Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Immutability

4.092 keer bekeken
DELTA Shorts
Gepubliceerd op 1 sep. 2009
Slapen eten school sporten Slapen eten school sporten Slapen eten school sporten Slapen eten school sporten sporten sporten IMMUTABILITY Onveranderlijkheid Vanaf je geboorte worden regels opgelegd. Veel dingen staan vast. Iedereen krijgt een naam, een identiteit en iedereen ondergaat de cyclus van het leven. Onbewust zijn we een product van de massa geworden. Wat is vrij zijn in het nu? Wat is vrij zijn in een wereld waarin individualisme een zeldzaam verschijnsel is geworden?

34 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Anne Pfaff 01 september 2009

Mooi ! spannend, boeiend en een goed statement. Knap gedaan !

Gemma Jansen 02 september 2009

Mooie filmische compositie over conformisme met onverwachte beelden en dwingende montage en muziek. De film mist echter de diepgang die het pretendeert te hebben.

Edith Piaff 02 september 2009

Niet mee eens. Dat de diepgang er niet zo dicht bovenop ligt, maakt juist dat dit een van de weinige korte films is die je meerdere keren kan bekijken. Hoveel diepgang past er in minder dan 5 minuten? Goed, mooi gemaakt, en mooi geknipt (zeg je dat zo?)

Susanne Opstal 02 september 2009

Bedankt voor jullie eerlijke reacties!

Dimitri Lekkerding 02 september 2009

Wow, dit is zekerste weten MIJN nummer 1! Wat een top film, ik kan er keer op keer naar blijven kijken en steeds ontdek ik nieuwe dingen! 5 van de 5 sterren!

Marcel Sukel 02 september 2009

Echt gaaf. Strak en boeiend.

Janneke 02 september 2009

Ik vind 'm heel goed! Krijg er wel een benauwd en beklemmend gevoel bij, bij deze film. Maar dat vind ik nou juist het goeie eraan. Goed gemaakt!

heleena vlijmincx 02 september 2009

Pakkende beelden die, versterkt door de 'muziek', vanaf het begin je aandacht vragen en gevangen houden. Gaandeweg de film wordt de beelden verwarrender en de film beklemmender. Tegelijkertijd ben je voyeur en krijg je het gevoel er zelf deel van uit te maken. Dit laatste door de snelle korte beelden van verschillende gebeurtenissen, gedachtenflitsen die emotioneren. Ervaingen, emoties, bewustwording waardoor innerlijke strijd en angst van een jong volwassene verbeeldt in een boeiende tijdspanne van krap vier minuten. Bondig script en verrassende regie en verfilming waardoor de beelden nog lang op het netvlies blijven. Hoopvol!

Ingrid 03 september 2009

Vanaf de eerste seconde word je gepakt door de beelden die met de muziek verbonden zijn.Het ritme versterkt de opbouw en de spanning. Je ziet dat er enorm veel werk in zit en alles klopt. Heel knap gedaan!! Het smaakt naar meer.Ik ben benieuwd wat er nog meer uit het doosje zal komen.

Eigen aardig 03 september 2009

Ondanks onveranderlijkheid val je gedurende 4 minuten van de ene verrassing in de andere. Subliem!!!!!

Arie van H. 03 september 2009

Mooi gefilmd en gemonteerd met ritme, je blijft erin. Moet wel erg duidelijk Kunst met de grote K zijn, maar dat is een kwestie van smaak.

Mars! 03 september 2009

Het geeft je een boeiende indruk van het leven...

jo 03 september 2009

moet erg zijn als je het leven als een keurslijf aanvoelt. geef mij dan maar het verhaal van tante mans die nog zingend door het leven gaat ! kan mij niet vinden in deze cliché !

Tijmen 03 september 2009

Ik kan mij totaal niet vinden in de mening van Jo. Het hoeft niet meteen een reflectie van de werkelijkheid zijn. Het kan ook een uitvergroting zijn. En Jo, volgens mij ben jij zelf de maker van Tante Mans en moet je niet zo kinderachtig gaan doen. Blijf sportief en sprokkel mensen die op jouw filmpje stemmen en ga niet negatief over andere filmpjes praten.

Sarah 03 september 2009

mooi gedaan en de tekst onder het filmpje vind ik erg goed!

Anton Deikstra 03 september 2009

jaja, Ik kan me hierin wel vinden. Het zit vol beseffen die erg op je af komen. Ik ga zo weer slapen, morgen ontbijtje voor school, naar huis, achter mijn pc'tje. Tis jammer een cyclus te hebben die zo vast staat. Mooi project!

Anneke Nobel 03 september 2009

Ik heb m nu al erg vaak gezien, maar het blijft me boeien. Keer op keer kijk ik er met een ander oog naar.

Itamar Piet A Mar 03 september 2009

Ik kan me erg in dit filmpje vinden en de beschrijving is erg goed. 5 van de 5

Martijn Cohen 04 september 2009

Niet helemaal naar mijn smaak vrees ik. Ik heb de laatste tijd te veel van dit soort films gezien. Het komt bij mij over als pseudo kunstzinnig... Sorry, ik lijk in de minderheid te zijn.

van der Pigge 05 september 2009

Wauw!

oma 07 september 2009

ik ben trots op mijn kleindochter

Willem Hendriksen 07 september 2009

heel gaaf! Kan moeilijk geloven dat dit soort montage zonder hulp van professionals gegaan is maar ok. Het hele verhaal is erg leuk gevonden, maar niet helemaal mijn smaak. Maar hee, daar kunnen jullie niets aan doen. Kudos iig!

Manou Burghout 07 september 2009

Mijn complimenten! Mooi, boeiend en gaaf!

Susanne Opstal 09 september 2009

Bedankt voor de eerlijke reacties!

Bart Juttmann 09 september 2009

Dat Susanne Opstal (de maker) iemand is die de moeite neemt de reacties te lezen en ter harte te nemen pleit voor haar. Ze heeft een film gemaakt die qua stijl en thema niet bij iedereen in de smaak zal vallen, ik zelf heb er ook wat moeite mee, maar ze verdient respect voor haar eigenzinnigheid en experimentele inslag.

Nick Simons 10 september 2009

Ik vind het filmpje van hoog niveau, alleen de boodschap komt ook op mij semi-artistiek en te opdringerig over. Daarnaast zijn er al meerdere filmpjes in deze stijl, dus ik ben van het verhaal niet echt overtuigd. Desalniettemin een goede montage.

Jacco Schaft 10 september 2009

Jullie proberen de boodchap van jullie film op te dringen door middel van montage en niet zo zeer door cinematografie of acteerwerk. Sorry jongens maar ik ben niet overtuigd.

T. Truus 11 september 2009

Voor mij zeker de nummer één Succes

A. Bort 11 september 2009

Ook bij mij valt dit niet in de smaak. Beetje te quasi-pseudo-intellectueel gebrabbel met beelden. Misschien een idee om het naar filmfestivals te sturen waar deze stijl centraal staat? Meer met pijplurkend groen-links publiek? Hehe, ik zie opeens Hans Teeuwen voor me in het literair cafe met een vatsig wijf op de WC! Nee, zonder dollen, het zal vast wel goed zijn, in het straatje waar het past, maar volgens mij was het vorig jaar ook zo dat uiteindelijk alleen de fictiefilmpjes de voorkeur genoten. En dit is meer... Ja, meer zoals ik net al zei: quasi-pseudo-intellectueel gebrabbel met beelden.

Mickey Matthijsen 12 september 2009

Het valt me op dat A. Bort, who ever he is, onder iedere film negatief commentaar zet, op een na... Ik denk dat hier meer persoonlijke sympathie bij komt kijken dan liefde voor film of objectiviteit.

ingrid 12 september 2009

we duimen in haarlem voor jullie dat er maar veel mooie films mogen komen. luister vanavond om half zes naar radio 105!! toi,toi,toi!!

Dimitri 13 september 2009

Geweldig! 5 sterren!

Hilly 15 september 2009

zit wel snor met dit filmpje vind hem steengoed ga zo door en er zullen er meer volgen .sucses ermee.

Bart Steenhuis 12 september 2010

Ben niet enorm onder de indruk. Montage is steengoed, alle hulde daarvoor. Het verhaal echter geeft me een te erg mwa mwa gevoel. Blijf zo doorgaan en dan komen er vast mooie dingen. Dit is het voor mij echter net niet.