TIMMERSCHOOL

Communities

ZeelandNet

TIMMERSCHOOL

Timmerschool Zeeland

37.129 bezoekers 24 leden Log in

PassieBij Timmerschool Zeeland maak je een eigen hamer!


De vakopleiding van toen is ongeevenaard gebleven en hoewel velen menen dat er in deze tijd geen behoefte meer is aan dit type vakman omdat vrijwel alles prefab wordt aangeleverd, menen wij dat het wel degelijk zin heeft (jonge) mensen dit vak te leren.

De voldoening die het geeft, om zelf met eigen handen een stuk hout, of meerdere stukken hout te herscheppen tot een stuk gereedschap, een meubel, een gevelelement zoals een raam, deur, kozijn of speeltoestel zal toch als een enorme verrijking worden ervaren.

Daarbij komt dat vele vaardigheden die een timmerman vroeger vrijwel vanzelfsprekend beheerste, nog steeds nodig zijn wanneer men werkt in restauratie, of onderhoud van woningen of meubels, om maar wat te noemen. En welke huiseigenaar kan een deur of raam afhangen, een reparatie uitvoeren, een verbouwing zelf doen, als hij niet in het vak zit?

Al deze facetten van het timmervak komen aan de orde in de lessen bij Timmerschool Zeeland.

De tijd wordt 50 jaar teruggezet... De tijd dat er nog een echt, boeiend vak kon worden geleerd. Tijdens de lessen wordt duidelijk wat het verschil is tussen een klusser en een vakman.

Kom gerust eens langs en ruik het hout, ga terug in de tijd en probeer het timmervak.

Wees welkom!!!

Omhoog