Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerstkaarten tegen uitbreiding Borssele

3.570 keer bekeken
Goes TV
Gepubliceerd op 22 dec. 2011
De eigenaren van Delta kregen vandaag in Middelburg 100.000 kerstkaarten tegen de bouw van een nieuwe kerncentrale in Zeeland. Reportage: Jeffrey.

6 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Einstein 22 december 2011

na zalco kan men zich afvragen of borssele 1 financieel nog wel rendabel is na het wegvallen van zo een grote klant. over een 2e nog nadenken is gewoon financieel paniek casino gedrag. http://www.youtube.com/watch?v=ebuiHmE73G4&feature=related

vast geen einstein 23 december 2011

Zeg Einstein, volgens mij doe je je naam geen eer aan. Een kerncentrale is gewoon concurrerend met (nieuwe) centrales. Borssele1 heeft hierbij nog het voordeel vrijwel geheel afgeschreven te zijn. Het meerendeel van de kosten voor nieuwbouw zit in het startkapitaal en dat is in deze tijd voor veel investeerders een probleem. We zullen zien wat de toekomst brengt wanneer de olie\gas\kolenprijzen stijgen en er voor CO2-uitstoot betaald gaat moeten worden. Met slechts wind- en zonne-energie zullen we er de komende 30 jaar niet komen, hoe veel subsidie er ook naartoe gaat.

mooi 26 december 2011

het mooie aan dit verhaal is natuurlijk dat juist het gewetenloze economische denken dat ze zelf aanhangen bij de delta, nu de reden is dat er geen investeerders kunnen worden gevonden. zo zie je maar, kapitalistische gierigheid werkt gewoon NOOIT ! sukkelgedrag gedoemd tot falen, helaas heeft wel de hele planeet last van dergelijke egotrippers.

mooi 26 december 2011

@ geen einstein, er is nog een oplossing hoor, en dat is dat jij gewoon veel minder energie gaat gebruiken of je nu wil of niet. of dacht jij dat je het straks allemaal nog kan betalen dan ? droom jij maar verder. ondertussen loopt het aantal afsluitingen van energie gestaag op in nederland. en daar helpt uw kerncentrale dus duidelijk ook niet.

CO 2 26 december 2011

en hoeveel er voor de CO2 betaald moet worden ? wordt dat niet gewoon bepaald door dezelfde mensen die in het atoomagentschap zitten dan ? anders is kernenergie geen concurrent van alternatieve bronnen natuurlijk, en daarom moet het extra duur gemaakt worden. en ? doen de grootste economien van de planeet er aan mee dan ? nee dus. maar nederland maakt het zichzelf wel moeilijk en gaat dan lopen klagen en kermen dat er maar een kerncentrale bij moet om te kunnen concurreren met diegenen die dus wel CO2 produceren met hun kolencentrales. nog zo een kansloze ondoordachte strategie die ook nooit zal werken.

Madame Curie 06 januari 2012

We blijven gewoon rustig wachten tot er net zo'n vreselijk ongeval gebeurt als in Japan. Of denkt iedereen dat Borssele veiliger is???? Ik had zelf de eer om te mogen werken met radio-actieve stoffen, geloof me, er werd zeer slordig mee omgegaan. Moest stoppen vanwege bloedafwijkingen (al na een jaar). Maar laten we er vooral nog een paar neerzetten!