Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

303.911 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt.

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken.

Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje*  en ik zal het proberen te beantwoorden.

Veel kijkplezier!!!
 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Minion felicitaties......


En weer is er een kleindochter jarig. Degene die altijd op vakantie is als ze jarig is. 10 jaar wordt ze nu. En ieder jaar verwachten de kleinkinderen, dat denk ik, een zelfgemaakte kaart te krijgen. Dit jaar was het niet zo moeilijk. Ze is gek op de Minions dus het idee voor de kaart was er al. De uitvoering is wel ingewikkelder. Hoe ga je het doen. Met de borduurmallen van Marianne design liggen de borduur ideeën voor het opscheppen op Pinterest dus kwamen er ook Minions voorbij. Gelukkig houd ik van borduren en had ik nog splijtgaren liggen. Je zult dan net zien niet de goede kleuren. Aliexpress is dan een goede uitkomst. Veel voor weinig zullen we maar zeggen. Dus voor de laatste heb ik gekozen. Nu heb ik dus voldoende DMC, of het ook echte is laat ik maar in het midden, maar het borduurt goed en ik heb keuze uit heel veel kleuren. Een wit stuk karton 13,5x27 cm gevouwen tot een vierkante kaart. Daarop een gele oplegkaart van 13x13 cm. Eerst de borduurmal door de cuttlebug gedraaid. Hiervoor de kleinste mal gebruikt CR1454 en wit linnenkarton genomen. De mal gedraait en dan de tweede mal gebruikt voor een leuke omlijsting de CR1359. Borduurzijde bevat 6 draadjes. Ik heb drie draadjes voor het patroon gebruikt en alles netjes aan en af hechten. Geen plakband deze keer. Dan het telpatroon geborduurd met kruissteekjes. Het geborduurde vierkantje op het grotere donkergrijze vierkantje, gemaakt met dezelfde serie snijmallen geplakt. De nieuwe mal gefeliciteerd is van Karin Joan de KJ1721. Hiermee kun je mooie schaduwen maken met het woord en er zitten ook leuke kleine teksten bij die je ook weer kunt stempelen. Het cadeautje komt van stempelvel KJ1701. De kaart verder opgeleukt met deze kleine tekstjes en stempeltjes van Karin Joan.   

Ja en nog een Minion......


En nog een kaart met een Minion. Deze twee kleindochters schelen een jaar en wat de ene leuk vind, vind de ander ook leuk, dit heeft denk ik met de leeftijd te maken, dus nog een kaart gemaakt met dit figuurtje. De kaart was in feite zo klaar want voor de uitvoering had ik de eerste als voorbeeld maar er moet natuurlijk wel verschil zijn. Ik kan moeilijk met twee dezelfde kaarten aankomen. De kleuren zijn wel hetzelfde maar de details zijn anders. Het plaatje is geborduurd net als de eerste kaart. Ik heb eerst een vierkantje gemaakt met daarin gaatjes zodat ik kruissteekjes kan maken. Dit vierkantje gesneden met mal CR1454 en het plaatje geborduurd. Om te beginnen een heel ander plaatje dan op de vorige kaart en ik heb nu alles op een grijs label geplakt met een gekleurde bovenkant. De tekst is weer van een snijmal van Karen Joan maar nu de KJ1726. De tekst JIJ is gesneden en ik heb op smalle rode strookjes tekstjes gestempeld "jij ben jarig" en "gefeliciteerd". Het cadeautje, maar weer een andere, komt weer van stempelvel KJ1701. Het plaatje en de strookjes zijn iets verhoogd opgeplakt met foamtape. Ze heeft gezien dat ze geborduurd werden en ze vond ze echt leuk, maar of ze er ook een verjaardags kaart mee verwacht is denk ik een verrassing. 

Er wordt hard aan gewerkt......


Klik op het plaatje Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.

In het reuzenrad......


Deze kaart had ik 2x gesneden. De eerste kaart heb ik gebruikt voor de kaart met de strandhuisjes die staat bij de nieuwere kaarten*. Nu was deze aan de beurt. De kaart is voor ons 2e kleinkind die 13 jaar is geworden. Ze gaat graag in alles wat hard, hoog en snel gaat en wat ik doodeng vind. Ik had een plaatje van een ouderwets reuzenrad. Dit lag er al een tijdje en was voor haar bestemd om de reden die ik net noemde, maar nu wist ik wat ik ervan ging maken. Het designpapier komt uit boekjes van Action. De basiskaart is wit, daarop heb ik stukjes auquablauw geplakt en daarop weer het designpapier. Het woord "Jarig" heb ik gesneden met  COL1350. Ik heb hiervoor donker roze glimmend papier met een werkje gebruikt net als voor de ballon dat is snijmal COL1378. De snijmal Gefeliciteerd is LR0220 allemaal mallen van Marianne design. Het plaatje is 3d met kit opgewerkt en de witte sterren zijn geponst.

Zwemdiploma......

0372%20diploma%20A.jpg
Onze kleinzoon is geslaagd voor zijn zwemdiploma A. Dat is toch wel een kaartje waard want ze moeten er veel voor doen. Maar hij heeft het dus mag hij komende vakantie zonder opblaasbare armbandjes zwemmen in het zwembad daar. De letter A heb ik ooit eens van internet gehaald. Ik heb dit op een wat steviger karton geprint zodat ik het gemakkelijk kan na tekenen. In feite is het een DDBD mal in dit geval van karton. Dus zelf tekenen, knippen en snijden. De grootste A is een blauwe kaart van linnenkarton die neergezet kan worden. Dus de vouw van boven erin laten. Het designpapier, voor de kleinere A is enkel nagetekend en uitgeknipt. Daar heb ik papier voor gebruikt uit een blok van Marij Rahder. Het kikkertje komt van een knipvel van Eline Pellinkhof. Die vind ik zo gaaf. De letters heb ik gesneden met een alfabet van Craft Emotions. De grote letters is 115633-0163 de kleine letters 115633-0164 en deze met knutsellijm op de kaart geplakt. de kikker is 3d opgewerkt met kit.

Bedankt en tot ziens!

Aggies%20logo-7-1.jpg
Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtj in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Gastenboek

aggies_gastenboek_11.jpg
Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Kermis......


Een geborduurde kaart met een ouderwetse draaimolen deze keer. Het leuke patroon is van Christien v.d. Akker. De gebruikte kleuren zijn allemaal van Joy Chrissiegaren numer 22 en daarbij passend grijs en bruin erbij gezocht. De basis is een aquablauwe kaart 13,5x13,5 cm. Daarop een witte oplegkaart waar ik het patroon in heb geprikt en geborduurd met de eerder genoemde kleuren. Het plaatje is een ouderwetse draaimolen en is 3d opgewerkt met kit. De 4 druppels op de hoeken heb ik geponst in bijpassend glanzend papier met een motiefje.

Jarige job......

0371%20uiltje.jpg
Onze kleinzoon is 6 geworden. Geen kleutertje meer, dus ook geen kleuterkaart want dan is hij beledigd. De basis is een witte A5 kaart linnenkarton. Daarop kraftkarton staat een beetje stoer. Daarop heb ik een donker oranjekleurige vlag/slinger gesneden. Daarin met designpapier weer een driehoek met auto's erop. Een strook designpapier van breed 10,5x2,5 hoog mag iets hoger als je dat mooier vind. Dan heb ik met de cirkels van Nellie Snellen een groene cirkel gesneden met een schulprand MFD071 en nog twee kleinere cirkels met MFD055. Eentje uit designpapier en een uit heel licht groen karton. Ik heb het kleine uiltje van Marianne design gesneden met COL1357 weer in donker oranje, de vleugels en het buikje uit een restje designpapier en de voeten uit een restje kraft linnenkarton. De banner is gesneden met een snijmal van Action daar zijn geen nummers van, maar zit samen in een verpakking met vier labels en drie banners. Het stempel is van Marianne design. Vier sterren van acryl erbij geplakt en de kaart was af.

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Hoera......


De basis voor deze kaart is crème linnenkarton. Een mosgroene oplegkaart ook linnenkarton een halve cm kleiner en daarop designpapier ook weer een halve cm kleiner. Het kader is een 5 delige mal van Marianne design waarvan ik er drie heb gebruikt de LR0376 gesneden uit ook weer crème linnenkarton, het ovaal met de gaatjes is uit paars karton, die kleur komt weer terug in het designpapier. Het plaatje komt van de verpakking van een eau de toilette dat ik vaak gebruik. De geur is Lelietjes van Dalen. De bloem is snijmal LR0156, de tak is van Joy 6002-0941 evenals de monstera blaadjes 6002-1114. Hartelijk gefeliciteerd is een stempel.

Beterschap of felicitatie......


Weer eens een kaartje met een borduurpatroon. Een Chrissiepatroon nummer 683. Het plaatje is al redelijk oud maar het blijft leuk. Al het gebruikte garen is van Joy. Chrissie kleur 17 en blauw en rood. De basiskaart is een rode A5 kaart. Op de oplegkaart van wit linnenkarton het patroon geprikt en geborduurd. Met MFD023 2 randen gesneden een rode en een witte, op maat gemaakt en onder de oplegkaart geplakt en alles op de rode kaart geplakt. Het plaatje geknipt en 3d opgewerkt met kit. Omdat het kaartje is verkocht tijdens de rommelroute heb ik er drie rode kartonnen teksten bij gesneden met tektmalletjes van Crealies. Een Beterschap CLTS02 een Hartelijk CLTS24 en een Gefeliciteerd CLTS01 tekstje. Dit vind ik leuke tekstmalletjes om te snijden ze zijn niet zo heel groot. Om er stickertjes van te maken heb ik aan de achterkant dubbelzijdig tape geplakt, dat kan er vanaf worden gehaald, zodat het plakt op de kaart en zo krijg je een stickertje in iedere gewenste kleur. Welke erop is gegaan weet ik niet.

Verhuiskaart......

0373%20verhuiskaart.jpg
Een verhuiskaart op bestelling want die worden ook wel gevraagd. Deze kwam ik tegen op internet. De basis is een donkerbruine vierkante kaart 13,5x13,5 cm linnenkarton. Daarop designpapier van 13x13 cm. Alle designpapier komt uit een blok van Action een mooie combinatie zo bij elkaar. Twee maal een rechthoek van donkerbruin linnenkarton, een smalle en een wat bredere. De maten zijn breed 11,5x6 cm hoog. De andere is ook uit donkerbruin linnenkarton breed 13x4,7 cm hoog, beide stukken met designpapier, 0,5 cm kleiner, bekleed. Het laatste stuk is schuin op de kaart geplakt. De huisjes zijn van Marianne design LR382 en zijn licht ingekleurd met Distressinkt Vintage photo. Het label ook weer gesneden uit donkerbruin linnenkarton is van Joy 6002-0349 de tekst is geprint. Het label bestaat uit twee gedeelten en lijkt een beetje op het label dat je aan je sleutel hangt. De tekst is geprint met lettertype "Bradley Hand" Een strikje in de kleur bruin en bruine plakparels voor de finishing touch. 

Omhoog