Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AutoZeelandtest van de Kia Sportage 1.6 T-GDI Hybrid 2WD GT_Line

1.922 keer bekeken
AutoZeeland.nl
Gepubliceerd op 15 dec. 2022
autozeeland.nl/nieuws/de-kia-sportage-1.6-t-gdi-hybrid-2wd-gt-line

“Schot in de roos”

Met de vijfde generatie Sportage wil Kia de nieuwe maatstaf in het Europese SUV-segment worden, een ambitieus plan!
Ik testte de Full Hybrid-uitvoering met de 1,6 liter turbo-benzinemotor gekoppeld aan een E-motor met 230 systeem-pk’s.

Zelfbewust
De Sportage is compleet nieuw ontworpen en heeft absoluut geen overeenkomsten meer met zijn voorgangers. Verantwoordelijk voor het exterieur is de Franse designer Antonin Cohen. Het interieur, de materialen en de kleuren zijn van de hand van de Duitse ontwerpster Isabelle Höhner. Samen hebben zij een topprestatie geleverd in het Kia Design Center Europe in Frankfurt am Main. Al vele jaren zijn de designbureaus van zowel Kia als Hyundai in de Duitse deelstaat Hessen gevestigd. Een uiterst verstandige beslissing van het moederconcern in Zuid-Korea, want daar snappen ze wat de wensen van de Europese klanten zijn.
Antonin en Isabella kregen de opdracht om een SUV te ontwerpen die de strijd aan kan gaan met de gevestigde orde in het SUV-segment zoals de Volkswagen Tiguan en de Ford Kuga.
De mouwen opgestroopt, diep in het ontwikkelings-en techniekmagazijn gezocht en de complete know-how in de weegschaal gelegd.
Het resultaat is een SUV waarbij in vergelijking met zijn voorganger geen enkele steen op de ander bleef. Uiteraard deelt hij het platform met zijn neef, de Hyundai Tucson en dat is natuurlijk legitiem.
Zelfbewust treedt de nieuwe Sportage op de voorgrond. Cool en dynamisch gestileerd, uitgerust met de inmiddels fors gegroeide ‘Tigernose’, de grille die elke Kia siert.
Meteen opvallend is natuurlijk de boomerang-dagrijverlichting, het nieuw ontworpen Kia-logo, de apart getekende achterspoiler, de geprononceerd uitgeklopte wielkasten en de forse heuppartij.
Dat alles wordt onderstreept met een tot 2,68 meter verlengde wielbasis en dat legt hem geen windeieren.

Reacties

Reactie wordt toegevoegd