Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vloedgolf Badstrand Vlissingen

11.654 keer bekeken
Rien
Gepubliceerd op 20 sep. 2016
Mensen verrast door enorme golf van paserende zeeschepen

18 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Drank en spektakel, komt dat zien, komt dat zien 20 September 2016

Geen wonder, als je ziet hoe dat strand is opgespoten lijkt het wel of het gemaakt is om juist golven te maken. Maar ja, wat kan je verwachten van een failliete gemeente die al moeite heeft met een kinderglijbaan ? Of iemand anders in dit wereldberoemd wegens waterbouw kenniseconomie landje kan ook geen oplossing verzinnen natuurlijk nee...Niet gratis nee.,en geld is er niet dus blijft het zo. Ik zie wel dat dat terrasje met die rode parasols DÉ toplocatie van de boule is. Zo een show hebben ze nergens.

bram 21 September 2016

Hier is dus maar weer eens duidelijk te zien dat je goed op je kinderen moet letten als je naar het strand gaat als er zeevarend verkeer is. Zo'n golf sluipt heel snel over het strand en kan behoorlijk krachtig zijn. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

meinard 21 September 2016

Blauwe vlag ? veilig strand ???

kees 21 September 2016

er is afgesproken dat de scheepvaart met een zeer lage snelheid het strand voorbij zou varen en dit is daar niet gebeurt.

een opvarend schip laat weinig ruimte voor het afgaande schip die waarschijnlijk een stuurcorrectie moest doen en dus extra vermogen nodig heeft gehad. 21 September 2016

Paul.

P. 21 September 2016

Is geen vloedgolf, maar een hekgolf.

heel gevaarlijk en eng om te zien ,vooral voor kinderen! snelle vaart van de schepen! 21 September 2016

pippa

Bep 21 September 2016

Vloedgolf? Gewoon wat deining van het water . Vloedgolven zijn anders. Die hebben we hier niet. Daarvoor moet je buiten Europa zijn!!!!

wim 21 September 2016

deze mensen die niet kunnen en of willen lezen wat er op de borden staat moeten maar een strandje aan de ooster schelde op zoeken dan heb je geen hek golven

Kees 21 September 2016

Het door de scheepsschroef weggeduwde water, wat de voortstuwing en dus de snelheid van het schip bepaald, komt altijd terug. Van een hekgolf is geen sprake, het is het terug stromende water. De oorzaak ligt in het feit dat de vaargeul te dicht bij de kust ligt en het stuwwater dan voor badgasten te snel terugvloeit.

no mercy 21 September 2016

Wat zien wij als wij naar rechts kijken ? en bijna leeg ruim en vooral kurkdroog zand. Toch moeten er dan van die weirdo's per sé gaan zitten nog onder de vloedlijn waar iedereen met een halve garnalen hersencel nog wel kan zien dat daar water komt. Eigen domme schuld dus, borden ook niet gelezen, aanwijzingen strandwacht genegerd, ik zou zeggen laat ze maar de zee in spoelen hoor, dan noem ik dat natuurlijke selectie. Ik snap niet dat de gemeente vlissingen er nog geld aan uitgeeft, het werkt toch niet, lomperikken willen gewoon verzuipen, laat ze toch.

MSvS veteraan 21 September 2016

Nee kees, zo werkt een schip niet, het is niet het door de schroef naar achter weggestuwde water wat snelheid aan een schip geeft. Dit is een algemene misvatting. Hoe het wel werkt kunnen alle landrotten/beste stuurlui op de MSvS leren.

kansloos gat aan het eind van de wereld 21 September 2016

EN dan bedenk ik me nog dat men zich bezorgd maakt over een paar strandbezoekers en de veiligheid i.v.m. die schepen. Alsof we ons niet, of beter weigeren te beseffen wat een enorme bommen daar dagelijks onder de neus van vlissingen doorgaan. Iedereen met gezond verstand weet dat dat totale waanzin is. Maar ja, u merkt toch wel hoe de economie weer groeit en bloeit in uw portomonee ? O.a dankzij de regels maar even door de vingers zien, en alsof dat failliete gat zowiezo geld heeft om een geul te laten baggeren verderop ? Natuurlijk niet ! , Nee, liever een antieke kraan opknappen, of het bodemloze dok van perry, een gepimpte michiel de ruyter, alles om maar niet te hoeven nadenken, want dan zeg je gewoon "het geld is op" en dan kan je vroeg naar huis, toch ? Nou, leef dan maar met je ongemakken en levensgevaarlijke risico's verder en knap nog maar wat van die oude troep op want daar voelt vlissingen zich echt beter van. Eigenlijk net zo een stupide gedachtenwereld als die in zee spoelende toeristen die zich ook alles weigeren te beseffen. Zou het daar in de lucht zitten of iets ? Die verstandsverbijstering ?

P. 21 September 2016

Sinds wanneer is de vaargeul van de gemeente Vlissingen? Zegt genoeg over deze overreactie.

vlissinger 21 September 2016

Nou meneer kansloos ik vind het knap dat u nog in vlissingen woont ik zou als ik u was toch een rijkere stad opzoeken met geen scheepvaart voor de deur . Dit is al zo lang ik hier woon altijd al zo geweest en als rasechte vlissinger en ex zeevarende weet je dat dit kan gebeuren en hou je er rekening mee, als je naar de bergen gaat hou je ook rekening mee dat je een lawiene kan kringen als je de bordjes niet leest dan zou je een probleem kiunnen hebben en is dus te verwijten aan vlissingen . Dus dat zijn loze kreten van u maar wie is hier nou verstandig

Is het wat overdone allemaal? En wat zijn we weer snel boos he? 21 September 2016

Middelburg

Marina 21 September 2016

Wel grappig maar je hebt het tenminste niet gauw warm onder je voeten. Teenslippers kan ook best helpen. Er is in ieder geval geen springtij. Je kan misschien wel er overheen springen.

Sjonnie 21 September 2016

Geen vloedgolf, geen hekgolf, geen voortstuwend water door de schroef, maar een boeggolf. Die bestaan ook:) Zo te zien vaart dat schip helemaal niet zo hard. Een zeeschip heeft behoorlijk waterverplaatsing, dusja, een golfje over het strand is logisch. Zoals iedereen kan zien, is er een tegenligger, dus zoveel ruimte is er niet over. Snelheid wordt gecontroleerd door het Traffic Center, dus er wordt echt niet te hard gevaren. Vaargeul verder op is bull-shit, dat kan helemaal niet. Het is geen kanaal hoor, de Westerschelde. Dit is een zeearm, en de vaargeul wordt bepaald door het stromende water, niet door een baggerschip. Ze baggeren en zuigen wel, maar dat is alleen om te zorgen dat de geul diep genoeg blijft en omdat anders de geul dwars door Vlissingen stroomt:) Enorme bommen? Scheepvaart is de meest veilige vorm van transport. Bovendien is dit net achter de pier, dus dan komt het golfje nog wat verder, omdat het water niet in de breedte weg kan.