Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 8
Borssele 2 Nee

Protestduik tegen 2e kerncentrale bij Borsele

Ludieke nieuwjaarsduik die op het laatste moment niet doorgaat vanwege te warm water. Protest actie om aandacht te vragen voor de vele nadelen van kerncentrales. In dit geval de enorme hoeveelheid koelwater die rechtstreeks in de Schelde wordt gedumpt.

8 reacties

Pro kerncentrale 02 januari 2010
Ja laten we alles sluiten en iedereen naar huis sturen. En dan alles naar het buitenland verplaatsen. Dat de Westerschelde als koelwater wordt gebruikt is nog geen verontreiniging. Dat het water te warm is hebben de laatste weken wel gemerkt met de hevige sneeuwval die is gevallen en is blijven liggen. Echt een zeikerd ben je. Ik geef dan ook een dikke onvoldoende.
annie 02 januari 2010
borsele 2 NEE! Weg ermee!
ik zeg gewoon doen 02 januari 2010
borsele 2 en 3 ja!!
Youri 02 januari 2010
Kom maar met die 2e als de 1e ontploft zijn we toch dood.
loes 02 januari 2010
nee geen tweede, zet hem ergens neer,
Borssele 2 Nee 02 januari 2010
@ pro kerncentrale. Termische vervuiling is ook vervuiling. De nieuwe kerncentrale zal per jaar even veel warmte produceren als 4 miljoen huishoudens (dat is de helft van alle huishoudens in Nederland). De schade zit hem in een permanente opwarming over het hele jaar gemeten. Een permanente opwarming van de water temperatuur met enkele tienden van graden heeft al zeer ernstige gevolgen voor een ecosysteem, dus ja het is wel degelijk verontreiniging. En zoals ik al heb aangegeven was deze aktie gericht op dit vervuilende aspect. Er zijn er nog tientallen, maar die komen bij volgende akties weer aan bod. De mensen die aanwezig waren krijgen van mij allemaal een dikke 10, dus met die onvoldoende van jou komen we gemiddeld toch weer op een voldoende uit... :-P
LozeVissertje 02 januari 2010
In dat misschien ietsiepietsie warmere water zit tenminste weer vis, jammer dat er pcb's in sommige vissen zitten, maar dat is van andere fabrieken.
pim 03 januari 2011
@ borssele 2 nee. ten eerste is de helft van dat verwarmde koelwater va nde kerncentrale, en de andere helft van de kolencentrale. Ten tweede is de hoeveelheid warm water miniscuul als je kijkt naar de westerschelde, 150m buiten de warmwateruitlaat is al NIETS meer te bekennen van dat warme water. (en ik kan het weten of ga je zelf ook wel eens het water daar in zowel zower als winter?)