Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

293.179 bezoekers 65 leden Log in

Workshop bloem- of kerstkaart met ruiten


                        
                      Verjaardagskaart                                                             kerstkaart

        
              voorbeeldmallen ruiten                            bloemenknipvel                        kerstknipvel

De materialen die ik heb gebruikt: 
Voor de bloemenkaart:         
2 paarse vierkante kaarten 13,5 x 13,5 cm
ecru kleurig kaartkarton
knipvel Tierlantijntje / Nel van Veen, Etten-Leur / 2246
de goudkleurige hoekjes staan op stickervel nr. 213 van Intertrade

Voor de kerstkaart:
1 ecru kleurige kaart 13,5 x 13,5
vellen rood en crème glanzend sterretjes karton
Mireille kerstknipvel met vogels
de sterretjes en de hoekjes komen van stickervellen zonder nummer 
fotolijm en/of dubbelzijdig tape
3d kit of dunne foam tape 1 of 2 mm
breekmesje
liniaal
potlood
snijmat/glasplaat (Snij je op een glasplaat houd er dan rekening mee dat je mesje sneller bot wordt. Gebruik dan een breekmesje deze mesjes zijn goedkoper om te vervangen.)

Snijd ruit 1 en 3 uit het ecru kleurige karton. Snijd ruit 2 en 4 uit het paarse karton. Plak met het dubbelzijdig tape/fotolijm ruit 1 (ecru) op de paarse kaart volgens de voorbeeldkaart hierboven, dan ruit 2 (paars), ruit 3 (ecru) en als laatste ruit 4 (paars). Knip uit het knipvel het grote boeket met de violen en de plaatjes die erbij horen. Laat naar keuze de steeltjes eraan (ik heb ze eraf geknipt). Werk het plaatje in 3d op de ruiten met gebruik van 3d kit of dunne foamtape. Werk de hoeken af, door in elke hoek een goudkleurig hoekje van het stickervel te plakken. Plak op de zichtbare punten van de ruiten een druppel, een stipje of iets anders wat je overhoudt van een gebruikt stickervel. Ik heb het druppeltje gebruikt, dat over was uit de hoekstickers. Plak er naar keuze een tekststicker op en de kaart is af.

Suc6!

Het document met de mallen van de ruiten erop kun je vinden onder bestanden delen* van daaruit kun je het downloaden en op de harde schijf zetten. Wanneer je dit patroontje meerdere keren wilt gebruiken, neem dan de malletjes over op stevig karton (ik printte het op stevig karton) en snijd het dan uit. Het werkt heel goed, het document laat ik op de harde schijf staan.

Omdat het gemak de mens dient, teken ik de ruiten af en snijd ze met een snijapparaat voor A4. Ik plak de ruiten met dubbelzijdig tape omdat ik klachten kreeg dat de fotolijm los kan laten. De ruiten voor de kerstkaart heb ik gesneden uit glanzend sterretjes karton. Dit is voor zover ik weet verkrijgbaar in de kleuren rood, crème en blauw. Je kunt natuurlijk zelf ook leuke achtergrondjes maken m.b.v. de cuttlebug en templates.

*klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.


                                                        door naar de volgende workshop*


terug naar boven*
naar de startpagina*

 

Omhoog