Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

314.276 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt.

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken.

Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje*  en ik zal het proberen te beantwoorden.

Veel kijkplezier!!!
 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Nog een plantenrekje


Ik heb nog een kaart met een plantenrekje gemaakt. Deze is heel anders. De snijmallen die ik heb gebruikt zijn van Marianne design CR1463 voor het rekje, voor de plantjes en de bloemetjes CR1464 en van Joy 6002-1416 voor de cactussen en het vetplantje. De basiskaart is ditmaal kraftkleurig karton van 20,9x10,5 cm. deze gerild en dubbel gevouwen tot een kaart. Daarop een witte oplegkaart, rondom een 0,5 cm kleiner en daarop designpapier ook weer 0,5 cm kleiner. Daarop een strook designpapier geplakt in de hoogte van de kaart de breedte kun je zelf bepalen. Onderop de kaart een soort plint gescheurd van lichtgroen karton wat overeen komt met de kleuren in het designpapier. Daarna de potjes gesneden en versierd en gevuld met plantjes en bloemen. Daarna de kaart in elkaar gestoken en de onderdelen geplakt met lijm en kit.

Coffee a good idea

 
Een kaart met het thema koffie ditmaal. Leuk voor iemand die van koffie houdt. Het stempelvel met de clearstempels komt bij Action vandaan. Ik kwam het idee tegen op Pinterest en ik heb er mijn eigen draai aangegeven. Een donkerbruine basiskaart A5 formaat van linnenkarton deze gerild en gevouwen. Daarop een lichtblauwe oplegkaart, rondom een 0,5 cm kleiner en daarop weer een oplegkaart van kraftkarton rondom 0,7 cm kleiner. Daarvoor heb ik 160 gr. karton genomen. Het andere karton is 240 gr. dus een stuk zwaarder. Het lichte karton is ook wat vriendelijker voor de postzegel die erop moet. Op het kraftkarton heb ik designpapier geplakt, dit heb ik schuin geplakt en in de breedte van de oplegkaart. Een reepje designpapier van 1,3 cm, daaronder een reepje van 3,5 cm en daaronder blauw designpapier van 2,2 cm. Het designpapier met de koffiebonen is van Joy 6011-0543, het andere papier komt uit blokjes van Avec ooit eens gekocht bij Boekenvoordeel. Dan heb ik met bruine stempelinkt de koffiebonen gestempeld op het kraftkarton. De bekers op designpapier van Avec, de deksels op wit karton en de drinkgedeeltes weer op een klein stukje designpapier. De bekers en de drinkstukjes op een stukje karton geplakt, want dit designpapier was heel dun en daarna alles uitgeknipt en met lijm als drinkbekers in elkaar geplakt. Met clearstempel 6410-0474 heb ik de tekst gestempeld en daarna uitgesneden met snijmal 6002-0144 hiervoor heb ik stempel en snijmal van Joy gebruikt. Alles op de kaart geplakt en aan de binnenzijde een stempeltje met Hartelijk Gefeliciteerd op wit dun karton geplakt.

Er wordt hard aan gewerkt......


Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.

Gefeliciteerd Iris


Gebruikte kleuren DMC/Anchor 3 draadjes splitzijde. DMC rood 666, Anchor zwart 403 en geel 291.  Een kaart voor onze kleindochter die Minnie Mouse helemaal het einde vind. Al jaren. Ik vond het borduurpatroon op Pinterst. 3 kopjes op rij, een Minnie met strik, een contour van een Mickey kopje in een blokjespatroon en een Mickey. Daarvoor heb ik in PSP het kruissteekpatroon aangepast met een Minnie en een Mickey kopje. Ik heb borduurmal CR1473 gebruikt en deze met het aantal gaatjes, hoog 15 gaatjes en breed 38 gaatjes wat langer en breder gemaakt en daar met kruissteekjes de kopjes op geborduurd. Een rode kaart gesneden uit een A4 karton van 14,8x14,8 cm. Daar een zwarte oplegkaart opgelijmd een 0,5 cm kleiner. Ik had nog een rest designpapier rood met witte stipjes en dat op maat gesneden. Met mallen van Nellie Snellen 2 rondjes gesneden. De gele met MFD071 en een witte met MFD055. 2 hartenballonnen met een nieuwe mal van Yvonne creations YCD10199 een rode en een gele, daar kun je ook touwtjes mee snijden die heb ik gesneden van een restje zwart karton. Van harte met een snijmalletje van Marianne design LR0625 een of ander jubileum geval. De ronde ballon was er ook met een Engelse tekst maar die hadden ze niet meer helaas. Het kopje van Minnie heb ik zelf geprint op de achterkant van een knipvel wat nog nooit is gebruikt. Een raar knipvel en daar heb ik er een aantal van en dat 3d uitgeknipt. Alles met 3d kit en lijm op de kaart geplakt en ik maak onze kleindochter ik hartstikke blij met deze kaart, hoop ik.

Rouwkaart......


Je hebt ze helaas nodig, maar mooi om te maken als het voor je eigen persoonlijk is. Deze vond ik heel mooi, ik vond het voorbeeld op Pinterest. Je hebt natuurlijk niet wat er op de kaart staat in jouw voorraad dus geef je er je eigen draai aan door er je eigen spullen voor te gebruiken. Ecru kleurig linnenkarton 13,5x13,5 cm gerild en gevouwen. Daarop een zwarte opdekkaart, ook linnenkarton, een halve cm kleiner. Daarop designpapier weer een halve cm kleiner uit een blokje gekocht bij Action dat ik er mooi bij vond kleuren. Met vlinders erop, maar die vallen helaas gedeeltelijk weg achter de tekst en de zijkant. Over de snijmallen was ik het snel eens, een mooie mal met grashalmen van Craft Emotions 115633-0159 moest het plaatje worden. Niet in het zwart maar koperkleurig glanskarton. Ook de tekst daar was ik snel uit en deze met een mooi lettertype in het bruin geprint. Ik heb ooit een stempelvel van Joy gezien met dit soort letter. Het is niet helemaal hetzelfde maar het komt aardig in de buurt. Het lettertype heet Abiyells, gezocht op Google en gevonden. Dus bij deze als je het zelf wilt gebruiken. Het karton is stevig en print heel mooi. Dan nog 2 oude mallen gebruikt een van Joy voor het randje 6002-0002 en een oude hoek van Marianne design LR0144 ook in zwart. Onder het plaatje en de tekst heb ik ook weer van linnenkarton zwarte kaders gesneden.  

Een jongen......


Gebruikte kleuren DMC 3 draadjes splitzijde. Blauw 518, middenblauw 827, lichtblauw 800, grijs 160 en lichtgeel 677. Wij hebben er een achterneefje bij. Het patroontje kwam ik tegen op Pinterest als meisjeskaart maar ook heel leuk als felicitatie voor een jongen. Ik heb de rand geborduurd op snijmal CR1473, de kleuren die ik heb gebruikt staan al vermeld. De basis is een A4 vel blauw karton op maat gesneden naar 27x13,5 cm en daarna dubbel gevouwen. Omdat het niet zo heel dik karton is heb ik er nog een binnenkaart, iets kleiner, in dezelfde kleur in gemaakt. Het designpapier komt uit een blok van Avec ooit gekocht bij Boekenvoordeel. De rand is gesneden met een mal van Nellie Snellen MFD023, die heb ik twee maal gesneden uit het blauwe karton dat over was van het A4 vel en dat versierd met plakparels op de randen. Het flesje en de speen is snijmal COL1421 met allelei verschillende snijmalletjes om te verwerken op een babykaart. Het sterretje op de fles is gesneden met mal CR1483 dat is een kerstmal met heel veel verschillende boompjes en het sterretje is net de goede maat. Het bannertje en de tekst is van Amy design ADD10055. De binnenkaart heb ik versierd met diverse kleine stempels.

Meer vlinders......


Gebruikte kleuren DMC 3 draadjes splitzijde, voor de stiksteekjes 2 draadjes splitzijde. Donkerblauw 3838, lichtblauw 3840 en donker bruin/grijs 3021 voor het lijfje en de stiksteekjes. De kaart die ik voor mijn kleindochter had gemaakt nog een keertje gemaakt maar nu voor mijn schoonzusje. Waren het voor mijn kleindochter roze vinders, voor mijn schoonzusje heb ik voor de kleur blauw gekozen. De kaart is van opbouw hetzelfde maar het designpapier is anders en ook een van de vlinders. Het tekstvierkantje heb ik kleiner gemaakt en met blauwe stempelinkt gestempeld en 2 strassteentjes geplakt i.p.v. 4. De kleinere vlinder is een snijmal van Joy 6002-0027 en de vleugels zijn geëmbost en ik heb het ovaaltje in het lijf bewerkt met een potlood van Derwent en iets bewerkt met reukloze terpentijn. Onder de vlinder heb ik ook een donkerblauw kader gesneden net als onder de andere vlinder, alleen is deze gelijk van grootte en is die van de snijmal van Marieke iets groter en steekt wat uit. De vlinder van Marieke PM10095, de kleinste, daarvan heb ik de aanzet van het lijfje met stempelinkt bewerkt.

Gastenboek


Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Jarig tijdens de coronacrisis......


Gebruikte kleuren DMC en Anchor 3 draadjes splitzijde. Roze DMC 3804, lichtroze DMC 899, zwart DMC 403 en  geel Anchor 295. Het valt voor kinderen niet mee om in deze tijd jarig te zijn, ook zij vallen onder de richtlijnen nu met deze 2e corona golf. Onze kleindochter is 10 jaar geworden. Een kaart hoort erbij met een borduurtje in kruissteek van een Flaminco die vind ze heel erg leuk en sierlijk. Het gaatjespatroon eerst uitgestanst met mal CR1466. Deze mal meet 24x24 gaatjes en kun je gemakkelijk hoger en breder of smaller maken door gaatjes erbij te voegen en gaatjes er af te snijden. Ik heb de afdruk hoger gemaakt naar 32 gaatjes en breed naar 21 gaatjes dus een stukje eraf gesneden. Zo heeft mijn borduurwerkje overal een rij gaatjes over zowel in de lengte als in de breedte en dat vind ik zelf netjes. Het patroon heb ik van Pinterest gehaald. Voor de basiskaart heb ik een witte kaart genomen, een A4 karton op 15 cm gesneden voor de hoogte de breedte is 29,7 cm. Net geen 30 cm anders was de kaart mooi vierkant geweest na het rillen. Maar dit is de breedte van het karton. Dit gerild en dubbelgevouwen. Daarop een karamel kleurige oplegkaart geplakt een 0,5 cm kleiner en weer daarop designpapier ook weer 0,5 cm kleiner. Dit designpapier is heel licht oranje met roze stippen. Ik had nog leuk designpapier met flaminco’s, ijsjes en limoen gevonden, dat is donkerder oranje van kleur en matcht heel goed. De Flaminco geborduurd in de kleuren die bovenin het bericht vermeld staan en daarna op een stuk roze linnenkarton geplakt met witte lijm die transparant opdroogt. Een bannertje gesneden met een mal van Nellie Snellen SD175, ook uit roze linnenkarton, en dit met een “hoera” stempeltje van Craft Emotions 130501-1707 gestempeld. Alle karton en designpapier op de kaart geplakt, het bannertje onder het borduurtje bevestigd en het borduurtje zelf met 3d kit iets verhoogd op de kaart bevestigd. Aan de binnenkant een stempel met “van harte gefeliciteerd enz.” uit de serie EC0138. Dit is al een oudere clearstempel van Eline’s words en die gebruik ik nog heel vaak. 

Plantenrekje


Ik heb een plantenrekje gemaakt dit keer met de leuke mallen van Marianne design en van Joy. De mallen die ik heb gebruikt zijn van Marianne design CR1360 voor het rondje, CR1463 voor het rekje, CR1464 voor de plantjes en voor de stempels CS0987. Van Joy de mallen voor het label 6002-0021 en voor de cactussen en het vetplantje in de witte potjes bovenin het rekje 6002-1416. De basis is een vierkante kaart van wit linnenkarton. Daarop designpapier met een glimmertje van Action, alles uit hetzelfde blok. Een oplegkaart een 0,5 cm kleiner en 2 stukken, 1 met vogeltjes en een klein bloemetje en 1 met strepen. Een rondje en 2 banners uit caramel kleurig karton voor achter het rekje en met tekst erop gestempeld. Van de plantjes en de bloemetjes had ik al een voorraadje gesneden in diverse kleuren. De potjes pas ik op het rekje aan dus daar heb ik maar een beperkt aantal van. De hartjes in de bloemetjes is afval uit gesneden mallen. Ook van de cactussen heb ik er niet zoveel gesneden. De plantjes en de bloemetjes schikken is een leuk werkje maar wel arbeids intensief. Daarna de kaart in elkaar gestoken en de onderdelen geplakt met lijm, kit en foamtapen Het is een leuke kaart geworden vind ik.

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Geborduurde Iris


Gebruikte kleuren DMC/Anchor 3 draadjes splitzijde. Voor de stiksteekjes 2 draadjes splitzijde. Kleuren DMC donkergroen 319, middengroen 320, viooltjesblauw 158, lichter viooltjesblauw 792, lichtblauw 156, goudgeel 3776, lichtgoudgeel 728, lichter paars 3837, donkerpaars zonder nummer. Stiksteekjes Anchor donkergroen 218 en donkerpaars zonder nummer.
“Oma” vraagt onze 3e kleindochter. Ik heb voor de verjaardag van haar moeder een tulp geborduurd in kruissteekjes. “Wil je voor mij ook een bloem borduren, zo een waar wij de bolletjes voor hebben gekocht?”. Onze kleindochter heet Iris en deze vraag stelt ze op de verjaardag van haar moeder. Een aantal jaar geleden heeft zij, toen ze bij ons logeerde, Irisbolletjes gekocht met opa en samen met hem daarna in de grond gestoken bij ons in de tuin. Ieder jaar maak ik foto’s van de bolletjes als ze opkomen, als sprietjes, een weekje later als ze wat groter gegroeid zijn en als ze gaan bloeien. Die stuur ik dan via Whattsapp naar haar toe en ze vermenigvuldigen als een malle. We kochten geloof ik 8 bolletjes en nu, na een aantal jaar, zijn het al 66 bolletjes net nageteld. Het is al een heel veldje in de beschutte bloembak binnen in het windscherm. Ze bloeien ongeveer eind januari begin februari. Ieder jaar kijkt ze er naar uit. Dat je een kind zo blij kunt maken met een paar bolletjes. Onvoorstelbaar. Het patroontje heb ik op Pinterest gevonden. Ik heb snijmal CR1466 hiervoor aan moeten passen met gaatjes door er zowel in de lengte als in de breedte gaatjes bij te maken. Normaal is deze snijmal 24x24 gaatjes. Nu 38 gaatjes hoog en 32 gaatjes breed. Je kunt de rechte en de vierkante mallen heel goed aanpassen maar het is wel opletten geblazen als je ze aanpast. Je moet altijd meer gaatjes bijmaken dan het patroon groot is, dus goed tellen als je zelf een aangepast patroon wilt maken. De gebruikte kleuren heb ik bovenin dit bericht al vermeld. Ik heb een zo natuurgetrouwe iris gezocht want op Pinterest worden er heel veel aangeboden. Ik vond er een met knopjes want dat vond ik zelf wel leuk. De kleuren, zelf gecombineerd met de kleuren borduurgaren dat ik heb, passen mooi bij elkaar. Ik vond ook nog een aantal kleuren van het merk Anchor die ik goed kan gebruiken. Lagen als vergeten borduurzijde opgeborgen in envelopjes en komen nu goed van pas. Opnieuw opgewikkeld op Bobbins. Dat zijn wikkelkaartjes waar je op kunt schrijven welke kleurnummers het zijn en nu netjes opgeborgen bij mijn DMC op kleur in zakjes. Ik heb van designkarton nog een mooi lijsje gemaakt met een plakker erachter met een ophanghaakje, zodat ze het aan de muur kan hangen. Heeft ze altijd het plaatje, geborduurd, van haar iris bij de hand.

Mickey en Minnie


Gebruikte kleuren DMC 3 draadjes splitzijde. Rood 321, zwart 310 en Blanc gebroken wit. Een kaart gemaakt met de kopjes van Mickey en Minnie. Het kruissteek patroon vond ik op Pinterest en in PSP7 aangepast als patroon dat ik kon borduren. Een Mickey en Minnie waarvan Mickey in een blokjespatroon wordt weergegeven. Rood linnenkarton 13,5x13,5 cm gerild en gevouwen. Een zwarte oplegkaart linnenkarton een 0,5 cm kleiner. Daarop een restant rood geplakt. Eerst het patroon aangepast in PSP, het gaatjespatroon gemaakt met mal CR1473. Deze wat hoger gemaakt 15 gaatjes en van de breedte wat afgesneden naar 35 gaatjes. De hoogte, breedte en tussen de afbeeldingen is overal 1 rijtje gaatjes vrijgelaten. De gebruikte kleuren heb ik boven in het bericht al vermeld. Ik heb dit keer de tekst JIJ uitgesneden met een snijmal van Karin Joan KJ1726 uit wit linnenkarton hetzelfde als de ondergrond van het gaatjespatroon van de kopjes. Er zit nog een snijmal bij in schrijfletters dit heb ik in rood linnenkarton uitgestanst en i.p.v. de puntjes te gebruikten heb ik puntjes in hartvorm gebruikt. Deze hartjes is afval afkomstig uit een snijmal van Lin en Lene nummer 1201-0002. In sommig afval zie ik wel brood en dat bewaar ik in kleine busjes van bv. medicijnen daar heb ik er ondertussen al aardig wat van. Op een reepje linnenkarton het stempeltje “bent jarig!!” gebruikt met de tekst in zwarte stempelinkt. Deze tekstjes zitten bij de snijmallen. 2 hartvormige ballonnen gesneden met snijmal LR0625 en de touwtjes die onder de ballonnen hangen horen bij snijmal YCD10199 van Yvonne creations. Daarna alles opgeplakt met TackyGlue, foam tape en kit.

Minion felicitaties......


Gebruikte kleuren DMC 3 draadjes splitzijde. Geel 444, geel 725, grijs 317, wit B5200, zwart 310. De Minions in kruissteek daarvan had ik van elk plaatje er twee gemaakt. Deze Minion, weer een andere, is voor onze kleinzoon die nu jarig is. 7 jaar is hij geworden en net als onze kleindochter midden in de coronacrisis jarig. Geen verjaardag op school, maar online met de kinderen die thuis op de laptop zijn aangesloten. Ook leuk hoor, mijn dochter had er een filmpje van gemaakt het zingen was als in een Jodenkerk. Excusez le mot maar zo is het spreekwoord als iets hardop door elkaar wordt gezegt of gezongen en ongelijk gaat, maar voor hem erg leuk omdat er wel aan hem gedacht is door de juf. Ik had dus ook een Minion voor hem bedacht. Het borduurwerkje had ik vorig jaar al geborduurd maar nu moest ik er een kaart omheen bedenken. Ik heb een frame gesneden van grijs karton met mal CR1359 van Marianne design. Een rand van Nellie Snellen met mal MFD036. Twee ballonnen gestempeld met stempels van Karin Joan KJ1701 en een tekst met stempel uit dezelfde serie op een smal grijs karton. Een witte kaart, linnenkarton, 13,5x13,5 cm. Daarop een gele kaart 0,5 cm kleiner en aan de onderkant een stukje afgesneden en daar de rand onder geplakt. Het frame op de kaart geplakt en daarin het borduursel geplakt met TackyGlue. De ballonnen gestempeld op karton beplakt met Washi tape en uitgeknipt. Op de kaart de ballontouwtjes gestempeld en daarop verhoogd de ballonnen geplakt met kit. De tekst hieperdepiep enz. op de gele kaart gestempeld met een clearstamp uit de serie PL1524. En klaar is de kaart. 

Bedankt en tot ziens!

Aggies%20logo-7-1.jpg
Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Omhoog