Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Harald Bergmann: handhaving van de noodverordeningsmaatregelen

2.824 keer bekeken
GO-RTV
Gepubliceerd op 18 apr. 2020
Het ‘coronateam’ van de Veiligheidsregio Zeeland is opgedeeld in disciplines. Eén van die disciplines is handhaving van de noodverordeningsmaatregelen die zijn uitgevaardigd. Harald Bergman, burgemeester van Middelburg, coördineert dit team. Luister via onderstaande link naar het interview dat hij had met GO-FM. Hoogtepunten: Hoe gaat het in Zeeland, zijn we braaf genoeg? Moeten we als burgers elkaar wijzen op de maatregelen als iemand er (per ongeluk) niet aan denkt? - BOA’s (gemeente) en politie werken samen en gaan ook met elkaar op stap om naleving te controleren. ‘We willen niet graag boetes uitdelen, maar we willen niet dat het virus zich verder verspreidt. Hiermee beschermen we inwoners in zekere zin.' - Denk alvast na over de toekomst: hoe gaan we verder in de anderhalve meter samenleving? - Stel dat straks basisscholen weer open gaan, wordt dan ook gecontroleerd of kinderen niet te dicht op elkaar zitten? - Hoe ziet Bergmans dag eruit? Is hij 24/7 beschikbaar?

4 reacties

Reactie wordt toegevoegd

C.J. 19 april 2020

Sommige mensen willen dat alles meteen normaal wordt Gebruik je verstand het is nog veel te vroeg om de maatregelen terug te draaien Wat willen die mensen nu zie je heel voorzichtig dat het een klein beetje stabiel wordt als men nu terug gaat draaien breekt de hel pas echt los Hou de kinderen nog thuis een domme beslissing de scholen open te gooien juist omdat er heel weinig kinderen ziek worden maar waarschijnlijk wel het virus hebben is het veel te gevaarlijken veel te vroeg Men moet in Nederland leren geduld te hebben en luister naar de wetenschap en niet al die berichten die verstuurd worden door personen die het niet echt weten heb geduld dan komt het goed anders zitten we er nog maanden mee

Ad 19 april 2020

zeeland, let op 1 mei

louiza scott 19 april 2020

Nederland is veel te laks met dit virus gewoon alles af sluiten to het sein gegeven word het is nu veilig .maar dat doen ze niet .lock at america how many people are dead because of this virus . hier zijn nog zoveel plekken en winkels noem maar op nog steeds open belachelijk gewoon.boete geven stel niks voor is niet hood genoeg maak er 1000 euro per keer van dat geef ze stof om na te denken .denk niet alleen aan je zelf om dat je zo nodig naar boulevard moet of waar dan ook blijf gewoon thuis denk ook aan andere mensen om je heen okay.gebruik jullie verstand als je dat hebben tenminste .

G.B 21 april 2020

Handhaving is een lachertje. Groot deel politiemensen werkt thuis en heeft nog amper werk. Je ziet ze nagenoeg niet in de wijken. De gemeentes zelf hebben ook veel te weinig boa's voor het publieke domein. We voor parkeren want dat brengt geld in het laatje alleen nu even niet. Ik fiets veel alleen over Walcheren en zie her en der groepjes jongeren samen klitten. Dit zouden de politie en handhavers ook kunnen zien. Op speelplaatsen en skatebanen die nog wel open zijn zit veel te veel jeugd bij elkaar.