Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

294.805 bezoekers 65 leden Log in

Kerstkaarten 2016


Dit zijn de kaarten die ik heb gemaakt voor Kerst 2016.
Ze blijven hier een poosje staan en over een paar maanden verhuis ik ze naar de albums bij PictureTrail*


Mijn eerste kerstkaart voor 2016, maar nog gemaakt in 2015 met de mooie plaatjes met de uil erop. Ik heb een stuk scrappapier uit een oud boekje van Kruidvat op 13,5x13,5 cm gesneden en dit op een witte kaart ook van 13,5x13,5 cm geplakt. Ik heb dus geen wit randje. Met een creatable LR0376 het plaatje uitgesneden en de randjes bewerkt met Distressinkt en met blokjes foam van 1 mm op de kaart geplakt. Een half boogje met ijssterren gesneden met de CR1345 uit parelmoerkarton. Een prachtige mal is dit. Nog wat verschillende ijssterren gesneden en met een malletje dat ik cadeau kreeg toen ik de cuttlebug kocht en erbij geplakt met foamblokjes van 0,5 mm. Het is een mooie kaart geworden.  


Op deze kerstkaart een Chrissiepatroon nummer 916 de tweede kaart alweer. De basiskaart is een rode kaart die ik verkeerd had gesneden, bewaard en nu gebruikt voor dit patroon. De basiskaart meet 13x12,4 cm. De crème linnenkarton oplegkaart meet 12,4x11,8 cm. Het gebruikte garen is Chrissiegaren kleur 12 en Joy garen geel en rood. De gebruikte kralen zijn lichtgele rijstkralen en kleine rode kraaltjes aan de uiteinden van iedere rijstkraal. Het kader is gesneden met een mal van Nellie Snellen de MFD013 uit scrappapier. Het plaatje, van een al wat ouder knipvel, is 3d opgewerkt met kit


Van dit plaatje heb ik vorig jaar een scrapkaart gemaakt. Het plaatje was een beetje aan de grote kant en ik vond de afbeelding ook heel erg geschikt voor een scrapkaart. Dus heb ik van het plaatje twee kaarten gemaakt. Het andere kaartje vind je onder deze link*. Om het kaartje te zien moet je wel even een stukje naar beneden scrollen en het kaartje aanklikken. De andere optie is om de diapresentatie helemaal te bekijken want daar komt het kaartje ook voorbij. Het borduurpatroon is een Chrissiepatroon 832 de gebruikte kleuren zijn Sulky Metallic 7027 gemeleerd en rood 7054. De rode basiskaart meet 13x13 cm. De witte oplegkaart van linnenkarton meet 12,5x12,5 cm. Het patroon geborduurd en de kaart opgeleukt met rode pareltjes uit eigen voorraad. Het kader heb ik gesneden met een malletje voor de Double Do die een paar jaar geleden voor een prikkie te koop waren bij Boekenvoordeel. Het plaatje is 3d opgewerkt met kit.


Mijn volgende kerstkaart en ook weer een geborduurde. Daarmee is mijn 3e geborduurde kerstkaart klaar en al eentje meer dan vorig jaar. Het patroon is er weer een van De Gouden naald dus een Chrissiepatroon nummer 830. Het garen dat ik heb gebruikt is van Joy gemêleerd groen en holoshimmergaren van Madeira rood 515 en ook holoshimmergaren van Chrissie goud en gemeleerd blauwachtig rood en goud. Apart garen om mee te borduren helaas breekt het ook snel dus voorzichtig behandelen. Het gebruikte karton is linnenkarton. Een rode basiskaart gerild en gevouwen naar 13,4x13,4 cm. Daarop een groene opdekkaart van 13x13 cm en daarop een crème witte kaart van 12,5x12,5 cm met het patroon erop geprikt en geborduurd in de genoemde kleuren. Het plaatje van Pluto heb ik al heel erg lang. Het is een uitdrukplaatje en de onderdeeltjes zijn 3d opgewerkt met kit. Wat sterretjes geponst uit rood hologrampapier en daar de kaart verder mee versierd. De tekst is een stansje van Crealies tekststans nr. 19 gestanst uit rood karton.

 
Twee kaarten met het zelfde patroon. Een vierkante kaart van 13,5x13,5 cm en een rechthoekige kaart van 14,9x10,5 cm. Het is een patroon van Chrissie nummer 1059. Dit patroon is voor beide kaarten goed aan te passen wat niet altijd lukt bij andere patronen. Het gebruikte garen voor de paarse kaart is Joy gemêleerd groen en effen paars en van Madeira wit 300. Voor de groene kaart heb ik Joy groen en rood gebruikt allebei effen garen en Mettler 9851 gemêleerd garen. Het randje onderaan de rechthoekige kaart is een snijmal van MD LR0413 de tekst is een malletje van Crealies CLTS19 leuk om te verwerken er zijn ook andere teksten van. Klein en handig. Op de vierkante kaart heb ik sterren gesneden met een malletje, geen idee welk merk. Drie sterren aan elkaar die daarna ook geëmbost moeten worden  ik heb het middelste sterretje gebruikt en een tekst van een mal van Nellie Snellen SD051. De plaatjes zijn volgens mij al ouder. Het engeltje/feetje is er een van Romak daar zijn er meerdere van. Het plaatje met de kaars is van Yvonne Creations. De plaatjes zijn 3d opgewerkt met kit. 

 
Een sneeuwman van bovenaf bekeken. Met de ronde snijmallen van Nellie Snellen MFD055 drie cirkels gesneden in aflopende maat. Deze bewerkt met glitterfoam van het merk Tulip wat ik al heel lang had staan en eigenlijk nog nooit gebruikt. Zes zwarte rondjes gesneden voor de oogjes en de mond. Een dasje uit een restje scrappapier en een neus uit oranje karton. De takjes voor de armen komen van een kleurplaat, bewerkt in PSP (PaintShopPro) en heb ik uit bruin karton geknipt. De ijspegels zijn van MD LR0135. Voor deze rand bovenaan de kaart gebruik ik wat er overblijft als ik de ijspegels heb gesneden dus het spiegelbeeld ervan. Het effen bovenrandje embos ik met een embossingtemplate van een randje met dots. Deze smalle randjes zijn van het merk Cuttlebug en gewoon te koop. Normaal embos je de bovenrand wanneer het ijspegelrandje is uitgesneden, dat embossing randje zit in in de mal. Wanneer ik het spiegelbeeld gebruik is dit zonder embossing dus bedenk ik het randje zelf. Wil je vergelijken kijk dan maar bij de laatste kaart dat is het originele ijspegelrandje. Met MD COL1397 heb ik de letters fijne dagen gesneden. Een rechthoekige kaart 14,9x10,5 cm. Daarop een oplegkaart van scrappapier uit eigen voorraad. De onderdelen zijn met foam bevestigd de letters zijn opgeplakt.

 
Kaarten met een sneeuwvlok vind ik ook altijd mooi. Alle onderdelen voor deze twee kaarten heb ik gesneden uit parelmoer karton. De sneeuwvlok is van de Collection by Sara Davies en heet Festive flake. De mal heb ik nog een keer overgetrokken uit rood en groen karton en uitgeknipt als kader voor onder het gesneden onderdeel. Wanneer de sneeuwvlok is uitgesneden is het middelste stuk dat je overhoud een prachtige ijster. Dus je snijd twee mooie onderdelen. Een sneeuwvlok en een ijsster uit één mal. De rand rechts voor de rode kaart is van Yvonne creations YCD10017 de rand van de groene kaart is van Marieke PM10068. De letters kerst zijn van MD COL1350 de letters kerstmis zijn van Craft Emotions 115633-0163. Het lint en de plakparels zijn uit eigen voorraad net als het scrappapier en dat komt waarschijnlijk bij Action en Big Bazaar vandaan. Als ik leuk scrappapier tegenkom als ik aan het winkelen ben neem ik het mee. Vaak weet ik niet meer waar ik het heb gekocht. Een witte basiskaart 13,5x13,5 cm. Daarop een oplegkaart iets kleiner gesneden en daarop de onderdelen met foam en lijm bevestigd. 


Dit plaatje ligt al sinds vorig jaar kerst gereed. Het kader heb ik gesneden met MD LR0376. Maar de mal is eigenlijk te breed. Het meet 13x10 cm. Voor de standaardkaarten 13,5x13,5 en 14,9x10,5 cm veel te groot. Maar ik heb nu grotere vierkanten kaarten. De basis is een witte kaart met parelmoer glans van 15x15 cm. Daarop een opleg van scrappapier afkomstig van Kruidvat een paar jaar geleden. Dit meet 14,4x14,4 cm. Onderaan de kaart wilde ik een kerstster met allerlei takjes. Daarvoor heb ik de poinsettia mal van MD gekozen de COL1393. Met mal CR1326 de tekst gesneden en de embossing en de randjes van het kader gekleurd met Distress inkt Vintage Photo. De blaadjes zijn uit gebroken wit karton gesneden. De nerfjes heb ik gestempeld met Archival inkt kleur Coffee. Nog 4 blaadjes uit kraftkarton gesneden en deze niet bewerkt. De takjes en het bloemhart heb ik gesneden uit karton van 120 gr. en de kleuren zijn bruin, donkergroen en brons. De dennentakjes zijn van mallen van Leanne creatief 45.9920, het bruine en bronskleurige takje zit bij mallen van Collection by Sara Davies en de mal heet Pretty poinsettia en de overige takjes horen bij COL1393. Het kader met plaatje heb ik opgeplakt met foam. De takjes en de poinsettia gerangschikt en alles opgeplakt met Tacky glue en als afwerking een grote bronskleurige parel in het hart van de bloem geplakt.

   

Drie kaarten gemaakt met de stermal LR0369 die je overigens ook bij andere gelegenheden dan kerst kunt gebruiken. De plaatjes heb ik uit scrapvellen gesneden. Twee plaatjes pasten heel goed in de mal bij het derde moest ik het opengewerkte gedeelte beplakken met donkerblauw want het plaatje was niet helemaal passend. De basis voor de drie kaarten is linnenkarton van 13,5x13,5 cm. Daarop een opleg van scrappapier uit verschillende blokjes die ik op voorraad heb. De ster, de kerstbomenrand en de tekst is gesneden uit parelmoerkarton. De kerstbomenrand is mal LR0283 van MD. De tekst is van Nellie Snellen SD051. De sterretjes komen van een stickervel.

 
Deze twee banner kaarten heb ik gemaakt met resten scrappapier. Een witte basiskaart 14,9x10,5 cm, daarop een rode en voor de andere kaart een blauwe oplegkaart een maatje kleiner en daarop weer een maatje kleiner een scrappapiertje. Dat is dus wel nieuw papier anders zou het niet passend gemaakt kunnen worden. Hoe ik de kaarten heb gemaakt spreekt voor zich. Het stempel Fijne Feestdagen met twee sterretjes erbij maken de kaart af.

 
Toen ik mijn gekochte kerstkaarten tevoorschijn haalde, want ik stuur niet iedereen een zelfgemaakte kaart, kwamen er onderuit een doosje wat oude kaarten tevoorschijn. Het waren witte kaarten geweest. De binnenkant en de achterkant althans. Maar dat wit was helemaal geel geworden. Ik had ze al eens eerder in mijn handen gehad en vond zelf dat die niet meer verstuurbaar waren. Maar weggooien vond ik ook zonde. Die zal ik wel weer terug hebben gelegd tot de keer dat ik er wel iets mee zou kunnen doen. Dat idee kreeg ik nu. Ik heb met een ovale snijmal van Nellie Snellen uit een nest mallen de MFD057 het plaatje uitgesneden en er een scrapkaart mee gemaakt. Een rode basiskaart 13,5x13,5 cm, daarop een witte opleg kaart van 13x13 cm en daarop een stukje scrappapier. De kerstboomrand LR0283 ook al eerder gebruikt kwam ook nu weer goed van pas. Het plaatje heb ik op een rood kader gemat ook een mal van Nellie Snellen de MFD013 en daarop kleine ijssterren met wat goud erin geplakt. Afvalletjes uit een eerder gesneden kader met mal MFD034 van Nellie Snellen. De ijspegeltjes LR0135 ook weer gebruikt nu het originele randje met embossing. Nog twee ijssterren geponst. Dan heb ik de bomenrand, de ijspegeltjesrand en de grotere ijssterren met een soort gouden glitter vernis uit een spuitbus gespoten en daarna mijn laatste ijsster afvalletjes gebruikt op de rand. Uit een restje scrappapier nog een driehoek gesneden (is een driehoek met een golfrandje en meerdere kun je als slinger gebruiken) en alles met foamtape en foamblokjes op de kaart bevestigd. En zie hier, een leuke kaart met een plaatje uit een oude kaart die ik eigenlijk nooit meer zou versturen.door naar kerstkaarten 2017*
terug naar kerstkaarten 2015*
terug naar kerstkaarten 2014
*
terug naar kerstkaarten 2013*
terug naar kerstkaarten 2012*
terug naar kerstkaarten 2011*
terug naar Kerstkaarten 2010*
terug naar Kerstkaarten 2009*
terug naar Kerstkaarten 2008*
terug naar Kerstkaarten 2007*
terug naar Kerstkaarten 2006*
terug naar Kerstkaarten 2005*
terug naar Kerstkaarten 2004*
door naar de workshops*


terug naar boven*
naar de startpagina*

Omhoog