zoute dropvorm gesneden van bijpassend design papier. De buitenrand is linnenkarton. Het nummer van deze mal, al een ouwetje, is MFD021. Daarop zijn de cupcakejes geplakt. Een hartjesslinger is van Joy nr. 6002-078 en het aapje houdt de felicitatie vast. Het tekststempel op het labeltje is van Eline Pellinkhof. 


Ik had een leuk stuk scrappapier, een reststuk waar ik een kaart mee wilde maken. Ik heb een lichtgele kaart gepakt A5 formaat. Daar met een mal van Joy Noor design een rand in gemaakt en daar dat leuke stukje scrappapier onder geplakt. So far so good. En toen......stukje scrappapier, lichtgele kaart met een leuk randje maar wat moet daar nu op. Probleem. Van alles bedacht maar niks was leuk volgens mij dan. Geen inspiratie dus. Eerst maar een banner gesneden met een mal van Spellbinders S5-122 Shapebillities Ribbon. Dat zijn vier leuke banners in een verpakking en al meerdere keren gebruikt. De banner is lichtblauw scrappapier, want het donkerblauwe dat je ziet in het scrappapier glimt lichtblauw op als het licht erop valt. Een tekstje gesneden met een malletje van Crealies CLTS01, dat zijn fijne kleine malletjes. En nog was ik er niet uit. En opeens zag ik het. Tulpjes moesten het worden, een bosje tulpjes. De mal is een creatable LR0401. De stelen met blad gesneden uit een rest scrappapier, deze bij elkaar gedaan en geplakt met TackyGlue tot er een bosje ontstond. Het strikje gemaakt met een glimtouwtje uit een opruiming van Avec bij Boekvoordeel en dat op het bosje geplakt. Vier tulpen gesneden, twee in de knop en twee die verder openstaan uit wit satijnkarton. Hetzelfde karton als van de tekst. De embossing van de tulpjes bewerkt met lichtgele stempelinkt in precies de goede kleur. Het bosje tulpenblad verhoogd op de kaart geplakt met foamen daarop de vier tulpen ook verhoogd bevestigd. Alles met foamtape van 0,5 en 1 mm. Echt een lieve kaart geworden. 


Aapjes voor de kleindochter die 8 jaar geworden is. De gebruikte mal is COL1399 de mal van de aapjes en de banaan. De basiskaart is een rode kaart van 13,5x13,5 cm. Daarop een gebroken witte oplegkaart naar het gelige toe van 12,5x12,5 cm. De kleur is niet zo goed te zien op de foto. Dan een stukje scrappapier uit eigen voorraad van 11,5x11,5 cm. Het strookje kraftkarton is 2,5 cm hoog en 13,5 cm breed. Het woordje Gefeliciteerd heb ik erop getypt met lettertype - Back to black bold demo -. Wil je het zelf opzoeken dan die laatste twee woordjes ook vermelden, want er is ook een Back to black die minder vet is en dan zijn de letters dunner. De woorden op het rode bordje zijn gestempeld met stempeltjes van Karen Joan. De banaantjes zitten bij de aapjes snijmallen en die heb ik uit geel gesneden en bewerkt met Distressinkt Vintage Photo.  

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen. 

 door naar de doopkaarten
door naar de kerstkaarten*
door naar de vintage kaarten

door naar de workshops*

terug naar boven*
naar de startpagina*

Omhoog