vakantie China

Communities

ZeelandNet

vakantie China

Welkom op de community vakantie China

4.843 bezoekers 1 lid Log in

Grote Muur - Beijing

De Chinese Muur is waarschijnlijk de bekendste attractie van China en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst . De oude verdedigingsmuur is meer dan 6200km lang en moest destijds bescherming bieden tegen indringers uit het Noorden.  Grote stukken van de muur echter zijn zwaar beschadigd en kunnen niet bezichtigd worden. Het meest bezochte stuk muur heet Badaling en ligt op 80km van Beijing. Een kabelbaan brengt de toeristen van de parkeerplaats naar boven. Op de muur zijn tal van verkopers die souveniers verkopen.  Veel toeristen groepen bezoeken tevens de Ming Tombes die in de buurt liggen. 

Chengdu

 

 

 

 De belangrijkste winkelstraat Chengdu is Chunxi Lu. Deze straat kent vele warenhuizen, winkels en restaurants. Hoewel weinig mensen in Nederland de stad van naam kennen; Chengdu behoort tot de grootste steden van China. De stad is vooral bekend door zijn park met Reuzenpanda's. De KLM vliegt rechtstreeks op Chengdu; de vlucht duurt 9-10 uur.  De taxi's op Chengdu Airport staan buiten in een rij voor de aankomsthal. Het is ongeveer 18km naar het centrum. De ritprijs bedraagt tussen de 50-70 RMB (7 tot 9 euro).  Uiteraard staan er ook bussen die tussen de 2-10 RMB kosten. 

 

Panda park in Chengdu

Net buiten de stad Chengdu is het wereldbefaamde park van de panda beren.  De beste tijd om een bezoek te brengen is 's morgens vroeg tussen 8 en 9 uur. De panda's krijgen te eten en de panda pups spelen met elkaar. Doordat er nog weinig bezoekers zijn kan men goed foto's maken.  Na 10 uur zijn de dieren een stuk rustiger en gaan vaak slapen. Bovendien arriveren dan de grotere toeristen groepen in het park.  

Guilin - Yangshuo : bootcruise, fietsen & wandelen

Guilin is een stad in het zuiden van China.  Het unieke landschap rondom Guilin trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan.  Erg populair zijn de boottochten over de Li rivier. Startpunt is Guilin. De reizigers vertrekken met de bus naar de aanlegsteigers een eindje buiten Guilin. Na een uurtje of twee varen bereikt de boot het landelijke dorpje Yangshuo welke het eindpunt van de reis is. De terugreis is wederom per bus. Yangshuo is omgeven door de karakteristieke karstheuvels en geliefd bij budget reizigers.  Er zijn in het dorp tal van hostels, guesthouses, hotels, winkels, cafe's, bars en restaurants.  Activiteiten in Yangshuo zijn o.a fiets- en wandeltochten, kayaking en ballonvaren. 

de tuinen van Suzhou

Suzhou is vooral bekend door zijn klassieke tuinen die in de Ming/Qing-dynastie werden aangelegd. De tuinen liggen in de oude stad relatief dicht bij elkaar. Met een taxi kan men makkelijk van de ene tuin naar de andere tuin reizen. Suzhou ligt zo'n 85km van Shanghai: met de hogesnelheidstrein is het 25-35 minuten rijden. 

China

De laatste 20 jaar is China enorm veranderd.  De middenklasse kan tegenwoordig moderne appartementen en auto's kopen of naar het buitenland reizen.  Hogesnelheidstreinen verbinden de steden met elkaar.  Aan de rand van de steden zijn grote industrieterreinen uit de grond gestampt. Voor elke populaire website die wij in het Westen kennen (zoals Facebook, Twitter, Ebay, Youtube) hebben ze in China allerlei tegenhangers. Het internet is erg populair in China. Boekingen in hotels bijvoorbeeld doen ze veelal op hun mobieltje. 

Op deze pagina staan een aantal foto's van onze rondreizen in China. We hopen dat ze een goede indruk kunnen geven van wat er zoal te zien is. Van tijd tot tijd zal ik de pagina updaten met nieuwe informatie. 

Hong-Kong

The Peak is een van de top attracties in Hong-Kong. Een speciale tram brengt bezoekers naar boven waar men een schitterend uitzicht heeft over de stad en de haven.

Hogesnelheidstrein

Tussen de grote steden rijden hogesnelheidstreinen. De afstand Beijing - Shanghai is 1318km en heeft een reistijd van 5 en een half uur. Er zijn softseats tweede klas (3+2 naast elkaar, 550 RMB), softseat eerste klas (rustig, 950 RMB) en business class (luxueus, 1750 RMB). Tickets kunnen bijna altijd door het hotel besteld worden. 

Wolkenkrabbers - Shanghai

Uitzicht vanuit de Oriental Pearl Tower in Shanghai. De toren is 468 meter hoog en is een van de hoofd attracties in Shanghai. De uitkijkpost Space Module (waaruit de foto is gemaakt) ligt op 350 meter.  De wolkenkrabber op de foto is de Jin Mao Tower (421 meter). In de bovenste 30 verdiepingen van die toren  is het 5 sterren Grand Hyatt Hotel gevestigd. 

Chengdu - Reuzepanda pups spelen met elkaar

Het is 's morgens vroeg en nog rustig in het park. De kleine panda's zijn actief en spelen met elkaar. 

Yangtze rivier cruise

De Yangtze rivier is de langste rivier in Azie is (6400km).  Een standaard cruise duurt 4-6 dagen en gaat tussen de steden Chongqing en Yichang/Wuhan. Een van de hoogtepunten van deze cruise is het passeren van de enorme Drie Kloven Stuwdam.  Een goedkope cruise van 4 dagen in een standaard cabine kost nog geen 300 euro p.p.  De kamers zijn goed uitgerust met sateliet televisie, minibar en een douche/bad.  Faciliteiten aan boord zijn o.a internet, fitness, business center, zonnedekken, bars en restaurants . 

 

Omhoog