Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actievoerende boa’s bekeuren niet in Rotterdam

Actievoerende boa’s bekeuren niet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Rotterdam schrijven de komende drie dagen uit protest geen bonnen uit. De gemeente Rotterdam gaat niet in op de eis van de vakbonden om boa’s vanwege toenemende agressie te bewapenen met een wapenstok en pepperspray.

In de driehoek, bestaande uit burgemeester, politie en justitie, is wel afgesproken dat de Rotterdamse handhavers toegang krijgen tot het portofoon-netwerk van de politie. Volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb betekent dit dat de politie er in escalerende situaties sneller kan zijn.

Ook worden er werkgroepen van handhavers en politiemedewerkers opgericht om te kijken hoe het werk veiliger kan. "Daar worden boa’s niet warm van", reageert Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse Boa Bond (NBB). De bonden bekijken dit weekend of ze de actie mogelijk verlengen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

HGZ 1 week geleden
Boa's.......... Het afgekeurde volk van de maatschappij. Als je dat gaat bewapenen kun je net zo goed doorgeladen pistolen gaan uit delen in de gevangenis.

Meer uit Binnenland

Ombudsman: kabinet moet ruimhartig zijn in toeslagencompensatie

DEN HAAG (ANP) - Ouders die gedupeerd zijn in de affaire met de kinderopvangtoeslag moeten ruimhartig worden gecompenseerd, heeft de Nationale ombudsman woensdag in de Tweede Kamer gezegd. Het kabinet moet daarnaast getroffen ouders zoveel mogelijk helpen en er alles aan doen om procedures voorkomen.

37 minuten geleden
België heropent grenzen vanaf 15 juni

BRUSSEL (ANP) - België stelt zijn grenzen vanaf 15 juni weer open voor inwoners van Schengenlanden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekendgemaakt na afloop van beraad van de Nationale Veiligheidsraad.

39 minuten geleden
Basisscholen op 8 juni weer helemaal open

DEN HAAG (ANP) - De basisscholen gaan vanaf 8 juni weer helemaal open. Dat heeft het kabinet besloten, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Het kabinet mikte al op die datum, maar hield nog een slag om de arm voor het geval het coronavirus opnieuw de kop zou opsteken.

41 minuten geleden
Haagse basisschool dicht, twee leraren hebben corona

DEN HAAG (ANP) - Een openbare basisschool in Den Haag blijft de komende tijd dicht. Twee leraren hebben het coronavirus en zeven leerlingen hebben klachten die daarop wijzen. Dat heeft de overkoepelende organisatie voor het openbare basisonderwijs in Den Haag, De Haagse Scholen, laten weten.

1 uur geleden
Virtuele EU-top op 19 juni moet 'echte’ top voorbereiden

BRUSSEL (ANP) - De top van Europese regeringsleiders op 19 juni over de EU-meerjarenbegroting en het herstelfonds dat de economie moet aanjagen wordt per video afgehandeld. De virtuele vergadering dient als "grondige voorbereiding" voor een volgende top waarvoor de leiders zo mogelijk in persoon naar Brussel afreizen. Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, heeft dat bekendgemaakt via zijn woordvoerder.

1 uur geleden
Meer aanmeldingen bij universiteiten en hogescholen

UTRECHT (ANP) - Universiteiten en hogescholen hebben meer aanmeldingen van nieuwe studenten binnengekregen dan vorig jaar na de deadline, die dit jaar een maand was uitgesteld vanwege de corona-uitbraak. De universiteiten naderen de 100.000 nieuwe bachelorstudenten: tot 1 juni zijn 99.300 aanmeldingen binnengekomen, ruim 6 procent meer dan vorig jaar.

2 uur geleden
Onderzoek: twee op drie Europeanen willen duurzamer voedsel

BRUSSEL (ANP) - Twee op de drie Europeanen staan open voor het veranderen van hun eetgewoonten voor een beter milieu en klimaat. Daarvoor moet wel duidelijker worden wat de duurzame optie is, bijvoorbeeld door betere informatie op productlabels. Ook de prijs speelt een rol, hoewel duurzaam voedsel niet noodzakelijkerwijs duurder hoeft te zijn.

3 uur geleden