Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisfront

7.667 keer bekeken
Webmaster ZeelandNet
Gepubliceerd op 1 sep. 2009
Sanne's vriend Thijs wordt voor een half jaar uitgezonden naar Afghanistan. De laatste ochtend die ze samen doorbrengen, worden door beiden gedwongen om beslissingen te nemen die bepalend zijn voor de rest van hun levens.

33 reacties

Reactie wordt toegevoegd

S. Meeuwissen 01 September 2009

Erg mooi!

Gemma Jansen 01 September 2009

Indringend verhaal over een relevant thema dat zichzelf serieus durft te nemen. Goed acteerwerk, alleen de dialogen zitten soms tegen het niveau van soap aan.

Irene 02 September 2009

Geweldig spel

Arie van H. 02 September 2009

Veruit de mooiste film van het hele stel. Geen flauwe grappen of gegoochel met de computer. Gewoon een mooi verhaal en twee goede acteurs. Meer heb je niet nodig.

Karin de Jongh 02 September 2009

Indrukwekkend!

J Jaeger 02 September 2009

Geweldig ,mooie film

Hans Verdonk 02 September 2009

erg mooi,goed gespeeld.

Pierre Junier 02 September 2009

Prachtige film. Goede lichaamstaal en gezichtsexpressie, sterke details. XXXX

Julia West 02 September 2009

Ik sluit mij bij Karin aan. Indrukwekkend, Bart!

Bart 03 September 2009

Een mooie film die tot nadenken stemt. Daar mogen er best wel eens wat meer van zijn! Gefeliciteerd!

janneke 03 September 2009

Ik vind de film knap gemaakt en er wordt heel erg goed en naturel geacteerd. Alleen kan ik niet geloven dat deze jongen naar Afghanistan gaat. Hij ziet er veel te 'bleu' uit. Het pak lijkt 'm niet te passen; te groot en veel te nieuw. Hij heeft dan in ieder geval niet veel geoefend. En volgens mij vetrekken die militairen naar Afghanistan in hun woestijncamouflagepak met ISAF logo. Ik heb meer het idee dat deze jongen nog bij het schoolbataljon zit....

Arie van H. 03 September 2009

Al die jongens die naar Afghanistan gaan zien er in mijn ogen erg 'blue' uit...

Paul Schippers 04 September 2009

Van alles films die ik hier heb gezien is dit de meest professionele, qua acteerwerk, camera, montage en geluid zijn allemaal perfect

Tim the Enchanter 04 September 2009

Mee eens!

paula 04 September 2009

erg mooi

Scarbir 04 September 2009

"Een goed geacteerde Online Film Festival-inzending, hoera! Maakt het erg tof om naar´╗┐ te kijken. Licht is ook erg fraai."

E.Rosing-Punt 05 September 2009

Ik heb de film twee keer bekeken en doorgestuurd naar vrienden. Ik voelde me betrokken bij die twee mensen. De spanning was sterk voelbaar en het feit dat je op sommige momenten vast zit.

Loub 07 September 2009

Erg ontroerend verhaal. Hoewel het filmpje maar 9 minuten duurt, krijg je een goede indruk en wil je weten wat er verder gaat gebeuren met de hoofdrolspelers.... Erg mooi!

OK 07 September 2009

wow

Mickey Matthijsen 08 September 2009

Qua acteerwerk absoluut de beste film van deze site. Je gelooft meteen dat deze twee mensen een echt stel zijn en al een tijdje samenwoont en heel veel van elkaar houdt en wat ze allemaal van binnen doormaken.

Fay de Pont 08 September 2009

Deze film verdient het te winnen!

Ida 08 September 2009

Heel mooi geschreven, gespeeld en geregiseerd. Ook hele bijzondere locatie. Deze film verdient het zeker om te winnen.

Kitty 10 September 2009

Mooie film, goed uitgewerkt.

Marie Linssen 10 September 2009

Echt mooi! De twee acteurs zijn op op te vreten en de beelden en de muziek zijn goed, en ik vind ook dat dit een film is die wat te vertellen heeft.

Joost 10 September 2009

Ik voel NU pas hoe het voelt als je met een "sorrt van ruzie" ( klote gevoel ) om het maar even zo te zeggen weg gaat van iemand. Zeer goeie film. Bekende spelers of niet?

Marie Linssen 10 September 2009

Ja. Emiel Sandtke speelt in Vuurzee en Monique van der Werff speelde in eh.... Zoop, maar ik heb haar ook een paar keer gezien in mooie theatervoorstellingen

Gemma Jansen 11 September 2009

Mooi! Twee dagen voor de prijsuitreiking lijkt de competitie te gaan om de drie beste films, namelijk: Flirt, Thuisfront en Tante Mans. Naar lang nadenken, kies ik voor Thuisfront, wegens het belangrijke thema en beklemmende gevoel waarmee de film je achterlaat. Bij Flirt stoorde ik me toch een beetje aan de dominante pianomuziek en Tante Mans ontbrak het mij aan de inhoud.

A. Bort 11 September 2009

Duidelijk met meer middelen gemaakt dan andere filmpjes hier. Is dit dan geen competitievervalsing?

Bart Juttmann (scenarist/regisseur van Thuisfront) 11 September 2009

Als reactie op de vorige statement: deze film is in een weekend opgenomen voor de kosten van pakweg duizend euro, die voornamelijk zijn uitgegeven aan zaken als tapes, rekwisieten, benzine en broodjes. De camera en het licht zijn geleend. Weliswaar zijn alle crewleden oud studenten van de Filmacademie of een vergelijkbare opleiding en ook de acteurs zijn niet zonder ervaring, maar geen van allen heeft betaald gekregen. Ze hebben deze film gemaakt in hun vrije tijd. Hetzelfde geldt voor de montage, beeld en geluid nabewerking. Ik wil ook opmerken dat sommige films in deze competitie zijn gemaakt met steun van fondsen of verenigingen. Deze film had dat niet. Hoogstens kun je zeggen, dat de makers wat meer ervaring hadden, maar daar ontkom je niet aan als een competitie is bedoeld voor 14 tot 30 jarigen.

Bart Juttmann (scenarist/regisseur van Thuisfront) 12 September 2009

Beste Jo, daar zit inderdaad wat in. Mijn vorige post had ik geschreven, nadat ik enkele vervelende reacties had gekregen op mijn film, die zeiden dat ik niet mee had mogen doen aan deze competitie omdat er twee redelijk bekende acteurs in mijn film spelen en ik dus blijkbaar meer middelen had dan andere makers. Dat laatste klopt dus niet, ik had net zomin een cent als alle andere makers. Als ik het teruglees, zie ik dat wat van mijn ergernis hierover in mijn commentaar op jouw post is gaan zitten. Meer dan bedoeld wat. Hiervoor excuses en bedankt voor je vriendelijke woorden over Thuisfront. Groet Bart Juttmann

Bart Juttmann (scenarist/regisseur van Thuisfront) 12 September 2009

Oeps... Vorige post had geplaatst moeten worden onder Tante Mans, niet hier...

Mickey Matthijsen 12 September 2009

Het valt me op dat A. Bort, who ever he is, onder iedere film negatief commentaar zet, op een na... Ik denk dat hier meer persoonlijke sympathie bij komt kijken dan liefde voor film of objectiviteit.

Toon 14 September 2009

Respect