Kapitein Rob - Pieter J. Kuhn

Communities

ZeelandNet

Kapitein Rob - Pieter J. Kuhn

251.040 bezoekers 11 leden Log in

003.004 Prof. Lupardi - Een aanslag op de aardbol


 

Een aanslag op de aardbol

door

Lex Ritman

In het zuidpoolgebied is Lupardi erin geslaagd het klimaat naar zijn hand te zetten en gewassen te kweken, die vruchten produceren, die een ammoniakgeur verspreiden. Zijn hoofdkwartier, het atomatorium, is voorzien van hoge masten met reflectors, die het zonlicht opvangen en de kosmische stralen van de zon als energiebron benutten. In het molecularium wordt deze kosmische energie met behulp van millimetergolven in mechanische energie omgezet. Om ongenode gasten te weren is een compleet leger van pinguïns, voorzien van aluminium antennes ingezet en verspreidt het knevelkruid zijn bedwelmende geuren. Elke beweging van brutale indringers, zoals ditmaal Kapitein Rob, wordt zichtbaar gemaakt met de televisor. Rob en zijn vrienden hebben dan ook geen schijn van kans en veranderen in willoze wezens voorzien van een hersenantenne, die via de dirigeerzender aan de grillen van de professor en zijn Japanse trawant Yoto zijn overgeleverd. Zelfs ontsnappingspogingen zijn vrij zinloos door toedoen van snuffeltorpedo's, die zich op het geluid van de schroeven van schepen richten. Toch slaagt Rob erin zich van zijn antenne te ontdoen en Lupardi te volgen op zijn tocht naar een vulkaan, waarin atoombommen worden neergelaten om de stand van de aardas te wijzigen. Het luchtschip Salvator Mundi (redder der wereld!) biedt Rob een goede schuilplaats op de reis erheen. De waanzinnige geleerde stort met Yoto in de peilloze diepte van de vulkaan en de aarde is gered. Wel gaat het atomatorium, uiteraard door een atoomexplosie met paddestoelwolk, de lucht in.

Evenals Fu-Manchu, de sinistere Chinees uit de boeken van Sax Rohmer, is Lupardi onverwoestbaar. Zelfs de val in de door hem zelf met atoomenergie gevormde vulkaan weet hij in gezelschap van Yoto te overleven. Een stalen net breekt hun vrije val. Na een onderaardse tocht bereiken zij een eiland nabij Tristan da Cunha. Uiteraard bouwt het beruchte duo een laboratorium en krijgen pinguïns antennes op hun kop. Nu worden zelfs potvissen omgebouwd tot levende torpedo's voorzien van een koepel met trotyl en schokbuizen. De lokale bevolking wordt met de bekende kopantennes veranderd in een slavenleger. Graafmachines voorzien van een krachtige felgele vlam doen hun verwoestende werk in de aardkorst wanneer Kapitein Rob met zijn trouwe vriend Taaie Toon arriveert. Opnieuw worden de degens gekruist. Aangezien Taaie Toon wordt omgetoverd in een soort zombie voorzien van een atoomjetamphibiemobile (een soort autoped), staat Rob er alleen voor. De strijd lijkt ongelijk, want Lupardi Iaat met een atoomexplosie, uiteraard onderaards opererend, reeds de eerste atoomstad van zijn dodenlijst de lucht in vliegen. De wereldheerschappij is zijn uiteindelijke doel. Toch roept de wakkere kapitein hem een halt toe, maar net als Fu-Manchu, weet Lupardi zich aan zijn gerechte straf te onttrekken.

Lupardi duikt weer op en zoekt merkwaardig genoeg contact met Kapitein Rob, die hij naar zijn hoofdkwartier op een voormalige Japanse marinebasis heeft gelokt. Dit keer heeft de geleerde eerbare bedoelingen en wil zich inzetten voor het behoud van de wereld! Het wantrouwen van Rob is uiteraard maximaal! Toch weet hij onze kapitein te overtuigen. Venusianen willen de aarde bewoonbaar maken, omdat hun planeet bedreigd wordt door Spintanen, een tot hoge graad van ontwikkeling gekomen insectensoort. Helaas gebruiken de bewoners van de planeet Venus koolzuur i.p.v. zuurstof en vergiftigen met hun apparatuur de aardse atmosfeer. Gelukkig wordt er een overeenkomst gesloten en zet Lupardi zijn machinemensen in. Hij is erin geslaagd een robot, de Moto-Apis, te ontwerpen met elektronische hersenen. Op naar Venus! Vanzelfsprekend worden de Spintanen uitgeroeid dank zij de suprazodiakale stralen van Lupardi. Bovendien zorgt hij voor landaanwinning met magneten op landtongen, die meteoren aantrekken, die vooral uit ijzer en koper bestaan. Niet langer staan Lupardi en Rob tegenover elkaar, maar strijden zij aan zij voor het behoud van de mensheid!

 

Omhoog