Amerikaanse bulldog

Communities

ZeelandNet

Amerikaanse bulldog

Welkom op de community Amerikaanse bulldog!

494.896 bezoekers 209 leden Log in

Spike en Medussa wensen jullie veel kijk plezier

Welkom op Spike zijn site en Medussa

 

  

  

Medussa weightpulling

Rob en Mijn nieuwe site

Nieuwe dingen

Als je met je hond op vakantie gaat lees eerst dat dan.

Wat mankeert mijn hond

 Nieuw foto bij foto's van leden en niet leden

Onze nieuwe Bullinnetje Medussa

Dekreuen klik hier op bekijken.

Bullenoproep voor de bazen die weer een fam. reunie willen. Zoek je de broers of zussen  

           van    jouw Ambull

          kijk op dit item en mail even een foto door.  

Anatomie van de Amerikaanse Bulldog

Verjaardagdatums van je Bulldog

Vakantieadressen

Nieuw nog meer kunst van de bullen.

Nieuw is de fotoboek MSN daar kan iedereen hun foto's in plaatsen zonder mij hulp. Gewoon   doen    en verras me maar en de rest van de mensen Hier is de link Fotoalbum van de Amerikaanse bulldog site

 

          

 


 

Poll

Zijn jullie al bij Mijn en Rob's nieuwe site geweest?

Waarschuwing tekenziekte

Waarschuwing tekenziekte

Honden in gevaar door 'nieuwe' teek
Dierenartsen in de stad maken zich grote zorgen over de door teken overgebrachte ziekte babesiosis, waaraan honden kunnen overlijden. De ziekte kwam tot voor kort alleen in zuidelijke klimaten voor, maar gevreesd wordt dat de ziekteverspreider nu ook in Nederland kan overleven.
Zeker één hond in Den Haag is overleden aan de ziekte, zes andere 'patiënten' zijn onder behandeling. Babesiosis is goed te behandelen mits de hond op tijd naar de dierenarts wordt gebracht. Symptomen van een besmetting zijn lusteloosheid, gebrek aan eetlust, versnelde ademhaling en koorts. Vaak produceren de zieke honden rode urine.
Naast Den Haag is de ziekte opgedoken in Arnhem. Daar zouden twee honden zijn gestorven. Haagse dierenartsen informeren vanaf vandaag via de internetsite www.dierenartsenkring-denhaag.nl.
De faculteit der diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is, zo meldt voorzitter Alex van Goor va n de Kring Dierenartsen Den Haag & Omgeving, ingeschakeld. Deze onderzoekt de bloedmonsters van alle 'verdachte' honden. De eerste zieke hond werd anderhalve week geleden bij een Haagse dierenarts binnen gebracht. Omdat het dier nooit in het buitenland was geweest, dacht de dierenarts niet direct aan babesiosis. Van Goor, zelf dierenarts in de Vondelstraat: De hond stortte helemaal in. Na onderzoek bleek hij de parasiet babesia canis in het bloed te hebben en die kan daar alleen terechtkomen als hij door een bapaald soort teek is gebeten. De parasieten maken de rode bloedcellen kapot. Helaas is deze hond er aan doodgegaan.
Momenteel lijden zes Haagse honden aan babesiosis. Ook zij zijn niet in het buitenland geweest. Wij denken dat het geen toeval meer is en dat de teek, waarvan wij dachten dat de soort alleen ten zuiden van de lijn Parijs-Milaan voor komt, hier kan overleven en zich hier heeft genesteld. Volgens de voorzitter van de dierenartsenkring verloopt de behandel ing - die bestaat uit een injectie en twee weken later nog één - van de zes honden naar wens. Uit de gevallen is een soort gemeenschappelijke deler te distilleren. Praktisch alle honden zijn in de Scheveningse Bosjes geweest en ook wel in de Paleistuinen.
De Haagse dierenartsen adviseren preventieve stappen te ondernemen: een antitekenband of tekenspray. Ook zouden hondenbezitters bossen, parken en duingebieden zoveel mogelijk moeten mijden, omdat het tekenbeetgevaar daar het grootst is.
Het liefst zie ik dat mensen na iedere wandeling de hond volledig controleren op teken, aldus Van Goor. Teken zijn spinachtige beestjes, speldenknopgroot en zwart of zwartrood. Met een tekenpincet zijn ze goed te verwijderen. Mensen moeten vooral niet met alcohol of ether gaan werken om de teek weg te krijgen. Als de teek binnen 24 uur wordt verwijderd, is de besmettingskans gering.

Zegt het voort en neem het serieus!

bulldog meeting

http://ambull.meetup.com/ Is de site om je in te schrijven en andere amerikaanse bulldog baasjes te vinden misschien leuk om jezelf ook in te schrijven. 1 keer in de maand kan je dan bij elkaar komen bij de dichtsbijzijnde plaats voor ons bv. Rotterdam. Nou schrijf je in als dat je leuk lijkt.

Meetup

Nieuws

Mag ik jullie ff voorstellen onze nieuwe aanwinst

Nellevoe's Lady Medussa

 

De club waar ik lid van ben

Hebbedingetjes voor je hond

Rechts hier de heer Johnson zelf

Dit is de heer Johnson die ervoor heeft gezorg dat de Amerikaanse bulldog niet zou uitsterven. En dat is hem gelukkig gelukt.

WAARSCHUWING WAARSCHUWING WAARSCHUWING

dog bezitters opgelet

dit kwam ik tegen op een andere club en vond dat zoveel mogelijk mensen dit moet weten!!!!!

Sinds een tijd worden er honden en pups van de rassen Ambull, staffs, mastiffachtigen, dogachtigen, gestolen door een georganiseerde bende van gekleurde medemensen. Zij bedreigen met een mes de eigenaar die dan zijn hond af moet geven. Deze honden worden dan later gebruikt voor illegale hondegevechten. Vandaag had ik een gedupeerde eigenaar in de kliniek.

Deze lui zijn werkzaam in met name Rotterdam-Zuid.
Enkele honden zijn later weer teruggevonden bij Zuidplein en omgeving doordat tipgevers de honden in kwestie hadden gezien en de eigenaar hadden ingelicht.

de politie en amivedi zijn ingelicht.

Met dank aan onze lid Neper die ons hiermee inlicht. LAAT DIT AAN ZOVEEL MOGELIJK MENSEN WETEN, ZET HET OP JE SITE, KRANT, BULLDOGENCLUBBLAD, MONDELING ENZ.ENZ. DIT MOET GESTOPT WORDEN.
Spike en ik hebben ook iets raars meegemaakt van de week lees het op de forum.*  Amivedi Rotterdam weet ervan. Sorry voor het misverstand.

hoi ik ben Spike hier ong. 13 weken

Snurk, snurk

iets leuks te vertellen

Ik zou het leuk vinden als jullie in het gastenboek iets achter zouden laten, en ook kunnen jullie lid worden. Het kost niks. Maar kan je wel met andere leden praten. Groeten Spike en Isis

 

Omhoog