Hobby's

Communities

ZeelandNet

Hobby's

7.767 bezoekers 2 leden Log in

Welkom op deze community

Mijn hobby

Een kleine inleiding hoe ik met de creatieve hobby's ben begonnen.

Tekenen was, al van jongs af aan, het leukste wat ik deed, Natuurlijk naast mijn huiswerk maken en spelen. Ik heb nog een paar foto's genomen van mijn tekenwerk uit 1955, en kijk maar naar de punten; ik verbaas me zelf nu nog.

    


Na de lagere school ben ik naar een modeatelier gegaan. Het was vaak patronen tekenen en kleding maken. Ik heb ook nog foto's gevonden van modeontwerpen (eigen ontwerp )op een privé school in de Truweelstraat in St. Niklaas (België).

                   

 In Hulst heb ik nog gitaarlessen gevolgd bij muziekschool Eeckhout , maar dat liep op niets uit. Dus ben ik weer gaan tekenen. Daarna is het een tijd stil geweest. Door het vele uitgaan en trouwplannen was er voor hobby's geen tijd meer. Toch was het een drukke periode. Thuis alle werk , maar ook uit werken en ook nog een zoon erbij. In die tijd ook nog wat borduurlappen uitgetekend en zelf gemaakt, met mooie resultaten!

Maar begin jaren tachtig wilde ik toch nog iets anders. Ik ben toen in een kledingwinkel in Hulst gaan werken. Daarna ben ik toen naar de avondschool gegaan, CMO . In 1988 haalde ik alle diploma's voor schoonheidsspecialiste, pedicure, grime en middenstand. Een leuke tijd !!!! Maar het waren vermoeiende jaren! In 1990 ben ik als zelfstandige een schoonheidssalon begonnen , met in Axel ook wat jaartjes een eigen salon in de sauna. Mijn eigen salon heb ik 25 jaar gerund. Kortom, weinig tijd voor wat anders.

Maar het verlangen naar de kunst kwam toch weer terug en ik ben ik weer begonnen met mijn oorspronkelijke hobby. Dat kwam ook door mijn zoon Danny, die ook zeer creatief was. Ik was zeer geïnteresseerd in kunstgeschiedenis. Samen met mijn zoon ben ik toen teruggegaan naar de Koninklijke Academie St. Niklaas !!!.

Danny heeft daarna ook nog opleiding gevolgd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in St. Niklaas) en de fotovakschool in Apeldoorn. Met nog drie jaren , Erasmus college Antwerpen .

Zelf ben ik toen weer begonnen met creatief schilderen in Den Dullaert in Hulst. Daarna heb ik schilderlessen gevolgd bij verschillende kunstenaars zoals Elie Oppens, bij Adriana , Guust Leon, Silvie Van Campen en Johan van Waes. En met Joke Plomp in de Provence. Veel geleerd!

Door privé-omstandigheden, door het overlijden van onze zoon , had ik echter geen zin meer om te schilderen. Maar door de lessen bij Johan van Waes heb ik toch weer de moed gevonden om verder te gaan. En Walter is in die tijd maar met fotografie begonnen.

Begonnen met mijn werk op mooie locaties zoals de Kunstroutre Graauw en wat een verrassing !!!  Mijn 1e kunstroute had ik 2 aquarellen verkocht!

Regelmatig zijn we ook tentoonstellingen op andere bijzondere locaties.

Het VVV HULST, bijvoorbeeld maar we stellen ook tentoon bij:

Den Burtman,

 Cafe, Het verdronken land. 

Artificium, Stekene.

Lissewege, Blankenberge.

Beveren, monte-matre,

Stekene, bij Kei-tof-glas

Catharinakerk, Hengstdijk

Kerk, Ossenisse. 

enz. enz.

Zo een klein stukje uit het verleden !!!!!

 

Omhoog