Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

297.248 bezoekers 65 leden Log in

*De nieuwere kaarten


Dit zijn de kaarten die zijn verhuisd van de startpagina naar dit stukje op mijn community om ruimte te maken voor de nieuwste kaarten. Al mijn oudere kaarten staan in het fotoalbum* en al mijn kerstkaarten in albums bij PictureTrail* Bij mijn kerstkaarten kan ik nog een uitgebreide omschrijving kwijt, maar in het fotoalbum moet ik die i.v.m. de toegestane schrijfruimte daar het zo beknopt mogelijk neerzetten wat ik zelf wel jammer vind omdat ik vaak lees in mailtjes en in het gastenboek dat mijn bezoekers de beschrijvingen wel handig vinden.
Soms zul je bij de beschrijving een cartridge met een nummer aantreffen. Deze cartridges horen bij de Cricut waarmee ik dan iets heb gesneden voor de kaart die er staat. Alle cartridges* die ik heb staan in op een Cricut pagina met daaronder de nummers.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.


De kaart is voor onze tweede kleindochter die alweer 12 jaar wordt. Ieder jaar een andere kaart bedenken is best moeilijk. Maar ze wordt al groot dus wat minder kinderkaart maar wel eentje met een cupcake. Die vind ze lekker. De basis is een gebroken witte dubbele kaart van 13,5 x 13,5cm. Daarop een fel roze oplegkaart van 13,1 x 13,1cm en daarop designpapier van 12,6 x 12,6cm. Een strook designpapier met ballonnen van 5 x 12,6cm, aan beide kanten een randje van Marianne design LR0413, een slinger LR0329 en die iets laten uitsteken. Dan een fel roze kader gesneden met een snijmal van Nellie Snellen MFD010 en daarop twee cirkels MFD055. Een van designpapier en een witte cirkel een maatje kleiner. De witte cirkel is met een embossingfolder met allemaal kleine cupcakejes nog een keertje door de cuttlebug gedraaid. Een cupcake gesneden met snjmal LR0160 en de toef versierd met stempelinkt en plakparels. Het cakebakje heb ik uit dun craftkarton gesneden en ook bewerkt met stempelinkt. Een bannertje gemaakt, daarop gefeliciteerd gestempeld en alles op de kaart geplakt met 3d kit en lijm. Aan de binnenkant van de kaart heb ik een rand gesneden met snijmal LR0395 om geld in te doen. Nu kan ze zelf iets kopen wat ze graag wilt hebben.


Al heel lang lag deze kaart klaar om eens verstuurd te worden. Als geboortekaartje vond ik hem wel grappig, maar geboortes liggen nu eenmaal voor het opscheppen bij ons. Vorige week liet een nichtje van ons weten zwanger te zijn en daar was eindelijk een ontvanger voor deze leuke vintage kaart. Toevalig had ik een stukje designpapier over, hetzelfde als de kaart. Daaruit heb ik de letters ZWANGER fesneden met een alfabet van Craft Emotions nr. 115633-0163. Dit alfabet heeeft net zulke chocoladeletters als het woordje LOVE onderop de kaart. Omdat dit er goed bij paste kon ik dit mooi gebruiken. De letters heb ik bewerkt met Distress inkt Old Paper om de letters een vintage uiterlijk te geven en daarna op de kaart geplakt met Tacky glue. 


Klompen, tulpen en een randje molens. Het model is gemaakt volgens een videoworkshop van Daisy Martens, een lid van het designteam van Noor&Zo. Het model is echt leuk maar wel een beetje groot voor een gewone envelop. Nu vond ik op Youtube een filmpje gemaakt door Olga Mulder van Castella Creatief, waarin de kaart werd gemaakt met karton voor een vierkante kaart van 27,5z13,5 cm. Wanneer de kaart klaar is past deze precies in een vierkante envelop. Ik heb het filmpje bekeken en bedacht dat ik deze kaart ook uit A5 karton kon maken. Past hij ook in een vierkante envelop maar heb ik minder afval. Ik heb een linnenkaart A5 formaat van kraftkarton genomen, deze op maar gesnedenen daarna de kaart gemaakt aan de hand van dit filmpje. Ik heb de kaart bekleed met designpapier van Marianne design dat al een paar jaar geleden is gekocht. Het plaatje van de klompen is ook van Marianne en zit op een A4 vel met allemaal Hollandse plaatjes van die strekking. Het randje met de molentjes is van Amy design ADD10052. De klompen en de tulp zijn van Joy 6002-917 en 6002-618. Dan had ik nog ruimte voor een paar tulpenbollen. Dat is een mal van Marianne design LR0401. Dat is de tulp en de bol apart. Leuk om zo te gebruiken. Het alfabet voor de felicitatie is van Yvonne Creations YCD10096.

 
Onze enige kleinzoon, de benjamin ook nog eens, is vijf jaar geworden en groot fan van de emoticon drol. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de winkel bedrukt met die emoticon. Het malletje was net uitgekomen toen ik het zag liggen in de winkel. Het heet netjes de Party Pooper en is uitgebracht door Joy 6002-3117 is het nummer. Ik vind het geweldig ook de kaart die ik ermee heb gemaakt is bijzonder goed gelukt. Ik heb er een trapjeskaart mee gemaakt met 5 treden want daar kon ik 5 jaar op kwijt. Een mosgroene kaart van linnenkarton is de basis want deze kun je goed vouwen zonder dat het karton scheurt, wel belangrijk als je een trapjeskaart wilt maken. Daarop scrappapier met ballonnen afkomstig uit een blok van Action van een hele tijd geleden. Het drolletje uitgesneden, in een bepaalde houding geplakt en versierd met gekleurde rondjes karton dat is de confettie. Zijn allemaal snijmalletjes en zitten in de verpakking samen met het drolletje, de oogjes, de armpjes, beentjes en schoenen. Ik heb voor het cadeautje, de cirkels, de letters en het cijfer 5 jaar en het label, rood en fel groen gebruikt. Het cadeautje is ook een Joy mal 6002-0350. Het label, de cirkels en de felicitatie zijn mallen van Nellie Snellen. MFD066 is het label en SD026 is het malletje voor de letters en MFD055 zijn de cirkels De letters zijn gemaakt met snijmal COL1350 van Marianne design. Van de letter 5 weet ik niet wie de mal heeft gemaakt is misschien wel afkomstig van Ali Express. Geen flauw idee. Ik heb alles opgeplakt met 3d kit dan ligt alles een stukje van het karton af. Ik heb de kaart niet zo druk aangekleed want het designpapier is al druk van zichzelf. Van al mijn snijmallen staat een afbeelding op mijn harde schijf met de naam en van de maker, daar heb ik mapjes voor gemaakt. Daarin staat de mal met het nummer. Een aantal mallen daarvan is onbekend waar die vandaan komen. Ik neem mijn mallen ook wel eens over van iemand.
 
Een bedankje voor meerdere personen. Vier doosjes gevuld met Merci reepjes. Het filmpje waar het voorbeeld stond is afkomstig van Hobbyvision, met een uitgebreide en duidelijke beschrijving zowel op het blog als op Youtube. Voor de doosjes, totaal vier stuks, heb ik verschillende kleuren karton gebruikt voor de basis en verschillend designpapier om de basisdoosjes te versieren. Ik heb wel dezelfde snijmallen voor de doosjes gebruikt anders werd het te ingewikkeld. De mallen zijn van Joy en Marianne design. Van Joy is het ovaal op het doosje 6002-0639, de bloem is de chrysantenmal, een mooie mal compleet met de blaadjes die je aan de stelen ziet 6002-0972. Van Marianne design zijn de hartvormige blaadjes LR0229, het woordje Bedankt LR0221 en de trekkertjes waar de touwtjes doorheen zitten boven en onder LR0411. De doosjes waren heel leuk om te maken en verrast in ontvangst genomen door degenen waarvoor ze bestemd waren.  


Een jaar gaat snel. Onze oudste kleindochter is 13 jaar geworden en nu ook een brugsmurf. Ze moet iedere dag een eind fietsen om op school te komen samen met nog andere giebeltjes (vertaling: dat zijn giegelende pubers). Dan worden ze groot en wat moet je dan voor een kaart maken. Deze ijsjeskaart zag ik op internet. De basis is perzikkleurig linnenkarton A5 formaat. Daarop een oplegkaart in gebroken wit en met een embossingfolder door de Cuttlebug gedraaid. Twee strookjes scrappapier dat bij elkaar past, natuurlijk ook in de kleurtjes van de ijsbolletjes. De snijmal is van Marianne design LR0365. De letters van het woord Van Harte zijn allemaal losse snijmalletjes van Yvonne Creations YCD10096 en uiteraard raakte ik weer een letter kwijt. De letter I. Ik wilde eerst Gefeliciteerd maken maar dat woord was te groot dus het werd Van Harte en bij het opruimen was de letter weg. Heeft al die tijd gewoon op de mat onder mijn stoel gelegen geheel onzichtbaar voor mijn kippige oogjes. Ben ik blij dat ik ondertussen niet had gestofzuigd was gegarandeerd in de stofzak verdwenen. Maar ondertussen weer terug gevonden en zit nu netjes tussen de andere letters. Het alfabet is gelukkig weer compleet.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen. 

 

 door naar de doopkaarten
door naar de kerstkaarten*
door naar de vintage kaarten

door naar de workshops*

terug naar boven*
naar de startpagina*

Omhoog