Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

298.630 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie

Aggies%20logo-6.jpg
Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt.

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken.

Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje*  en ik zal het proberen te beantwoorden.

Veel kijkplezier!!!
 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Felicitaties......
Ik heb weer eens embossingmallen, die met de hand moeten worden geëmbost, te voorschijn gehaald. Embossen en borduren met de swirlmallen van Eline Pellinkhof. Zulke mooie mallen ook en ik word van de cuttlebug een beetje lui geloof ik. Maar dat zal het gemak zijn. Dit is ook weer heel erg leuk om te doen. Het ouderwetse handwerk is dit. Ik heb karton gebruikt van 27x13,5 cm en deze gerild tot een kaart. Een groene en een oranje kaart. Een gebroken witte oplegkaart, dan komt de embossing mooi uit, daar de embossing in gemaakt met lichtbak en embossingpen en daarna de swirls geprikt om te borduren. Deze lopen over de hele kaart ook de delen die niet zichtbaar zijn omdat er karton overheen is geplakt. Ik heb voor beide kaarten Chrissie garen van Joy gebruikt. Donker olijfgroen kleur 125 en donker oranje kleur 105. Deze garens hebben een glimmertje. Bij de olijfgroene kaart heb ik alles in die kleur gehouden. Bij de oranje kaart heb ik oranje/geel gebruikt voor de kartonnetjes. De designpapiertjes heb ik op maat gescheurd. Het rondje en het vierkantje zijn gesneden met Nellie Snellen mallen het rondje met mal MFD055 het vierkantje met mal MFD056. Het plaatje van de groene kaart, de lelietjes der dalen, komt van de verpakking van een eau de toilette dat vond ik zo'n lief plaatje. Het vierkante plaatje, de ranonkel, is van Marjoleine. De felicitaties zijn gestempeld op een ovaaltje en een soort rechthoekje. De mallen zijn de binnenmallen van een snijmal van Joy 6002-0142 en 6002-0143. De strikjes zijn van organzalint gemaakt.  

Ja, iedere dag een stuk fietsen......


Een kaart voor onze jarige kleindochter. Bijna iedere dag op de fiets naar school door weer en wind. Dus het onderwerp was er, een kaart met een fiets. De basis is een vierkante witte kaart van linnenkarton. Daarop een groen/blauwe oplegkaart een halve centimeter keiner gesneden en daarop twee stukken designpapier aan elkaar geplakt, uit een blok van Action en dat op de kaart bevestigd. Ik heb een snijmal van Marianne design gebruikt voor de fiets LR0233. De gekleurde onderdelen nog een keer gedraaid uit designpapier van Marianne design en dat op de fiets geplakt. Twee ballonnen uitgesneden met snijmal COL1378 en deze op de bagagedrager en in de fietsmand bevestigd. De letters HOERA gesneden daar heb ik alfabet LR0340 voor gebruikt en gefeliciteerd is een mal van Joy 6002-0442. 

Een meisje......


Er is een achternichtje geboren en wat een mooi kindje. De kaart weggebracht samen met een schattig jurkje met legging dus de kaart mag online. De basis is een witte vierkante kaart van linnenkarton. Designpapier van Avec gebruikt gekocht bij Boekenvoordeel een paar jaar geleden. 3 blokjes kopen en 2 betalen. Dat is leuk winkelen zo en designpapier is altijd te gebruiken. Het plaatje is al een oud plaatje van Eline Pellinkhof. De rand is van Marianne design LR0385, het golfrandje links is een randje van Joy 6002-0479. Twee rondjes in opvolgende maat gesneden uit een mallenset van Nellie Snellen MFD055 een uit designpapier de andere uit donkerroze karton. Alle desigpapiertjes, randjes en rondjes op de kaart geplakt. Het plaatje is verhoogd met kit bevestigd. Het stempeltje maakt de kaart af.

Thee met koekjes......


Het model van deze kaart kwam ik tegen op internet. Het is gesneden uit een A5 kaart met snijmal LR0111 van Marianne design. De kaart heb ik gesneden uit kraft linnenkarton. Daarna de embossing bewerkt met stempelinkt van Distress Vintage Photo. Twee keer een rechthoek gesneden, een van een soort gebroken wit kraftkarton en een kleinere rechthoek van designpapier uit een oud Pretty papers bloc Sweet Romance ook van Marianne design en deze beiden met een afrondpons bewerkt. Dan heb ik eerst uit verschillende kleuren karton koekjes gesneden met mal CR1403. Dat is een soort liniaal met allerlei koekjes en deze geëmbost. De koekjes die ik nodig had op de kaart bewerkt met stempelinkt. De andere koekjes komen naderhand wel. Een schaaltje gesneden met LR0463 uit zilverkarton. Dat is de etagère en daar het kleinste schaaltje van gebruikt de rest er af geknipt. Een lepeltje uit goudkarton en een kop en schotel uit gebroken wit karton en de embossing gekleurd met stempelinkt van Distress Forest Moss. Alles gesneden met mal LR0462. Het Van harte tekstje uit roze linnenkarton is van Crealies CLTS16. Een lief kaartje toch?

Er wordt hard aan gewerkt......Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart. 

Bedankt en tot ziens!


Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Gastenboek


Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Strandhuisjes......Een detail van de zijkant van de kaart.
Dit model kaart heb ik al eerder gemaakt. Het model is een videoworkshop van Daisy Martens, maar omdat het zo'n grote kaart is heeft Olga Mulder deze kaart verkleind en de beschrijving op Youtube gezet. Dus nog een keer in de herhaling omdat het zo'n geweldig model is en je er veel op kwijt kunt. Zoek als je het model wilt maken even op castella294 de titel van de video is "uitleg andere maat live kaart van Daisy". De basis is een witte linnenkaart. Ik heb een A5 kaart gebruikt en op maat gemaakt. Dan heb ik designpapier met zeepaardjes gebruikt uit een papierblokje van Boekenvoordeel gekocht in de afprijzing. Daar heb ik de witte kaart mee bekleed Het strookje op de voorkant waar gefeliciteerd opstaat is wolkjeskarton zo noem ik dat altijd. Zal vast niet de goede naam zijn. Dan heb ik in het naar binnen vallende gedeelte een stuk kraftkarton gebruikt, daarop een kader van Nellie Snellen MFD033. Het plaatje is 3d opgewerkt met kit. Ik heb met mallen van Marianne design diverse afbeeldingen gesneden die allemaal met strand en de zee te maken hebben. Schelpen LR0230, het anker LR0232, een bosje touw CR1405, een meeuw en de meerpaal CR1279 en tot slot de tekst Gefeliciteerd LR0220. De twee zeesterretjes stonden in een boek met uitdrukplaatjes. Het is een hele zomerse kaart geworden.

Hoera......


De basis voor deze kaart is crème linnenkarton. Een mosgroene oplegkaart ook linnenkarton een halve cm kleiner en daarop designpapier ook weer een halve cm kleiner. Het kader is een 5 delige mal van Marianne design waarvan ik er drie heb gebruikt de LR0376 gesneden uit ook weer crème linnenkarton, het ovaal met de gaatjes is uit paars karton, die kleur komt weer terug in het designpapier. Het plaatje komt van de verpakking van een eau de toilette dat ik vaak gebruik. De geur is Lelietjes van Dalen. De bloem is snijmal LR0156, de tak is van Joy 6002-0941 evenals de blaadjes 6002-1114. Hartelijk gefeliciteerd is een stempel.

Koekjes eten theetje drinken......


Ja, en dan wordt ze weer een jaartje ouder je kind. Gaf ze vorig jaar een groot feest, want 40 jaar worden is tegenwoordig het nieuwe 30 zeggen ze, dit jaar hield ze het rustig. Maar een kaart hoort er bij net als taart. Omdat ze geen koffie lust en een echte theeleut is voor haar deze toepasselijke kaart. Een witte basiskaart linnenkarton 13,5x13,5cm daarop een oplegkaart 13x13cm en er verder een scrapkaart van gemaakt. Designpapier komt uit een blok van Action, het plaatje met de theekopjes is van Marianne design net als de verschillende snijmallen voor de theekaart. Het kader CR1202, de etagère van zilverkleurig karton LR0463, de theepot LR0462 en de koekjes CR1403. De theepot is een keer gesneden uit wit en een keer uit designpapier. Daar de schenktuit, het deksel en de handgreep vanaf geknipt en wat over was op de theepot geplakt. De chrysant is een snijmal van Joy 6001-0972. Ik heb daarna alles iets verhoogd met kit en foamtape op de kaart geplakt.

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Een gezellig uiltje......


8 jaar is ze nu al weer. Kleinkind nummer 4. Haar cadeautje heeft ze iets later gekregen want daar moest ze zelf mee om. Ze kreeg fietstassen van ons en al is ze nu 8 jaar een eigen smaak hebben ze al. Een uiltjeskaart is het geworden met nog zomerse kleuren want we konden lekker buiten zitten met haar verjaardag al was het al half oktober. Een witte kaart, linnenkarton, van 13,5x13,5cm. Daarop een oplegkaart van designpapier van een paar jaar geleden van Marianne design, Eline's Brights red, orange, pink want dat past zo mooi bij de plaatjes. Een smallere strook en een rondje ook uit dit papier met mallen van MD een nest ringen CR1360. Hartelijk gefeliciteerd is mal CR1319 uit wit linnenkarton gesneden en de embossing ingekleurd met rood stempelinkt. Het randje is een snijmal van Nellie Snellen MFD023 een van de 2 mallen. Het plaatje is 3d opgewerkt met kit en het geheel ook iets verhoogt geplakt op het rondje.

Liefs voor kleinkind......


Kaartje voor de kleindochter die 9 jaar moet worden. Grote vakantie kinderen zijn vaak niet thuis. Ik weet daar ook alles van ben in augustus jarig. Dus heeft ze haar kaart en cadeautje al gekregen. Naar Spanje rijden is mij toch iets te ver. Een kaartje met Dutch Doobadoo mal Liefs vond ik nou zo toepasselijk voor haar. De mal overgetrokken op groen karton en uitgeknipt en gesneden waar ik niet knippen kon. Dan de letters gedaan met designpapier uit boekjes van Action. Deze letters daarna op de kaart geplakt met lijm. Niet teveel anders gaat het bobbelen want lijm bevat vocht. Omdat er ook roze inzit en zij daar toch wel van houdt een roze slinger gesneden met een mal van Joy 6002-0794 en de embossing met donkerroze stempelinkt ingekleurd. De cadeautjes en de feestmutsen heb ik gesneden met de Cricut. Daar heb ik cartridge Celebrations* voor gebruikt. Lichtblauwe pakjes en mutsen en het desigpapier voor de details dat ik heb gebruikt voor de letters. Past mooi bij elkaar en de letters Liefs zijn nog goed te lezen. Helemaal volplakken is geen optie. Het viel weer in de smaak. 

De zee......


Een kaart voor mijn broer. Hij was jarig en woont al jaren in een dorp in Brabant ver van zijn geliefde zee. De kaart is een beetje van mijzelf en een beetje uit een boekje. Alle afbeeldingen zijn bewerkt met Distressinkt en opgeplakt met 3d kit.  
Omhoog