Welkom bij Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Welkom bij Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

319.913 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt.

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken.

Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje*  en ik zal het proberen te beantwoorden.

Veel kijkplezier!!!
 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Legokaart voor een fan......

Toen ik een legokaart op Pinterest voorbij zag komen moest ik gelijk aan onze kleinzoon denken. Dit soort kaart wil ik voor hem maken als hij jarig is, dacht ik. Nu is de tijd daar en weer in coronatijd dus weer geen feestje. Maar de kaart heb ik gemaakt. Ik heb een A5 kaart genomen in rood. Daarop een witte oplegkaart en daarop weer een oplegkaart in de kleur zwart. Daarop komen de kleuren goed over. Eerst de legoblokjes in elkaar gezet. De kleine blokjes meten 2,5x2,5 cm en hebben 4 nopjes. De nopjes heb ik gesneden met het rondje van de sneeuwman zijn muts de COL1413 van Marianne design. De blokjes met 8 nopjes zijn 5x2,5 cm. De nopjes heb ik met foamtape op het rechthoekje en het vierkantje bevestigd zodat het als een echt legoblokje wordt herkend. Uiteraard in de kleur van het rechthoekje en het vierkant. Een rode ster gesneden met een snijmal van Action daar is geen nummer van. Een rode banner gesneden met een mal van Nellie Snellen de SD175 de 2e mal en daarin ook van Nellie Snellen HOERA er in gesneden met mal SD026. Nogmaals het woord HOERA uitgesneden in wit en daarvan de letters ingeplakt. Het cijfer 8 ook in wit karton met mallen waar ik ook geen nummer van heb want die heb ik ooit eens overgenomen van iemand. Met een witte fineliner voor kaarten kleine witte streepjes gezet voor het diepte effect. Op de punten van de ster heb ik toen de kaart af was kleine acrylsteentjes geplakt.

Een kaart voor een man......

 
Onze schoonzoon is met zijn ouders op jonge leeftijd naar Italie verhuisd en heeft daar een aantal jaar gewoond en is daarna weer naar Nederland terug gekomen. Ik had dit plaatje liggen en vond het wel iets voor hem. Het idee komt van Pinterest de uitvoering is van mijzelf. Ik heb een vierkante kaart genomen kraftkarton van 13,5x13,5 cm. Daarop met designpapier van Action een oplegkaart gesneden van 13x13 cm. Daar weer een kleinere oplegkaart voor gesneden. Waar het papier vandaan komt weet ik niet dus het is gewoon eigen voorraad. Dan heb ik een bannermal genomen van Action die ik als tekenmal heb gebruikt want om de mal in de cullebug te snijden daarvoor is de lengte van de mal te kort. De buitenkant van de mal getekend op kraftkarton en de binnenkant op designpapier en de kleinere mal op dezelfde manier gemaakt zo kun je zelf de lengte bepalen, daarna alles uitgeknipt. Een karton voor onder het plaatje gesneden en het plaatje zelf met een kleine witte rand uitgesneden. Daarna alle onderdelen beinkt met Distress. Dan nog 3 tandwielen gesneden, daarvoor heb ik dun glanzend papier op donkerbruin karton geplakt en daarna de tandwielen gemaakt met een snijmal van Joy 6002-0287. De kaart is van enkel karton gemaakt dus er moest ook nog een kaarten standaard worden gemaakt. Daarvoor gebruik ik een patroon uit, volgens mij, het eerste Hobbydols borduurboekje van Chrissie. De kaart in elkaar geplakt met lijm, dubbelzijdig tape en foamtape onder het plaatje. Het standaardje bevestigd en de kaart was klaar.

Er wordt hard aan gewerkt......


Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.

Mannenkaart......


Deze kaart kwam ik tegen op Pinterest. Prachtige kaart vond ik. Ik besloot hem ook te maken. Namaken niet want deze kaart meet andere maten en ook had ik niet alle gebruikte materialen, maar met wat ik had kwam ik wel in de buurt. Wij wonen in Zeeland en zulk soort boten komen wel eens langsvaren hun zeilen trots in de wind. Ik heb om te beginnen kaartkarton gebruikt van 13,5x13,5 cm, de orginele kaart meet 15x15 cm. Het karton was eigenlijk te dun maar met een binnenkaart erin geplakt was het al een stuk beter. Ik heb de kaart en de binnenkaart rondom beinkt met VintagePhoto. Dan de golven gemaakt, hiervoor heb ik karton gescheurd, 2 stukken, en daarna met witte Gesso bewerkt zodat het op schuimkoppen lijkt. Maar Gesso droogt niet zo snel dus ging het vlekken op mijn karton toen ik het nog niet helemaal droog oppakte. Dus daar moesten nieuwe voor komen. De lucht was al snel uitgezocht, gemêleerd karton. De boot is een snijmal van Marianne design LR0416 net als het visnet CR1409 en de vissen en schelpen CR1364 en CR1363 de laatste 2 lijken op een soort liniaal. De boot heb ik 2x uit karton met linnenpersing gesneden, 1x uit kraft en 1x uit wit. De beide schepen geëmbost en daarna ieder zeiltje apart uitgeknipt en bewerkt met stempelinkt vandaar ook de embossing van de zeilen dan kun je goed zien wat er uitgeknipt moet worden. De kaart, de volgende dag want toen was de Gesso helemaal droog, helemaal aangekleed. De visjes en de schelpen zijn uit donkerblauw glanskarton gesneden. Nog een paar wolken gesneden met een mal van Joy 6002-0199. De twee meeuwen komen uit een boekje. 

Nog een jarig kaart......
Ik heb een Z-fold kaart gemaakt maar zonder de achterkant anders wordt de kaart te zwaar om te versturen. Het einde van het fimpje laat de laatste stap wel zien. De kaart is op dezelfde manier gemaakt als de kaart die te laat werd bezorgd bij mijn dochter. Ik zal een omschrijving geven van hoe deze kaarten tot stand kwamen. Ik heb een filmpje bekeken op Youtube van Castella294* met een goede uitleg. Ik heb voor beide kaarten een A4 vel genomen in dezelfde kleur. Daar een strook van gesneden zo lang als mijn papier was van 29,4x10 cm en dat was korter dan in het filmpje. Voor de hoogte had ik genoeg maar de breedte speelde mij parten. Dit in 3en gedeeld volgens de maten in het filmpje en gevouwen en gesneden daar waar het moest. Dan met offwhite de kartonnetjes gesneden voor de oplegkaarten en de smalle stroken voor de onderkant en weer met groen de smalle stroken voor de onderkant. Met het groen de cirkel gesneden met een mal van Nellie Snellen MFD020, het plaatje met de cupcakes met MFD055 en het randje met het label met MFD023. Met designpapier van Action 3 oplegkaarten gesneden en met een label snijmal ook van Action een label gemaakt. 2 teksten gestempeld met CS0987 van Marianne design een voor op het label en een op het designpapier bij de cupcakejes die ik heb gestempeld en ingekleurd met potloden en geblend met reukloze terpentine. Daarna met stempels van Craft Emotions 130501-1707 de teksten gestempeld op de stroken. Daarna de kaart in elkaar geplakt met lijm en 3d kit volgens het filmpje.  

Gastenboek


Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Mickey Mouse......


Onze een na oudste kleindochter is 15 jaar geworden. Dit is de eerste in rij met haar 2e corona verjaardag. Het plaatje heb ik al eens eerder gebruikt. Het komt van inleggers van videobanden. Ik heb een witte basiskaart genomen A5 formaat. Daarop een gele oplegkaart 0,5 cm kleiner. Ik heb een rode cirkel gesneden die ik heb besteld bij Aliexpress, daarin heb ik een open ronde rand gesneden met snijmallen van Nellie Snellen. 2 felicitatielabels gemaakt in rood en geel en van de rode met een afrondponsje de hoekjes afgerond. Daarin met snijmal SD026 de letters gesneden ook 2x. Deze mal is ook van Nellie Snellen. De gele letters heb ik in het rode label geplakt. Een vlaggenlijn gesneden met mallen van Marianne design de LR0581 dat zijn 3 verschillende vlaggen en de slinger om het op te hangen. Het touwtje in zwart en de vlaggen in de kleuren die horen bij Mickey Mouse. Met lettermal COL1397 en COL1405 de letters en cijfers gesneden in zwart. De kaart in elkaar gezet en als laatste het plaatje met 3d kit in de cirkel opgewerkt.

Verjaardagskaart......Een kaart met gevlochten vierkanten naar aanleiding van een video workshop van Castella295 terug te vinden op Youtube.com. Als je naar Castella295 op Youtube zoekt kom je heel veel filmpjes van haar tegen. Onder het filmpje staat een boodschappenbriefje met de maten karton van alle onderdelen die je nodig hebt. Ik heb karton gebruikt wat ik had en alles op maat gesneden. Wit voor de kaart en de 2e oplegkaart en een soort paars linnenkarton voor de 1e oplegkaart, de vierkantjes en de vlechtstrook. Het designpapier voor de kleinere vierkantjes heb ik bij Action gekocht al een paar jaar geleden. Voor de bloem heb ik roze linnenkarton genomen en gesneden met snijmal LR0425 van Marianne design, de bloem hoort daar bij. Het hartje van de bloem, de kleinste snijmal, is heel donkerbruin karton. De groene blaadjes is een snijmalletje van Joy 6003-0046. Dat heb ik al heel lang, maar blaadjes en bloemetjes kun je niet genoeg hebben vind ik. Het was een verjaardagskaart dus heb ik de tekst “Van harte” gesneden in dezelfde effen kleur van de kaart met een snijmal van Crealies CLTS16. Aan de binnenkant heb ik in chocoladeletters GEFELICITEERD gesneden met mal 115633-0163 van Craft Emotions ook in de effen kleur van de kaart. Ik heb de instructies op de video stap voor stap gevolgd en stilgezet waar nodig. Een erg leuk project om te maken.

Condoléancekaart......


Ik ben blij dat ik zelf kaarten maak. Deze kaarten zijn zoveel persoonlijker dan een gekochte en nu kun je ook niet even snel naar bv. Primera want die is dicht. In ieder geval t/m maart. De broer van mijn schoonzus is onverwachts overleden aan een hartstilstand. Mankeerde niets, slikte geen pillen en een wielrenner dus beweging genoeg. De basis is een witte kaart, daarop een lichtgrijze opdekkaart want ik wilde het niet te donker maken. Daarop weer een opdekkaart steeds 0,5 cm kleiner. Daarop heb ik een stempel en een regel beide van Joy gestempeld. Van de stempel met de paardenbloemzaadjes heb ik geen nummer van de tekst wel Joy 6410-0012, Het hoekje zit in een tulprand van Amy dat is snijmal ADD10047. Een eenvoudige kaart.  

Verjaardag......

 
  
Onze jongste dochter is verjaard ook weer in cornatijd dus geen verjaardags visite. Mijn best gedaan op de kaart want ze had tenslotte een kroonjaar, is de kaart tot op heden niet aangekomen. Mijn andere helft had de kaart gepost anders werd ik er nog van verdacht dat ik het was vergeten. Deze kaart is op dezelfde manier gemaakt als de kaart met de cupcakes. Alleen andere snijmallen gebruikt en ander designpapier. De maten komen overeen en ik heb voor beide kaarten dezelfde kleur A4 karton gebruikt en helaas was het karton niet groter geworden in de tussentijd. De snijmallen die ik heb gebruikt zijn van Nellie Snellen voor de cirkel MFD025, voor het plaatje MFD055 en voor het randje van het pocketlabel MFD023. Het designpapier is afkomstig van Action net als de snijmal voor het label. Het kop en schotel en het lepeltje is mal LR0462. Het schaaltje, daar heb ik het bovenste gedeelte voor gebruikt, en de macarons is mal LR0463. De vulling van de macarons heb ik met witte Gesso gedaan. Aangezien ik de kaart nog een keer heb gemaakt is er op het label een andere tekst gestempeld met PL1524 en de teksten onder op de kaart zijn in een andere volgorde gestempeld maar wel weer met de stempels van Craft Emotions 130501-1707.
Ps: Eindelijk is de kaart aangekomen heeft er 3 1/2 week over gedaan.

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Bedankt en tot ziens!

Aggies%20logo-9-1.jpg
Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Omhoog