drummen

Communities

ZeelandNet

drummen

Welkom op de community drummen!

143.494 bezoekers 9 leden Log in

Poll

Als ik een nieuw drumstel koop,koop ik het zelfde merk.

Amedia bekkens

Amedia bekkens

Handgehamerde bekkens uit Istanbul - Turkije. Zeer muzikale bekkens met een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

Amedia heeft verschillende zeer uitgereid asortiment voor verschillende muziek stijlen.

Nu zijn kwatiteits bekkens wel betaalbaar en ze klinken ook heel goed. Meestal ging dat tot nu toe niet samen.

Online drumles

Online drumles.

Bij web thumper staan drumlessen met er bijhorende drumgeluid.

Verder is ook op de site drumstukken uit gescheven van bekende bands met de daarbij behoorde muziek met drums of alleen met drums. Je kan bv kiezen uit AC/DC en Rush en greed en nog meer.

Voor beginnes en drummmes die al wat verder zijn.

 

Een andere leuke site is drumbum hier staan ook leuke lessen.

 

 

The Kitbuilder

Bouw met de kitbuilder je eigen opstelling!

Een leuk programma Van DW om je drumkit te bouwen en om aan andere je opstelling te laten zien.

Dit is mijn opstelling.

Wat over mezelf

Ik ben 30 jaar en drum nu zo'n 13 jaar. Ik begon met een thunder setje maar al gauw wilde ik iets beter en groter.

Toen kocht ik een 8 delige Tama rockstar DX en die bestaat uit 10x9 tom en 12x10 tom en 13x11 tom en 14x12 tom en een 16x16 floor tom en 2 bass drums van 22x18. En dan de bekkens een 14 hihat van zildian een K boven en een Z onder. Een Zildian K dark thin 14 crash.en een Zildian K dark thin 16 crash en een zildian A 12 splash en een zildian zbt+ 20. En verder een Stagg 16 china en een splash van 8 van wuhan en een 10 splash van wuhan.

Dit allemaal hangt aan een Tama drumrack.

Nieuws

Drummers.nl

Drummers.nl

De site drummers.nl is eenleuke site met veel info. De site heeft een forum voor alles met met drummen te amken heeft. Een drummers markt voorals je een band zoekt of je zelf als drummer aanbied. Intervieuws met bekende nederlandse drummers en nog veel meer.

Kijk maar eens!!!!!

Drumsolo's

Drumsolo's

Ook gek op drumsolo's de volgende site heeft veel fragmenten van drumsolo's.

Wat dacht je van de oude drumbattle van Buddy Rich en Gene Krupa. Het drumduet van Phil Colins en Chester Tompson. De drumsolo van Neil Peart. Kortom allemaal grootheden. 

 

Leuke filmpje op YouTube

Op YouTube staan hele leuke drum video's en de van Vadrum moet je gewoon zien. Vadrum heeft verschillende fimpje op Youtube staan. Er staan andere drummens op Youtube die ook de moeite waard zijn om te bekijken.

Oude Sonor Swinger opknappen

Laats was ik bij iemand en die had een oud drumstelletje op zolder liggen. Ik vond het zonde en vroeg of ik hem kon over nemen. Tegen een kleine betaling kon ik hem meenemen.

Aan de spanblokjes kon ik zien dat het om een Sonor ging. Badges en labels weren er af. Via www.sonormuseum.com kon ik bepalen om welke serie het gaat en hoe oud het setje is. Via de spanblokjes blijkt het een Sonor Swinger te zijn eind jaren 60 en begin jaren 70 dus het drumsetje is meer dan 35 tot 37 jaar oud.  www.sonormuseum.com/1971/swinger.html

Wat is de schade:

Helaas is bij wijze van spreken het drumstelletje weg gerot. De Sonor Swinger heeft plastic  spanblokken en daar zijn een aantal van kapot. De bekleding (wraping) is er van af gestript. En de spanraden zijn hier en daar door roest aangetast. De meeste drum vellen zijn kapot.

Wat ga ik er aan doen:

Ten eerste heb ik een aantal goede lugs gevonden dus het kapotte kan ik vervangen. Bij www.stdrums.de ga ik nieuw bekleding en een nieuw basdrum head met jaren 70 logo bestellen. De roest en andere oxidatie er af poetsen met heel fijn staal wol en dat werkt heel goed.

Na enig werk is dit het resultaat. Nog een paar puntjes en het is klaar.

Sonor Swinger die bijna opgeknapt is.

en nu is is de Sonor Swinger klaar.

 

Webshops

Drum webshops

Uit de poll blijkt dat weinig drummers gebruik maken van webshops. Bij een webshop kopen kan je veel geld besparen. Kijk en vergelijk is mijn advies.

Zeker als je weet wat voor merk en model je wilt nemen.

Denk ook aan de drumspullen die slijten zoals je vellen en drumstokken. Bij een gewone muziekwinkel zijn die goed aan de prijs.

Waar moet je op letten bij een aankoop via een webshop.

Lees eerst de leveringsvoorwaarden deze moeten op de site vermeld zijn, zoals retourrecht, manier van verzenden ( TNT,UPS, HSL enz) en hoe er betaald kan worden enz. Wat ook belangrijk is wie is verantwoordelijk voor de verzending als deze kwijt of beschadigd raakt.

Let op de verzendkosten soms wordt de aankoop duurder inclucief de verzendkosten dan als je de aankoop doet via een gewone muziek winkel of je moet verschillende aankopen tegelijk doen.

Hier volgen verschillende webshops.

Nieuw is Mainmusic.nl. Deze web winkel heeft veel budget drumstellen en drum accessoires voor de drummer die niet veel geld te besteden heeft. Zeker de boston drumvellen zijn erg goedkoop. Alleen de kwaliteit en klank is voor mijn nog onbekend.

 

Nieuw is www.drumstix.nl deze drumstokken winkel levert Promark en Vic Firt stokken tegen een zeer scherpe prijs.

 

 

 

Drumspulllen.nl

 

 

Omhoog