Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Communities

ZeelandNet

Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Welkom op de community Villa Hutspot & Cous cous

75.208 bezoekers 7 leden Log in

recepten nieuw


 

Soms het je van die dagen dan heb je even tijd.. 

Courgettekoekjes met zalm

Bereidingstijd in minuten : 20 Bevat per eenpersoonsportie energie 315 kCal - eiwit 9 g vet 24 g - koolhydraten 17 g Ingrediënten

1 courgette

1/2 bakje gerookte zalmblokjes (a 100 g)

2 eetlepels verse muntblaadjes, fijngesneden

100 g Griekse yoghurt

1 ei

75 g bloem

5 eetlepels olijfolie

Bereiden

Rasp de courgette in grove slierten en dep ze droog met keukenpapier. Klop in een kom het ei los met de bloem en wat zout en peper. Snijd de zalmblokjes doormidden en schep ze met de courgette en driekwart van de munt door het beslag. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en schep er 6 bergjes van het courgettemengsel in. Druk de bergjes met de bolle kant van een lepel meteen plat en bak ze op hoog vuur in 4-6 minuten aan weerszijden goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak van de rest van het courgettemengsel nog 6 koekjes. Meng de yoghurt met de rest van de munt en breng deze dip op smaak met zout en peper. Meenemen: Doe de courgettekoekjes in een afsluitbaar blik met keukenpapier op de bodem.

______________________________________________________________________________

Notenschuimtaart

Hollands, hapje, 12 personen, gebak

Bereidingstijd in minuten 40 Bevat per eenpersoonsportie energie 340 kCal - eiwit 4 g vet 22 g -koolhydraten 31 g Ingrediënten

100 g hazelnoten (of amandelen)

4 eiwitten

5 eetlepels cacaopoeder

1 eetlepel custardpoeder

150 g roomboter (zeer zacht)

100 g mokkaboontjes puur

275 g suiker

Materialen

keukenmachine, spuitzak, bakpapier

Bereiden

Maal in een keukenmachine de hazelnoten of amandelen samen met 100 gram suiker fijn. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout stijf. Voeg al kloppend in gedeelten 100 gram suiker aan de eiwitten toe tot het eiwit stijve pieken vormt.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Teken op het bakpapier 2 cirkels met een doorsnede van ongeveer 24 cm. Spatel het notenmengsel voorzichtig door de eiwitten en verdeel dit mengsel in de cirkels op het bakpapier. Strijk het daarna glad zodat er 2 dikke plakken ontstaan en bak ze in de oven in 40-45 minuten gaar.

Kook intussen 100 ml water met 75 gram suiker en het cacaopoeder en roer intussen het custardpoeder los met een theelepeltje water. Bind het suikerwater met het custardpoeder. Klop vervolgens met een mixer of garde het suikerwater druppelsgewijs door de zachte boter, totdat het een luchtige en gladde chocoladecrème is.

Bestrijk een plak van de notentaart dik met de chocoladecrème en leg de tweede plak notentaart erop. Bestrijk ook deze met crème. Doe nu de rest van de crème eventueel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de bovenkant. Garneer de taart met de mokkaboontjes.

______________________________________________________________________________

 

Kipspiesjes met abrikoos

Mediterraan, hapje, 6 personen

Bereidingstijd in minuten :30 Bevat per eenpersoonsportie energie 130 kCal - eiwit 11 g vet 8 g - koolhydraten 1 g Ingrediënten

300 g kipfilet

3 eetlepels abrikozenjam

1/2 citroen, geperst

1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes)

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook, geperst

Materialen

ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de olijfolie, abrikozenjam, knoflook, het citroensap, zout en peper. Schep de kip in de ovenschaal en plaats deze 20-25 minuten in de oven. Schenk na 10 minuten al het vrijgekomen vocht uit de overschaal. Herhaal dit als er meer vocht vrijkomt. Neem de kip uit de oven en steek elk stukje kip met een romatomaatje aan een prikkertje.

Tip

Bak de garnalen in wat uitgeperste knoflook voor exta smaak.

______________________________________________________________________________

Koriander-kwarkdip

Mediterraan, hapje, 6 personen

Bereidingstijd in minuten :10 Bevat per eenpersoonsportie energie 165 kCal - eiwit 5 g vet 9 g - koolhydraten 16 g Ingrediënten

1 appel (Granny Smith)

150 ml volle kwark (Franse)

1 mespunt chilipoeder

1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden

1 zak tortillachips

Bereiden

Schil de appel en rasp hem grof. Schep de kwark erdoor en breng de dip op smaak met chilipoeder, zout en peper. Roer de koriander erdoor en serveer de dipsaus bij de tortillachips.

Spinazierollen

Italiaans, hoofdgerecht, 4 personen, pasta

Bereidingstijd in minuten : 15 Bevat per eenpersoonsportie energie 545 kCal - eiwit 23 g vet 30 g - koolhydraten 48 g Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

2 zakken verse spinazie (a 300 g)

1 zakje verse munt (15 g), in grove repen

50 g blauwaderkaas, verbrokkeld

1 pak verse lasagnebladen (250 g)

150 g roomkaas (light) of zuivelspread

50 g pittige kaas geraspt (30+)

50 g pijnboompitten

2 eetlepels olijfolie

Materialen

lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend in 4-5 minuten slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Meng de spinazie in een kom met de munt en de blauwaderkaas en breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de lasagnevellen uit en bestrijk ze met roomkaas. Verdeel de spinazie erover, rol de vellen op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi de rolletjes met kaas en pijnboompitten en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

 

Supersnelle lentekip

Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd in minuten : 15 Bevat per eenpersoonsportie energie 380 kCal - eiwit 24 g vet 30 g - koolhydraten 0 g Ingrediënten

2 citroenen

1 maïskip (heel)

handvol takjes tijm (rozemarijn of oregano kan ook)

roomboter (klont of flinke scheut olijfolie)

grofgemalen zeezout

grofgemalen zwarte peper

Bereiden

Knijp twee halve citroenen uit boven de kip en stop de uitgeknepen helften samen met wat takjes tijm in de buikholte van de kip. Wrijf de hele kip in met een mengsel van tijmblaadjes, fijne reepjes citroenschil, grofgemalen zwarte peper en olijfolie of roomboter.

Leg de kip op de borstzijde in een braadslede in een tot 225 °C voorverwarmde oven en schakel de temperatuur terug naar 175 °C. Braad de kip in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.

Draai de kip halverwege de braadtijd op de rug. Test of de kip gaar is door met een satéstokje in het dikste deel van de poot te steken: het vocht dat eruit loopt moet helder zijn. Is het vleessap nog roze? Geef de kip dan nog 10-15 minuten extra baktijd. Laat de kip uit de oven in aluminiumfolie verpakt nog 10 minuten rusten. En dan... aan tafel!

Tip

kip over? Een hele kip is altijd meer dan je denkt. Haal na de maaltijd de overgebleven kipstukjes van het bot. Bewaar ze in de koelkast en verwerk ze in een wokschotel.

 

Fillodeegdriehoekjes met feta

15 personen 

Ingrediënten :

1 rode en gele paprika, in kleine blokjes

1 eetlepel olijfolie (plus extra om te bestrijken)

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 theelepel gemalen komijn

100 g fetakaas, in kleine blokjes

2 eetlepels fijngeknipte koriander

1/2 eetlepel citroensap

5 vellen fillobladerdeeg (diepvries), ontdooid

sesamzaad


Bereiden Deze knapperige, gevulde pakketjes zijn niet moeilijk te maken. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd een rode paprika en een gele paprika in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel hete olijfolie met knoflook en komijn in 10 minuten al omscheppend gaar. Neem de pan van het vuur en schep de feta, koriander en het citroensap erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de vellen fillodeeg in de lengte in drie gelijke repen en bestrijk de randen dun met olijfolie. Schep op elke rechter onderhoek een eetlepel van het fetamengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs tot pakketjes op. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olijfolie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
Omhoog