Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Of u een ervaren internetter bent of pas begint, hier vind u de antwoorden op de meest gestelde vragen over ZeelandNet video.

Terug naar boven

Wat is ZeelandNet video?

ZeelandNet video is een nieuwe gratis service van ZeelandNet waar iedereen videos die door onze abonnees zijn ingestuurd kan bekijken en delen. Meer informatie over uw mogelijkheden op ZeelandNet video kunt u lezen op de video introductiepagina.

Hoe maak ik een video?

Waarschijnlijk heeft u al een apparaat waarmee u video's kunt maken, zelfs als u geen camcorder heeft. Webcams, digitale fotocamera's en mobiele telefoons hebben tegenwoordig een video-optie. Digitale camera's hebben veelal een switch waarmee u kunt kiezen tussen foto of video (afbeelding). Zet uw digitale camera in videostand, kies een onderwerp en hou de knop ingedrukt.

Verbind uw camera met uw computer (met een kabeltje of via Bluetooth) en kopieer het videofilmpje naar uw pc. De meeste apparaten maken opnames in .AVI of .MPG formaat, deze worden allebei door ZeelandNet ondersteund. Upload uw video als zodanig naar ZeelandNet of bewerk het eerst met software als Windows movie maker om titels, muziekjes en speciale effecten toe te voegen.

Terug naar boven

Wat is de maximale grootte van een videofilmpje?

Uw video mag 2GB groot zijn, de tijdsduur van de video maakt niet uit.

Welke video-formaten kan ik insturen?

ZeelandNet video accepteert een veelheid aan videoformaten zoals .WMV, .AVI, .MOV en .MPG, afkomstig van de meeste digitale camera's, camcorder en mobiele telefoons.

Als u denkt dat uw huidige videobestandsindeling niet wordt herkend door ZeelandNet Video, krijgt u de beste resultaten door uw video naar MPEG4-video met MP3-audio om te zetten. U kunt dit doen met een programma als bijvoorbeeld Windows moviemaker.

Terug naar boven

Hoe lang duurt het voordat mijn video op de website staat?

Afhankelijk van de drukte op de site, kan het soms wel een paar uur duren voordat uw video is verwerkt. Uw video moet namelijk eerst geschikt gemaakt worden om te bekijken op internet. Hier zijn best wat technische handelingen voor nodig, die wij u graag uit handen nemen. Wij laten de creativiteit aan u en wij zorgen voor de rest.

Hoe zet ik een video op mijn website?

Als u een video bekijkt, ziet u rechtsonder een kader "Insluiten" met daarin een tekstveld met knip-en-plak code. Deze code heeft u nodig.

Als in dit tekstveld klikt, wordt de knip-en-plak code geselecteerd. Kopieer deze code (CTRL + C) en plak het ergens in de code van uw website (CTRL + V).

Terug naar boven

Hoe plak ik een filmpje in mijn community?

Een filpmje in uw community invoegen is heel eenvoudig. Volg de volgende stappen:

  • Kopieer dan knip-en-plak code van de video die u wilt gebruiken. (de code die begint met "<object ...") en ga naar uw community.
  • Kies een pagina of blokje om te bewerken.
  • Klik bij de tekstbewerkingsopties bovenaan op het video-icoontje.
  • Plak de code in het invoerveld van de popup en klik op "Invoegen".
    N.B. Plak de code niet rechtstreeks in het tekstveld. De broncode van de video wordt er dan uitgefilterd!
  • In uw tekstveld ziet u nu een een code als [Zeeland ...] Dit staat voor de video die u zojuist heeft ingevoegd.

Mijn video is verwijderd. Hoe kan dat?

Als een video volgens een bezoeker niet aan de spelregels voldoet, kan een video gerapporteerd worden. Het kan gebeuren dat een video op aangeven van onze bezoekers door ons wordt verwijderd. ZeelandNet behoudt zich ook het recht voor om zonder opgaaf van reden video's te verwijderen.

Terug naar boven

Ik kan geen video's afspelen, waarom niet?

Video's op ZeelandNet worden getoond door middel van de Adobe Flash player. Waarschijnlijk heeft u de flasplugin nog niet geïnstalleerd. Voor de beste kijkervaring adviseren wij u de meest recente versie van deze plugin te installeren.

Ik ben geen abonnee. Kan ik ook video's plaatsen?

Ja dat kan. U kunt met een gastaccount filmpjes insturen op onze video site. Maak een gastaccount.

Terug naar boven

Ik wil ook van die leuke effectjes in mijn video. Hoe doe ik dat?

Een video bewerken wordt doorgaans niet op internet gedaan, maar op uw eigen computer. Op de meeste computers is al een programma voor het bewerken van video-opnamen geïnstalleerd, zoals bijvoorbeeld Microsoft's Movie Maker. Met dergelijke programma's kunt u uw video's gemakkelijk bewerken, geluid of muziek toevoegen, de bestandsgrootte anpassen etc.

Er zijn ook meer geavanceerde bewerkingsprogramma's te koop of te downloaden. Kijk eens rond en kies de software die bij u past.

Hoe pas ik mijn videokanaal aan?

Een videokanaal toont alle video's van een specifieke inzender. Het is als het ware uw eigen tv-kanaal op ZeelandNet. Op een videokanaal kunt u makkelijk 'zappen' van het ene naar het andere filmpje door op één van de kleine plaatjes rechts te klikken.

U kunt de kleur en welkomsttekst van uw videokanaal aanpassen via "beheer > mijn videokanaal". Het plaatje en ue (online) naam kunt u niet via deze pagina aanpassen aangezien deze informatie rechtstreeks uit uw ZeelandNet profiel komt. Als u een nieuw plaatje wilt, kijk dan op uw ZeelandNet profiel.Meer weten?

Als u op deze pagina geen antwoord heeft kunnen vinden, dan kunt u contact opnemen met de webmaster, of u kunt eens rondkijken in de helpdesk