Amerikaanse bulldog

Communities

ZeelandNet

Amerikaanse bulldog

Welkom op de community Amerikaanse bulldog!

493.226 bezoekers 209 leden Log in

Met je hond op vakantie, lees dan eerst dit!!!!!!!


waar je op moet letten als je op vakantie gaat met je hond!!!!!!!!!

Met de hond op vakantie? Let op!!
Wat is er nu leuker dan op vakantie gaan? Op vakantie gaan en je hond mee nemen natuurlijk!
In bepaalde landen gelden echter andere regels voor de honden dan bij ons. Zorg dat u hier van op de hoogte bent en laat u niet (onaangenaam) verrassen als u eenmaal ter plaatse bent. Een aantal regels heb ik voor u opgezocht. Ik wil me hier beperken tot de populairste vakantielanden in Europa.
België: inentingsbewijs tegen Rabiës
Duitsland: inentingsbewijs (in het Duits!) waaruit blijkt dat de hond ten hoogste 12 maanden tevoren is ingeënt tegen Rabiës. Men mag maximaal 3 dieren meenemen. Pitbulls en (American) Staffordshireterriers mogen Duitsland niet in en alle honden van 20 kg of meer of met een schofthoogte van meer dan 40 cm moeten altijd zijn aangelijnd en men moet voor deze honden ook een muilkorf bij zich hebben!
Frankrijk: inentingsbewijs tegen Rabiës, minimaal 30 dagen, maximaal 12 maanden oud. Verboden zijn de Pitbull of Tosa. American Staffordshireterrier en de Rottweiler moeten altijd gemuilkorfd en aangelijnd zijn. De eigenaar moet op verzoek geboortecertificaat en stamboom kunnen overleggen.
Spanje: inentingsbewijs tegen Rabiës, minimaal 30 dagen, maximaal 12 maanden oud. Een gezondheidverklaring die bij inreis in Spanje niet ouder is dan 10 dagen.
Italië: inenting tegen Rabiës, minimaal 20 dagen, maximaal 12 maanden oud (met Italiaanse vertaling!) en een gezondheidverklaring van maximaal 30 dagen oud. In openbare gelegenheden moet een hond gemuilkorfd en aangelijnd zijn. Als u twee of meer honden in de auto vervoert is een hondenrek verplicht.
Oostenrijk: inenting tegen Rabiës van ten minste 1 maand en ten hoogste 12 maanden oud en een gezondheidverklaring (in het Duits!). Men mag maximaal twee honden p.p. meenemen. Honden moeten zijn aangelijnd.
Zwitserland: inenting tegen Rabiës van ten minste 1 maand en ten hoogste 1 jaar oud en een gezondheidverklaring. Als u meer dan 3 dieren wilt meenemen is een veterinair onderzoek aan de grens verplicht.
Deze informatie heb ik gevonden in het
Handboek Europa, voor ANWB-leden gratis verkrijgbaar bij de ANWB-vestigingen. In dit boek staan nog veel meer landen.
Wilt u helemaal zeker zijn van u zaak neem dan 6 weken van tevoren contact op met de ambassade van het land waar u naar toe wilt.

Fijne vakantie!

 

Omhoog