Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The Art of Dancing in Indonesia - Bali - 1

4.112 keer bekeken
Rama
Gepubliceerd op 21 apr. 2009
Recorded by Indorama Productions (Rama) - The Royal Palace in Ubud - Bali - Indonesia 2001. Deze video bestaat uit 2 delen die 1 geheel vormen.

1. Kebyar Dang (Ouverture) -
Voor aanvang van de muziek wordt het gamelanorkest door de Pemangku (Hindupriester) ingezegend met heilig water en het offeren van een eend (bebek) of kuiken (ayam).

2. Tari Puspa Wresti (Welkomsdans) -
Na de ouverture verschijnen een aantal danseressen met offerbakjes waarin verse bloemetjes liggen. Aan het eind van de welkomsdans worden de bloemetjes als offer uitgestrooid naar de gasten.
De handen, voeten en de ogen van deze meisjes vertolken een soort gebarentaal. De lenigheid en souplesse ontstaat door te starten met oefenen op zeer jeugdige leeftijd onder begeleiding van een ervaren dansmeester(es).
Meer van deze video's zijn te vinden op:
communities.zeelandnet.nl/data/rama

3 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Gerrie 25 April 2009

Pure klasse ! Betere Balinese gamelan nog niet gehoord en gezien. Hartelijk dank !

Leo 28 April 2009

De Balinese gamelan maakt op mij een diepe indruk en klinkt helderder dan de Javaanse Gamelan. De laatstgenoemde is veel statischer en zwaarder. Mijn voorkeur geniet de Balinese die veel grotere nuances kent. Deze muziek beïnvloedt mijn gemoedsstemmingen zeer positief. Prachtige uitvoering hier op deze video !

Rinpoche1 01 May 2009

Someday when I'm really wealthy I'll have my own house gamelan orchestra.