Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Storm - Achter de schermen

15.730 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 22 sep. 2009
Een exclusief kijkje achter de schermen van 'De Storm'

11 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Anne. 22 September 2009

Ja, zo moet het toen geweest zijn, de mensen die dit echt beleefd hebben zij weten, de film is gemaakt, denk ook wel levens echt.

Martine 23 September 2009

Indrukwekkend...

Schimpy 23 September 2009

Ik heb de film al gezien, het ruwe water en de stormgeluiden in het begin was erg realistisch. Toch viel mij kleine dingen op die toen toch anders waren, de bittere kou die er was in 1953 miste ik een beetje op de gezichten. De mensen liepen door het water te waden of de temperatuur van het water lekker aangenaam was en dat was het allesbehalve, het was bitter koud. Ook de stormgeluiden van buiten stopten zodra ze het café binnenstapten en de deur dichtging. Vroeger hoorde je echter altijd de wind door kieren, ramen en deuren gieren. Het blijft natuurlijk heel erg moeilijk om al die angstgevoelens en chaos en paniek die er toen was te verfilmen. Maar over het algemeen genomen was het redelijk realistisch, voor de mensen die de watersnood zelf niet hebben meegemaakt is het zeker de moeite waard om deze film te gaan zien.

HC 23 September 2009

Wanneer komt de film in de bioscoop

Mama van Miranda 23 September 2009

HC die draait al in de bioscopen

aci 24 September 2009

ben het helemaal eens met schimpy miste ook de gure wind na de doorbraak en was toch februari en koud maar heb toch op het puntje van de stoel gezeten zeker de moeite waard om te gaan zien ze hebben de film klein gehouden door een verhaal over 1 meisje te vertellen en dus niet op zn amerikaans maar het is veel erger nog geweest dan je gaat zien maar toch zeer spannend en knap gedaan

Heleen 24 September 2009

Ik heb mijn ouders die de ramp hebben meegemaakt geadviseerd niet naar deze film toe te gaan. Hij is perfect gemaakt (heb hem zelf wel gezien) De herinnering zou voor hen te confronterend zijn. Mijn vader woonde op Nieuwerkerk(Duiveland) en mijn moeder op Serooskerke (Schouwen). Zij hebben heel wat gezien en meegemaakt. Als ze wel zouden gaan zou er eigenlijk iets van opvang moeten zijn. Ik heb tijdens mijn bezoek ook mensen horen huilen. En zelf heb ik van begin tot eind met kippenvel gezeten en menig keer had ik tranen in mijn ogen. Ik adviseerde mijn ouders de film op DVD te kopen en te bekijken op een mooie zonnige dag. De film heeft mij zeer aangegrepen en ik ben trots op de makers.

Rinus 24 September 2009

Ik weet nog hoe erg het was die nacht, we konden niet slapen. Bij ons stond er geen water, maar mijn vader moest die zondagmorgen na de stormnacht zandzakken vullen bij Arnemuiden. De dijk die daar lag tussen de polders was bijna door. Er was bovenop nog een klein paadje om over te lopen. Ik heb dat dagen later met mijn vader nog gedaan. De film ga ik a.s. vrijdag bekijken, ik denk dat het een behoorlijke indruk op mij zal maken.

cees 24 September 2009

we hebben de film dank zij Delta als één van de eersten gezien en de film heeft ons enorm aangegrepen omdat alle angst van het in huis komende water weer boven kwam na 56 jaar het is onbegrijpelijk maar waar de werkelijkheid was nog veel erger maar het benaderd hem wel en daarom vinden we dat iedereen hem moet gaan zien

Rama 02 October 2009

Een buitengewoon goede film die niet alleen de stormvloed van 1953 uitstekend projecteert maar ook de vermenging van de karakteristieke religieuze aspecten met het dagelijks leven uit die tijd weergeeft.... Gevoelig, realistisch en van hoog niveau; aan de makers "Hartelijk Dank !".

andre 07 January 2011

al het water heb ik 3 dagen gebracht met mijn tank van 37 cub. was voor mij een zeer leuke ervaring ook omdat ik zelf in stavenisse woon en veel van mijn oude buurman heb gehoord over die tijd en nacht toen het in 1953 gebeurde