Kralenwerk

Communities

ZeelandNet

Kralenwerk

Alles van kralen gemaakt!

58.927 bezoekers 7 leden Log in

Welkom op deze community

 

Via deze community wil ik iedereen kennis laten maken met Groenlands Kralenwerk.

(Informatie komt van Jalekro.nl)

Wat is Groenlands Kralenwerk ?

Groenlands Kralenwerk is, zoals de naam reeds doet vermoeden, ontstaan in Groenland, naar men zegt reeds eeuwen geleden. Van daaruit is het door de Denen overgebracht naar Noord Europa, waar het als een soort volkskunst van generatie op generatie werd doorgegeven.

In de jaren zeventig werd het kralenwerk nieuw leven ingeblazen door de Deense firma Stenboden, die een uitgebreide serie nieuwe ontwerpen onder de aandacht van een groot publiek wist te brengen. Door het toepassen van moderne materialen in steeds nieuwe ontwerpen groeide het aloude kralenwerk in enkele jaren uit tot een eigentijdse hobby met vele kreatieve mogelijkheden.

Vandaag de dag wordt deze hobby door talloze mensen in Denemarken, maar ook in Canada, Duitsland, Engeland en Nederland uiterst enthousiast bedreven. Door de verscheidenheid aan ontwerpen, waarvan er steeds weer nieuwe bijkomen, raakt men op deze hobby nooit uitgekeken. Door de verrassende vormen en de schitterende kleuren waarin de werkstukken worden uitgevoerd oogsten deze alom bewondering en zijn ze zeer geschikt als geschenk bij allerlei verschillende gelegenheden.

Voor nog meer variatie kan men de kleuren van de ontwerpen naar eigen smaak veranderen en de wat meer ervaren beoefenaars van het Groenlands Kralenwerk kunnen natuurlijk hun eigen idee?n omzetten in een origineel patroon!

Als je vragen hebt of wil bestellen kun je natuurlijk altijd mailen naar studiowit@zeelandnet.nl

Nieuws

Kerst

Kerstvoorstelling, 17,50 euro compeet

Jozef, Maria, kribbe, 3 wijzen en mandje 

         

 Kerstman + vrouw 15 euro (samen)

ong. 10 cm groot

 

                                        

 

 

Borduren

Om de borduurpatronen te kunnen zien heb je één van de volgende viewers nodig (gratis)

PC Stitch viewer

Pattern Maker viewer

Omhoog