Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 17
Rob Oostdijk

Swath "Cetus"

Swath "Cetus" in droogdok.

9 reacties

jjmondeel 24 november 2010
Mooie foto's Rob
Ton. 24 november 2010
wat is dit voor een boot ,Rob.
Rob 24 november 2010
SWATH is een Engels letterwoord en betekent "Small Waterplane Area Twin Hull". Dit is een redelijk nieuw concept rompvorm waar zoals bij een catamaran 2 rompen bestaan doch het drijvergedeelte bevindt zich onder water. Op deze torpedovormige drijvers staan Struts waarop dan de bovenbouw van het schip gebouwd is. Deze drijvers zijn niet onderhevig aan oppervlaktegolven waardoor dit concept zeer stabiel op het water ligt. De SLICE is een latere ontwikkeling waar de de bovenbouw gedragen wordt door 4 onderwaterrompen. Deze heeft als voordeel dat ze een veel kleinere hekgolf veroorzaakt en sneller kan varen. Een ander voordeel van dit type schip is de geluids- en vibratievermindering van de machine in de leefcompartimenten. Het Nederlands Loodswezen heeft in 2005 en 2006 twee SWATHs in gebruik genomen: de Cetus en de Perseus. Deze schepen kunnen ook onder zware weersomstandigheden een loods aan boord van een schip afzetten. Bron: Wikipedia
Rob 24 november 2010
@ Ton, je zal deze ongetwijfeld wel eens hebben zien varen als hij langs het strand naar buiten of binnen vaart. Aan de binnenkant van de torpedo's zie je 4 vinnen zitten (2 voor + 2 achter) en die zorgen voor de stabiliteit.
Ton. 25 november 2010
hartelijke dank voor de uitleg, weer wat geleerd,ik zal er op letten als ik met de boot vaar of op het strand of dijk ben. groet Ton.
femke ke ke kuh 25 november 2010
dank u voor de uitleg,alleen sommige het word zo duur beschreven,sommige woorden zijn algemeen niet begrijpen
femke ke ke kuh 25 november 2010
dank u voor de uitleg,alleen sommige het word zo duur beschreven,sommige woorden zijn algemeen niet begrijpen
Piet 25 november 2010
"Het drijvergedeelte bevindt zich onder water" Wat revolutionair!!!!!! Archimedes zou zich doodlachen....
Richard 28 november 2010
Piet geef jij dan maar eens een fatsoenlijke uitleg van het concept SWATH! Leg jij het maar eens begrijpelijk aan een leek uit. Gevaren en een camera mee gehad op je wereldreizen?

Trefwoorden
vlissingen swath cetus