Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

293.179 bezoekers 65 leden Log in

Workshop swingkaart maken


Bekijk eerst het filmpje hoe het ongeveer moet worden. Het filmpje is in het Engels maar met de afmetingen en de onderstaande beschrijving moet het lukken volgens mij. Bekijk het filmpje door op deze link YouTube video weergeven* te klikken.

     
Swingkaarten al eerder gemaakt door mij vind je hier*
 
Neem een A5 karton 22 x 14.9 cm deel dit in de helft en zet een dunne hulplijn. Meet vanaf de bovenkant en de onderkant van het karton 2.5 cm en zet 2 hulplijnen. Meet vanuit het midden 2 cm naar links voor de rillijn dan 4 cm naar links voor de snijlijn doe hetzelfde aan de rechterkant zowel boven als onder aan het karton. Ril alleen de lijntjes (deze lijnen zijn groen) tot aan de snijlijn zoals op de tekening, maak dan de snijlijnen zoals op de tekening (deze lijnen zijn rood.) Let op snijden vanaf de rillijn. Maak dan een dal en een bergvouw (zie de kaart met de aap) en gum de hulplijnen weg. Nu is je basiskaart klaar en kun je beginnen met de opmaak van je kaart.

In het filmpje meet ze ook de zijkanten uit, maar ik kom dan niet mooi uit want ik laat het draaibare stuk netjes op de vouw vallen als de kaart dicht is. Met deze manier van meten vanuit het midden kan ik de breedte van de zijkanten naderhand altijd op maat snijden als het nodig is. Wil je de tekening met de maten voor de kaart opslaan klik dan met de rechter muisknop op de afbeelding en kies uit het dan verschijnende menu "afbeelding opslaan als".   

Veel plezier met het maken van je swingkaart.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen. 


door naar de volgende workshop*


terug naar boven*
naar de startpagina
*

Omhoog