Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

295.192 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt.

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken.

Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje*  en ik zal het proberen te beantwoorden.

Veel kijkplezier!!!
 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Thee met koekjes......


Het model van deze kaart kwam ik tegen op internet. Het is gesneden uit een A5 kaart met snijmal LR0111 van Marianne design. De kaart heb ik gesneden uit kraft linnenkarton. Daarna de embossing bewerkt met stempelinkt van Distress Vintage Photo. Twee keer een rechthoek gesneden, een van een soort gebroken wit kraftkarton en een kleinere rechthoek van designpapier uit een oud Pretty papers bloc Sweet Romance ook van Marianne design en deze beiden met een afrondpons bewerkt. Dan heb ik eerst uit verschillende kleuren karton koekjes gesneden met mal CR1403. Dat is een soort liniaal met allerlei koekjes en deze geëmbost. De koekjes die ik nodig had op de kaart bewerkt met stempelinkt. De andere koekjes komen naderhand wel. Een schaaltje gesneden met LR0463 uit zilverkarton. Dat is de etagère en daar het kleinste schaaltje van gebruikt de rest er af geknipt. Een lepeltje uit goudkarton en een kop en schotel uit gebroken wit karton en de embossing gekleurd met stempelinkt van Distress Forest Moss. Alles gesneden met mal LR0462. Het Van harte tekstje uit roze linnenkarton is van Crealies CLTS16. Een lief kaartje toch?

Een kaart met een geurtje......
Onze enige kleinzoon, de benjamin ook nog eens, is vijf jaar geworden en groot fan van de emoticon drol. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in de winkel bedrukt met die emoticon. Het malletje was net uitgekomen toen ik het zag liggen in de winkel. Het heet netjes de Party Pooper en is uitgebracht door Joy 6002-3117 is het nummer. Ik vind het geweldig ook de kaart die ik ermee heb gemaakt is bijzonder goed gelukt. Ik heb er een trapjeskaart mee gemaakt met 5 treden want daar kon ik 5 jaar op kwijt. Een mosgroene kaart van linnenkarton is de basis want deze kun je goed vouwen zonder dat het karton scheurt, wel belangrijk als je een trapjeskaart wilt maken. Daarop scrappapier met ballonnen afkomstig uit een blok van Action van een hele tijd geleden. Het drolletje uitgesneden, in een bepaalde houding geplakt en versierd met gekleurde rondjes karton dat is de confettie. Zijn allemaal snijmalletjes en zitten in de verpakking samen met het drolletje, de oogjes, de armpjes, beentjes en schoenen. Ik heb voor het cadeautje, de cirkels, de letters en het cijfer 5 jaar en het label, rood en fel groen gebruikt. Het cadeautje is ook een Joy mal 6002-0350. Het label, de cirkels en de felicitatie zijn mallen van Nellie Snellen. MFD066 is het label en SD026 is het malletje voor de letters en MFD055 zijn de cirkels De letters zijn gemaakt met snijmal COL1350 van Marianne design. Van de letter 5 weet ik niet wie de mal heeft gemaakt is misschien wel afkomstig van Ali Express. Geen flauw idee. Ik heb alles opgeplakt met 3d kit dan ligt alles een stukje van het karton af. Ik heb de kaart niet zo druk aangekleed want het designpapier is al druk van zichzelf. Van al mijn snijmallen staat een afbeelding op mijn harde schijf met de naam en van de maker, daar heb ik mapjes voor gemaakt. Daarin staat de mal met het nummer. Een aantal mallen daarvan is onbekend waar die vandaan komen. Ik neem mijn mallen ook wel eens over van iemand. 

 

Klompen en tulpen......


Klompen, tulpen en een randje molens. Het model is gemaakt volgens een videoworkshop van Daisy Martens, een lid van het designteam van Noor&Zo. Het model is echt leuk maar ook een beetje groot. Nu vond ik op Youtube een filmpje, gemaakt door Olga Mulder van Castella creatief, waarin de kaart werd gemaakt met karton voor een vierkante kaart 27x13,5 cm. Wanneer de kaart klaar is past deze in een vierkante envelop. Ik heb het filmpje bekeken en bedacht dat ik deze kaart ook uit een A5 kaart kon maken. Ik heb een linnen kaart van kraftkarton genomen, deze op maar gesneden en daarna de kaart gemaakt aan de hand van dit filmpje. Het filmpje zie je onderaan dit bericht staan. Ik heb de kaart bekleed met designpapier van Marianne design dat al een paar jaar geleden is gekocht. Het plaatje met de klompen is ook van Marianne en zit op een A4 vel met allemaal Hollandse plaatjes van die strekking. Het randje met de molentjes is van Amy design ADD10052. De klompen en de tulp zijn van Joy 6002-917 en 6002-918. Dan had ik nog ruimte voor een paar tulpenbollen. Dat is een mal van Marianne design dat is de tulp en de bol apart. Leuk om zo te gebruiken. Het alfabet voor de felicitatie is van Yvonne Creations YCD10096.   

Zwanger......


Al heel lang lag deze kaart klaar om eens te verstuurd te worden. Als geboortekaartje vond ik hem wel grappig, maar geboortes liggen nu eenmaal niet om op te scheppen. Vorige week liet een nichtje van ons weten zwanger te zijn en daar was eindelijk een ontvanger voor deze leuke vintage kaart. Toevallig had ik nog een stukje scrappapier over, hetzelfde als de kaart. Daaruit heb ik de letters ZWANGER gesneden met een alfabet van Craft Emotions nr. 115633-0163. Omdat dit alfabet ook zulke chocoladeletters heeft als het woordje LOVE onder op de kaart en het er goed bij past. De letters heb ik bewerkt met Distress inkt Old Paper om de letters ook een vintage uiterlijk te geven en daarna op de kaart geplakt.    

Kermis......


Op internet kom je vaak mooie patronen tegen die worden weggegeven. Zo ook deze. Ik ben lid van een Facebook pagina en daar worden deze patronen gratis aangeboden. Het is een patroon van Christien v.d. Akker en heeft nummer 136. Ik heb een aqua kleurig kaart
13,5x13,5 cm voor de basis gebruikt. Daarop een gebroken witte oplegkaart en daar het borduurpatroon opgeprikt. Het gebruikte garen is Chrissiegaren gemêleerd nr. 19 en Sulky metalic garen nr. 7044.
Het plaatje van het draaimolenpaard komt uit een grappig boek met meerdere afbeeldingen die gaan over kermis. Het is 3d opgewerkt met kit.

Gastenboek

 
Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Een gezellig uiltje......


8 jaar is ze nu al weer. Kleinkind nummer 4. Cadeautje heeft ze iets later gekregen want daar moest ze zelf mee om. Ze kreeg fietstassen van ons en al is ze nu 8 jaar een eigen smaak hebben ze al. Een uiltjeskaart is het geworden met nog zomerse kleuren want we konden lekker buitenzitten met haar verjaardag al was het al half oktober. Een witte kaart, linnenkarton, van 13,5x13,5 cm. Daarop een oplegkaart van designpapier van een paar jaar geleden van Marianne design, Eline's Brights red, orange, pink want dat past zo mooi bij de plaatjes. Een smallere strook en een rondje ook uit dit papier met mallen van MD een nest ringen CR1360. Hartelijk gefeliciteerd is mal CR1319 uit wit linnenkarton gesneden en de embossing ingekleurd met rood stempelinkt. Het randje is een snijmal van Nellie Snellen MFD023 een van de 2 mallen. Het plaatje is 3d opgewerkt met kit en het geheel ook iets verhoogt geplakt op het rondje.

Liefs voor kleinkind......


Kaartje voor de kleindochter die 9 jaar moet worden. Grote vakantie kinderen zijn vaak niet thuis. Ik weet daar ook alles van ben in augustus jarig. Dus heeft ze haar kaart en cadeautje al gekregen. Naar Spanje rijden is mij toch iets te ver. Een kaartje met Dutch Doobadoo mal Liefs vond ik nou zo toepasselijk voor haar. De mal overgetrokken op groen karton en uitgeknipt en gesneden waar ik niet knippen kon. Dan de letters gedaan met designpapier uit boekjes van Action. Deze letters daarna op de kaart geplakt met lijm. Niet teveel anders gaat het bobbelen want lijm bevat vocht. Omdat er ook roze inzit en zij daar toch wel van houdt een roze slinger gesneden met een mal van Joy 6002-0794 en de embossing met donkerroze stempelinkt ingekleurd. De cadeautjes en de feestmutsen heb ik gesneden met de Cricut. Daar heb ik cartridge Celebrations* voor gebruikt. Lichtblauwe pakjes en mutsen en het desigpapier voor de details dat ik heb gebruikt voor de letters. Past mooi bij elkaar en de letters Liefs zijn nog goed te lezen. Helemaal volplakken is geen optie. Het viel weer in de smaak.

 

De zee


Een kaart voor mijn broer. Hij was jarig en woont al jaren in een dorp in Brabant ver van zijn geliefde zee. De kaart is een beetje van mijzelf en een beetje uit een boekje. Alle afbeeldingen zijn bewerkt met Distressinkt en opgeplakt met 3d kit.  

Merci doosjes project......


 

Een bedankje gemaakt voor meerdere personen. Vier doosjes gevuld met Merci reepjes. Het filmpje waar het voorbeeld stond is afkomstig van HobbyVision, met een uitgebreide duidelijke beschrijving. Zowel op het blog als op Youtube. Voor de doosjes, totaal 4 stuks, heb ik verschillende kleuren karton gebruikt voor de basis en verschillend designpapier om de basisdoosjes te versieren. Ik heb wel dezelfde snijmallen gebruikt voor de vier doosjes anders werd het te ingewikkeld. De mallen zijn o.a. van Joy. Het ovaal op het doosje
6002-0639, de bloem is de chrysantenmal, een mooie mal compleet met blaadjes 6002-0972. De overige mallen zijn van Marianne design. Voor de hartvormige blaadjes LR0229 het kleinste malletje, het woordje Bedankt is malletje LR0221 en voor de trekkertjes waar de touwtjes doorheen zitten boven en onder is LR0411 gebruikt. Gewoon heel leuk om te maken en verrast in ontvangst genomen door degenen waarvoor ze bestemd waren.     

Er wordt hard aan gewerkt......Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.  

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Hoera......


De kaart is voor onze tweede kleindochter die alweer 12 jaar wordt. En ieder jaar een andere kaart bedenken is best moeilijk. Maar ze wordt al groot dus wat minder kinderkaart maar wel eentje met een cupcake. Die vindt ze lekker. Basis is een gebroken witte dubbele kaart van 13,5 x 13,5 cm. daarop een fel roze oplegkaart van 13,1 x 13,1 cm. Daarop scrappapier van 12,6 x 12,6 cm. Een strook ook van scrappapier van 5 x 12,6 cm. Aan beide kanten een randje van Marianne design LR0413 een slinger LR0329 en die iets uit laten steken. Dan een kader gesneden met een mal van Nellie Snellen MFD010 en daarop 2 cirkels MFD055 een van scrappapier en een kleiner rondje en dat met een embossingfolder met allemaal kleine cupcakejes door de cuttlebug gedraaid. Een cupcake gesneden de LR0160 en de toef versierd met stempelinkt en plakparels. Het cakebakje heb ik uit kraftpapier gesneden en ook bewerkt met stempelinkt. Een bannertje gemaakt, daarop gefeliciteerd gestempeld en alles op de kaart geplakt met 3d kit en Takey glue lijm. Aan de binnenkant heb ik een rand gesneden met mal nr. LR0395 om geld in te doen dan is gelijk de bovenkant van de rand versierd. Kan ze zelf iets kopen wat ze graag wilt hebben.

Bedankt en tot ziens!


Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Omhoog