Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Help, informatie en tips

Verkopen

1. Wie kan er adverteren op het Prikbord?

Iedereen kan adverteren op het ZeelandNet prikbord! Heeft u een ZeelandNet / Delta internetabonnement dan adverteert u gratis via uw ZeelandNet / Delta e-mailadres, login. Bent u geen abonnee, dan kunt u een gratis gastaccount aanmaken.

2. Wat zijn de kosten van een advertentie?

Delta / ZeelandNet abonnees adverteren gratis op het ZeelandNet prikbord. Heeft u geen internetabonnement van Delta, dan betaalt u € 3,50 voor een advertentie in de duurdere rubrieken zoals bv.auto's en koopwoningen.

Tegen betaling kunt u uw prikbordadvertentie extra laten opvallen en bijvoorbeeld op de ZeelandNet en of prikbordvoorpagina zetten.U kunt online betalen via iDeal.

3. Hoe plaats ik een advertentie?

  1. Klik op de button "Plaats Advertentie" rechtsboven in uw scherm. Als u nog niet ingelogd bent, wordt u eerst gevraagd om in te loggen via de inlogpagina van ZeelandNet. U wordt dan weer vanzelf naar de volgende stap van het plaatsen van een advertentie geleid.
  2. Kies de rubriek, en vervolgens de subrubriek waarin u uw advertentie wilt plaatsen. Vul vervolgens een duidelijke titel in die uw product goed omschrijft en maak een duidelijke advertentie tekst. Vul de prijs in of laat op uw advertentie bieden. Controleer vervolgens of de contactgegevens goed staan ingevuld.
  3. Als u uw advertentie extra wilt laten opvallen, kunt u in de volgende stap ervoor kiezen om uw advertentie te voorzien van een banner.. Als u dat niet wilt, slaat u deze stap gewoon over. Heeft u een betaalde optie gekozen dan verschijnt op de volgende pagina de ZeelandNet Kassa. Hier kunt u afrekenen via iDeal.

4. Hoe lang blijft een advertentie op het prikbord staan?

Uw advertentie blijft 21 dagen op het prikbord staan. U kunt uw advertentie een aantal keren gratis verlengen. Ga naar 'Mijn advertenties' en klik op de knop 'Verleng' bij uw advertentie.

Advertentie verlengen
Advertentie verlengen in 'Mijn Prikbord'

5. Kan ik mijn advertentie weer bovenaan zetten?

Ja, dat kan. Ga hiervoor naar 'mijn advertenties', en klik op 'Omhoog plaatsen'. Uw advertentie wordt weer bovenaan de rubriek en subrubriek gezet waarin u de advertentie had geplaatst. Door uw advertentie omhoog te plaatsen, verlengt u deze niet. De einddatum van uw advertentie blijft hetzelfde.

Advertentie omhoog plaatsen
Advertentie omhoog plaatsen in 'Mijn Prikbord'

6. Hoe verleng ik mijn advertentie?

Ga naar 'mijn advertenties', en klik op 'verlengen', in principe kunt u uw advertentie tot maximaal 100 dagen verlengen. Eventuele kosten van een bannerpakket bij uw advertentie moet u ook weer betalen

7. Hoe kan ik mijn advertentie wijzigen of verwijderen?

Ga naar 'mijn advertenties' en klik op het potloodje om je advertentie te wijzigen en op het prullebakje om de advertentie te verwijderen

Advertentie bewerken
Advertentie aanpassen

8. Hoe kan ik mijn advertentie wijzigen of verwijderen?

Ga naar 'mijn advertenties' en klik op het potloodje om je advertentie te wijzigen en op het prullebakje om de advertentie te verwijderen

Advertentie bewerken
Advertentiestatus aanpassen

9. Hoe zie ik welke advertenties van een banner zijn voorzien?

Ga naar 'mijn advertenties' en klik op het 'i''tje naast uw advertentie. U krijgt nu een overzicht van de banners die u bij uw advertentie gekocht heeft, en tot wanneer die zichtbaar zijn.

Tooltip banners
Overzicht van banners

10. Kan ik banners bij mijn advertentie aanpassen?

Ga naar 'mijn advertenties' en en klik op 'Promoot'. Hier kun je alsnog een banner toevoegen bij uw advertentie of een andere extra banner toevoegen nadat u uw advertentie verlengd hebt.

Tooltip banners
Bannerpakketten

11. Hoe voeg ik kenmerken toe aan mijn advertentie?

Bij het aanmaken van een nieuwe prikbord advertentie kunt u kenmerken meegeven aan uw product. Zo kunt u precies aangeven wat de maat, kleur of bijvoorbeeld afmetingen zijn van bijvoorbeeld uw fiets, of bankstel. Het toevoegen van een kenmerk is niet verplicht. Het maakt uw advertentie wel beter vindbaar.

Advertentiekenmerken
Kenmerken toevoegen maakt uw advertentie beter vindbaar

12. Wat is de maximale grootte van de foto die ik bij mijn advertentie kan zetten?

De maximale grootte van de foto bij uw advertentie is zo'n 10 Mb. Het prikbord zal dan uw foto automatisch aanpassen zodat de foto netjes bij uw advertentie komt te staan. Het formaat moet een JPG, GIF of PNG plaatje zijn.

13. Ik heb geen foto, toch wil ik een bannerpakket. Kan dat?

Nee. Als u in uw advertentie in de spotlight wilt zetten (en de fotogalerij) wordt daarvoor de meegestuurde foto gebruikt. U kunt uiteraard wel gebruik maken van de extra tekstopties als "Tip" of koopje. Ook kunt u uw website adres bij de advertentie zetten.. Maar een advertentie met mooie foto’s verkoopt altijd beter!

14. Hoe verwijder ik een bod op een advertentie?

Om een bod op uw advertentie te verwijderen gaat u naar ‘Mijn Advertenties’. In uw advertentieoverzicht klikt u op het biedbedrag bij uw advertentie om het te verwijderen.

Advertentiekenmerken
Bod verwijderen

Als u uw bod op een advertentie wilt intrekken gaat u naar 'mijn biedingen'. Klik op 'Wijzig bod' en u gaat naar de advertentie waarop uw geboden heeft, waar u uw bod kunt intrekken.

Advertentiekenmerken
Bod intrekken

15. Is een bod bindend?

Nee, een bod is niet bindend. U kunt er geen rechten aan ontlenen.

Veilig handelen

16. Hoe weet ik op een adverteerder of koper te vertrouwen is?

Het grootste gedeelte van kopers en verkopers op het prikbord heeft goede bedoelingen. Helaas is er ook een kleine groep die dit niet doet. Onderhandel dan ook rechtstreeks met iemand, doe dit persoonlijk en blijf beleefd. ZeelandNet is geen partij bij een conflict. Vermoedt u dat u bent opgelicht? Meld het bij de politie. Of bezoek ook eens 'stopheling.nl'.

Regels en beleid

17. Kan mijn advertentie verwijderd worden door ZeelandNet?

Ja, advertenties die niet aan de prikbord regels voldoen kunnen verwijderd worden. Ook als u hiervoor betaald heeft. U krijgt het betaalde bedrag ook niet terug.

Ook kan uw toegang tot het prikbord tijdelijk geblokkeerd worden, zodat u geen nieuwe advertenties meer kunt plaatsen. Adverteerders die bij herhaling niet aan de regels houden worden definitief geblokkeerd

ZeelandNet behoudt zich tevens het recht voor om advertenties te verplaatsen of aan te passen of zelfs te verwijderen, als deze in de verkeerde rubriek zijn geplaatst.

U kunt die volgens u niet aan de regels voldoet melden bij de webmaster met de link: "Vindt u dat deze advertentie hier niet hoort? Mail de webmaster!" Onderaan elke prikbord advertentie.

Op regelmatige tijden worden advertenties door de redactie gecontroleerd en indien nodig verwijderd.

18. Deze advertentie voldoet niet aan de regels. Hoe meld ik dat bij jullie?

19. Is het Prikbord ook voor zakelijke advertenties?

Natuurlijk. het prikbord maakt geen onderscheid tussen advertenties van particulieren of zakelijke gebruikers. Zakelijke gebruikers moeten wel gebruik maken van het zakelijke profiel. Dit is in te stellen in de profielpagina.

Tips

20. Hoe maak ik een goede advertentie?

Begin met het plaatsen van uw advertentie in de juiste subrubriek. Maak een duidelijke korte titel en vermijd hier termen als ‘te koop’ of ‘nieuw’. Kenmerken toevoegen aan uw advertentie zorgen ervoor dat uw advertentie beter gevonden wordt. Maak een duidelijke en goede advertentietekst met zoveel mogelijk informatie.

Zet minimaal 5 goede en duidelijke foto’s bij uw advertentie en deel uw advertentie zoveel mogelijk via bv. Facebook. Als u echt wilt opvallen voorzie dan uw advertentie van een banner en zet uw advertentie zo nu en dan weer bovenaan.

De tips nog even op een rijtje.

  1. Zet uw prikbord advertentie in de juiste subrubriek.
  2. Maak een duidelijke korte advertentietitel, en vermijd hier termen als 'te koop', 'zo goed als nieuw'.
  3. Maak zoveel mogelijk gebruik van de kenmerken.
  4. Geef een duidelijke omschrijving van minimaal 5 tot 8 regels, waarin u uw product zo uitvoerig mogelijk omschrijft.
  5. Zet minimaal 5 goede en duidelijke foto’s bij uw advertentie
  6. Deel altijd uw prikbord advertentie via Facebook. Zo krijgt uw advertentie extra exposure.
  7. Voorzie uw advertentie van een banner, dan valt ie extra op.

Succes met de verkoop!
ZeelandNet is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit het gebruik van deze site, dan wel uit fouten of ontbrekende functionaliteiten op deze site. Op het gebruik van het ZeelandNet Prikbord onze gebruiksvoorwaarden internet van toepassing, meer in het bijzonder die over user generated content.