Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SPOREN VAN TOEN: HET VROUWEPUTJE

6.713 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 12 apr. 2017
De aanleg van de A58 verandert het landschap bij De Poel. Eeuwenoude elementen verdwijnen. Maar in 2006 is het Vrouweputje, een plek voor bezinning, hersteld.

5 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Sjaan 12 April 2017

Mooi verhaal. Ik kende deze plek niet

een bijzondere plek en zo dichtbij een plaats waar je rust vindt. lachen om de voddeboom hoort daar ook bij een stukje zo mooi en zo dichtbij en stukje hystorie hoort daar zeker bij zo duchtbij 12 April 2017

M.C.

neputitis 12 April 2017

zo zie je hoe religie werkt, er was ooit eens een bron, toen kwam er een gerucht dat er ooit een maria beeld in geknikkerd zou zijn, en dat maria beeld wat er misschien wel of niet ingepleurd zou zijn had misschien wel magische krachten, en daarom vlokten hele volksstammen om die put omdat het heilig en geneeskrachtig zou zijn naar zeggen dat er ooit.. maar niemand weet wat of hoe. merkwaardig is dan ook dat deze magische heilige geneeskrachtige bron ergens in de historie gewoon gedempt en vergeten is, wat volstrekt logisch is want wat moet je ermee ? gewoon inboorlingen verhaaltjes dus. verder zal ik er geen rust zoeken of vinden met dat geraas van de snelweg. maar toegegeven, de magische krachten van die bron werkt nog steeds als eeuwen later door geruchten en folklore bijgelovigen dan een nieuwe put laten herrijzen. btw, het echte originele putje lag daar niet, dat lag verder naar het noorden waar nu het poelbos is maar dat is ooit helemaal omgeploegd om dat bos te planten en is nu een sloot. die kan je nog terugvinden als er een pak sneeuw ligt, dan zie je dat er daar een stuk sneeuwvrij blijft door het warmere grondwater, en dat gaat in dit neppe geruchtenputje niet voorkomen denk ik, dus geen bron, maar nep nieuws. laat me raden, men krijgt zeker ook nog subsidie voor dit soort nep geschiedenis aan te leggen ?

Hé Neptunis, : je laat wel een negatief antwoord nà! 12 April 2017

Vrolik

verdonck 12 April 2017

Maar beste mensen ,drink het water niet uit dit putje, het stinkt verschrikkelijk naar katteklei en zwaeldampen. En het smaakt heel erg vies.