Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta Blues Band - The Sun is Shining - 1966

10.394 keer bekeken
Rama
Gepubliceerd op 9 apr. 2009
Life opname uit een concert eind 1966. "The Sun is Shining" uit het repertoire van Elmore James. *Zang en Slide Guitar - Jan Blok † 21-06-2006* - *Drums - Ad Wilschut* - *Bas - Han van Nieuwenhuyzen* - *Mondharmonica - John Milhous*

25 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Henk 09 April 2009

Wie herinnert zich niet de eerste Bluesband uit de Zeeuwse Delta !

Kees 09 April 2009

Blues is van alle tijden. Dat blijkt wel uit de vertolking van Delta Blues. Jammer dat er geen live video-/filmbeelden getoond worden.

René 09 April 2009

Geweldig na al die jaren!

Han 09 April 2009

Leuk om onszelf nog een te horen! Zelf hebben we van de Delta Bluesband geen opnames (meer). Weet iemand wie Rama is? Zou graag contact opnemen.

Jos 09 April 2009

te gek,krijg rillingen. Wat een tijd............we worden ouder nietwaar

annelies 09 April 2009

met open mond stonden we te kijken, dat was in de Veste,geweldig.

Dietmar 09 April 2009

Geweldig blijft gewoon goed klinken swingt de pan uit en zeker als je van Blues houdt.

Anne 11 April 2009

Cool, vooral de context in die tijd, waar deze muziek als "modern" wordt gezien. Nu meer dan 40 jaar later nog steeds tijdloos!!!!

Fan 11 April 2009

Op woensdag 29 april speelt de Delta Blues Band, met een deels andere bezetting maar herkenbaar geluid, voorlopig voor de laatste keer in het centrum van Wissenkerke. Aanvang 8 uur.

Paul 11 April 2009

De Delta Blues Band verdient voor haar betekenis voor de zeeuwse blues muziek een groots en waardig afscheid op woensdag 29 April in Wissenkerke en het is hoogstwaarschijnlijk de laatste kans om deze legendarische zeeuwse band nog eens live te zien optreden. Dus zegt het voort en gewoon doen, gewoon komen, je zult er geen spijt van hebben. En dat geldt ook voor Zeeuws Vlaanderen. Volgens Han gaat de DBB daarna de motteballen in. Woensdag 29 april. Aanvan 20.00 uur Feesttent Wissenkerke

Dick Moelker 12 April 2009

Geweldig om weer te horen; ik heb deze band meerdere malen zien spelen; in het Schuttershof, in Amacitia, etc. Samen met de een band uit Middelburg; Soft with Camel oid waren dat indertijd de min of meer aansprekende bands in Goes eo. NB. Wie weet nog de exacte naam van de laatste band. MVG

Willem 12 April 2009

Afgelopen tijd de Deltabluesband weer regelmatig zien optreden. Heel jammer, dat ze er nu echt mee stoppen. Daarom een oproep aan iedereen die maar een beetje van blues houdt: allemaal op 29 april naar het afscheid van de Delta Blues Band in Wissenkerke.

Een Bluesfan 13 April 2009

Voor Dick Moelker.De naam van de andere band was geloof ik "Soft boild eggs".Maar dit was ook een band uit Goes.

fan2 13 April 2009

Roept nostalgische gevoelens op en is nog steeds heavy voor bluesliefhebbers. Doet me terugdenken aan eerste Teenagershows in Goes met meestal een talentenjacht eraan gekoppeld. Had je ook the Explosion Kids in die beginperiode ! Een goede band met oa. als sologitarist Ot Swart, bas Peter de Hullu en Ad Wilschut drums Andre Capello zang. Was een andere stijl maar evenzo goed.

Marjan 15 April 2009

Toevallig heb ik dat bandje Explosion Kids bij de zaal Krijger eens gezien en er daarna nooit meer iets van gehoord. Het was zeker niet van de kwaliteit als de DBB ! Bovendien had dït geluid niets gemeen met blues; toen speelden ze nog Elvis covers dus niet vergelijkbaar in welk opzicht dan ook !

Rinus 15 April 2009

Explosion Kids ? Zal wel commentaar van een van hun leden zelf zijn denk ik want ik heb als Zeeuwse Pop Expert er nog nooit van gehoord !

Ricardo 15 April 2009

Smaken en kwaliteiten verschillen nu eenmaal maar de Delta Blues Band heeft als enige goede Zeeuwse bluesband geschiedenis geschreven. Dat is ook terug te vinden in de muziekliteratuur. Dank aan jullie en veel succes op 29 april tijdens de finale (Jammer hoor !).

paul 16 April 2009

De DBB werd volgens mij opgericht na het uiteen vallen van de What Bums. In het programmaboekje van Porgy and Bess in Terneuzen staat nog een optreden van de What Bums vermeld op zondag 12 maart 1967. Volgens mij is de Delta Blues Band in 1967 opgericht en kunnen de opnames niet uit 1966 zijn. Wellicht heb ik het mis maar misschien kunnen de leden van de DBB duidelijkheid geven?

Rama 16 April 2009

Misschien heb je wel gelijk Paul maar.... in de literatuur van Jan J.B. Kuipers "Brommers, gitaren en spandoeken" staat een beschrijving en een forse foto van de DBB op pagina 44. Daarbij wordt vermeld dat de band van 1965-1968, in die bezetting van Jan Blok, Ad Wilschut, Han van Nieuwehuize en Johannes Milhous, zeer actief was. In datzelfde boek wordt What Bums ook genoemd voor de periode van 1966-1967. Wellicht komt dat door het feit dat Jan Blok ook nog wel ambulant tussendoor bij andere bands speelde tijdens zijn DBB tijd. Hij was o.a. ook nog een tijdje naar Amerika met Fleetwood Mac. Maar de echte DBB is deze welke je ziet en life hoort spelen en op deze video !

Andy - Canada 18 April 2009

Straight from the Mississippi or Zeeuwse Delta ? Amazing and very bluesy ! Thanks to this group for this tribute to Elmore James !

fan2 19 April 2009

De DBB zijn in feite 'de grondleggers ' van de goede bluesvertolking in Zeeland, mede door het goede gitaarspel van Jan Blok en zang/mondharnonica van Hans Milhous en uiteraard de harmonieuze samensmelting van de band in zijn geheel. En daar gaat het om. De 29e verdient dan ook voor alle fans een komen ! Voor mijn eerdere opmerking over een compleet ander soort band en andere stijl The Explosion Kids heb ik enkele reacties losgemaakt. Welke muziek je goed vindt is persoonlijk. Ik zou echter de Zeeuwse Pop Expert het advies willen geven bij de juiste mensen de Goese historie nog eens na te vragen in de popmuziek,want zijn reactie toont dat hij niet op de hoogte is in deze.

Rinus 20 April 2009

Het gaat toch over de DBB beste fan2 en niet over allerlei andere muziekmakers want dan kan ik er nog wel een paar blikken van open trekkenwant de want ook minder gekwalificeerden en bekendheden behoren tot mijn expertise. Voor wat betreft de DBB heb je natturlijk 100% gelijk !

blokje 08 May 2013

Zijn er mensen die bewegende beelden hebben van optredens van Jan Blok?Voor Alan Blok,de zoon van Jan Blok.

Rineke 12 August 2014

Ik zie de vraag van Dick Moelker nu pas. De naam die hij zocht was Sopwith Camel. Otto de Vente: zang. Piet Leendertse: drums. Leo van Houte: Bas. Dick Quaak: gitaar en zang. Toen Leo van Houte de band verliet, kwam Jan Bom als bassist. Ze repeteerden in het Dorpshuis van Kruiningen waar ook de Delta Blues Band repeteerde. Jan Blok speelde wel eens mee met Sopwith Camel. Dick en Jan spelen weer samen, nu met Dook Kopmels (gitaar) die ook in What Bums zat, de voorloper van de Delta Blues Band. Verdere leden, Ruud Heijens (piano) en de bekende Zeeuw, Ben de Reu, op drums.

Jan Evers 30 June 2017

Wat leuk al die mooie herinneringen. Ik ben Jan Evers en een van de voortrekkers van het Goese uitgaansleven. Het begon allemaal in de tijd van de Ganse Bar en in het bijzonder in Het Wagenwiel, waar de club Midweek werd opgericht. De basis van de progressieve jeugd. samen met Cees Roest, Frans Hermans en Peter Frijthoff. Het aantal (langharige werkschuwen) nam toe en er moest een grotere ruimte gevonden worden. Dat werd het voormalige Don Bosco pand in de Keizerstraat. Naast Rijwielhandel Pieterse. Daar beschikte we over een kleine kelder met nissen waarin druipkaarsen stonden te branden. Het aantal lotgenoten groeide en het zaaltje van Café De Landbouw werd een tijdelijk onderkomen en het volgende verblijf was het gymzaaltje van de Konstansschool op de Beestenmarkt door het smalle gangetje. Met visnetten en spot- en floodlight in de sfeer van die tijd gezet. Daar traden Delta Blues Expression, The Soft boiled Eggs, Dragonfly en de The Shazams regelmatig op. Meestal disco-avonden. Na een protestmars naar het huis van Burgemeester Huber of Michaelis aan de kade en onderweg werden we aangesproken door de politie. Zij zouden onze ouders informeren. Maar de vraag naar meer ruimte werd beloont met het gebruik van het Schuttershof. Prachtige foyer met een mooie bar. Daar konden we in twee zalen gelijktijdig optredens bijwonen. Ik noem de Swinging Soulmachine (Foort Verbrugge) Group 69, Short 66, Brainbox, The Outsiders, The Cats, Ferre Grignaar, In die tijd veranderde de groep vrijwilligers. Namen als Jan van de Kerkvoort, Jaap Felius, Populair was Bar De Vrijbuiter. De avond afsluiten met een broodje asperge/ham bij Jacobs. Het huis dat behoorde bij het Schuttershof was het domein van rokers met vloeistofdia's. In die periode werden wij nog bijgestaan door Dhr. Peels van een schoenenzaak in het papegaaitje. De contracten van de bands moesten immers door een volwassen persoon getekend worden. De kaartjes werden royaal verkocht bij de losse, houten, kiosk vol houtsnijwerk in de hal van het Schuttershof. Ons doel was bereikt. In de Hitweek waren we vast te vinden in de uitgaansagenda. Door ondermeer, El Toro, de Korenbeurs en bar de Loods is alles commerciëler geworden. Gegroet Goes, Jan Evers (excuses voor taal en naamfouten)