Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

"LATEN WIJ DE DUITSERS DAN MAAR GEVANGEN NEMEN"

4.960 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 6 nov. 2016
72 jaar geleden wordt Oud-Sabbinge bevrijd. Of beter, de Sabbingers bevrijden zichzelf: bij de nadering van de Canadezen neemt een klein clubje mannen uit het dorp 125 Duitsers gevangen, vertelt Jan Kleinepier in 1-op-1: "Het was gekkenwerk".

14 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Flippie Flink ? 07 November 2016

Met een klein groepje dorpelingen, burgers nog wel, 125 militairen gevangen genomen. Sorry maar daar geloof ik helemaal niets van. Dat was trouwens tegen de geneefse conventie, dus dit is een bekentenis van een oorlogsmisdaad ? Zoals zo vaak door de ordedienst OD gepleegd werd maar zelden tot nooit tot vervolging heeft geleden ?

ton 09 November 2016

Flippie Flink, Ten eerste waren deze mensen geen OD'ers maar gewone mensen die in actie kwamen en handelden naar geweten. De duitsers wisten ook wel dat het einde naderde en waren de oorlog ook beu. De Geneefse Conventie heeft hier totaal geen betekenis omdat dit geen militaire misdaad betreft maar een burgractie. Die 125 duitser zijn niet in 1 keer gevangen genomen maar overal een paar ( goed naar het verhaal luisteren ) wat gevangenneming ook makkelijker maakt. DusFlippie, verdiep je eerst eens in de materie voor je reactie geeft.

Annelei 09 November 2016

Geweldig dat burgers met de spanningen in die tijd, dit hebben gedaan . Pet af.! En Flippie, ......! JIJ zit FLINK verkeerd. Schaam je voor deze "betweterigheid?!"

Flippie Flink ? 09 November 2016

En tegenwoordig hebben we de donald die het satanistische tuig heeft verslagen, dit maal in eigen land en niet in Europa. Dat deze vlam der vrijheid uit amerika ook hier haar licht mag werpen op de onderkruipsels die het daglicht niet kunnen weerstaan. Hoera, de USA is bevrijd !! Nu wij nog.

Flippie Flink ? 09 November 2016

Goed gezegd tom, burgers mogen helemaal geen militairen gevangen nemen zoals je zegt. Of andersom, burgers hebben geen enkel recht zich met oorlogshandelingen te bemoeien volgens geneve. Blij dat wij het eens zijn. Wat betreft de na oorlogse cultuur en de gedragingen van bepaalde nederlanders die dachten dat zijzelf de macht mochten toeeigenen inclusief alle misstanden, folteringen, martelingen executies en moorden. Dat liep nog door tot de molukkers die bij de punt gewoon vermoord zijn geworden. Het staat allemaal vast in de geschiedenis boeken, OOk het feit dat de zelfbenoemde machthebbers op geen enkele wijze hebben geprobeerd het later te corrigeren en de daders te vervolgen, sterker nog, zij deden hun uiterste best dit te verdoezelen, welk getuige is van schuld anders doe je dat niet. Het was gewoon een foute club, en ze zitten er nu nog. Nog maar een champagne ontbijtje in het amstel hotel bijvoorbeeld op kosten van de slaven ? Want ja, koffie bij de mac, nee, het moet het duurste van het duurste zijn, als een ander het maar betaald ha ha ha. Voorbeelden en bewijzen meer dan genoeg, Maar dat weet u vast wel omdat u zich in tegenstelling tot mijn persoon natuurlijk wel heeft verdiept en daarom heeft u gewoon gelijk al zijn de feiten anders. U bent een prima voorbeeld van het boven gestelde, Dank u.

Flippie Flink ? 09 November 2016

@ annelei, natuurlijk, jezelf afvragen of er geen misstanden zijn geweest is altijd verkeerd, als je wat te verbergen hebt.... Want nazi's slecht, de geallieerden vanzelfsprekend altijd goed, heilig eigenlijk want vraagtekens stellen mag blijkbaar niet. Net als onder de nazi's eigenlijk, gewoon je mond houden want dat heet toch vrijheid voor het volk ? En zo word de geschiedenis dan herschreven. Ik zou er trots op zijn.

Rien 09 November 2016

Geneefse conventie ,ja daar hielden de duitsers zich ook nog al aan Ben je uit een ei gekomen flippie

Ze hadden die 125 duitsers terplekke moeten doodschieten. 09 November 2016

André

kees 09 November 2016

Rien de Duitsers moesten zich houden aan de conventie van Geneve maar hebben dat nog geen 1 dag gedaan. Krijgsgevangenen werden vermoord of gingen naar concentratie kampen. Vaak werden ze gefusilleerd.

wies 09 November 2016

genoeg geouwehoerd nou! uit die pc

Arjaan. 09 November 2016

Ja altijd dat gekif over Duitsers, waren allemaal jonge jongens, die moesten gewoon of ze wilden of niet. Zei hadden ook niet om oorlog gevraagd. En nog eens iets, wat deden Nederlanders dan wel in Nederlands-Indië. Daar is ook genoeg klaar gespeeld. Mocht dit dan allemaal wel.

d 20 November 2016

De overheden en andere machten zijn allemaal axtreme mishandelaars. Wij zijn er allemaal slaaf van en niemand is Vrij. Ze hebbenm ons allemaal in bezit genomen en de gehele Aarde en alel natuur. Ze zijn zo extreem en hebben osn allemal zo extreem geindoctrineerd en gemanipuleerd, dat weinigen dit nog zien en deze overheden en machten aanbidden, alsof de slavendrijvers er voor osn mensen, de Aarde en alle leven zijn. terwijl dit natuurlijk 1 grote leugen is. Waarom doen ze dit? Voor hun eigen macht. Ze maken ons ziek, kappot en zeer onbewust en zeer klein, zodat wij niet meen wie wij mensen en aller Leven in essentie is. Pure ktacht, Ware Vrijheid en pure Liefde dus. De machten imponeren, stelen enorm veel van ons plegen de meeste moorden. Dus voor emnsen die niet meer weten wat deze essentie is, van henzelf en alle Leven en in de sektes van overheden en machten, dus deze af-goden geloven, waarom heb je ze nodig? Niet voor je bescherming, want zij plegen de meeste moorden, honderden miljoenen hebben heeft de religie Statisme al gepleegd, En ze jatten constant bij de vleed, laat staan wanneer wij niet de bevelen van deze slavendrijvers opvolgen. En wat denk je van 9/11? En wat denk je van alle terrosristische aanslagen? Word allemaal door de overheden en andere machten gedaan, om zo steeds meer wetten op te leggen, ons steeds meer onder conrole te krijgen. Wij zijn cyborgs en dit is geen toekomst, Science fiction is nu. Geloof je dit niet? Heel goed., dat je twijfels trekt. Geloof ook de overheden en de geschiedenis die je op scholen geindoctrineerd krijgt niet, enm de vele boekjes. Doe zelf onderzoek en trek dus ook al je eigen gevoelens en denken in twijfel, want het meeste daarvan is gehersenspoeld en gemindcontrolled. Zoek en vind wat de echte waarheid is. Wat de echte waarheid is waarom alle ellende bestaat en wat en wie de machten eoverheden zijn. En dus ook Nederland, want hier zit ENORM veel viezigheid. Iedere slavernij, en dus partij die zich boven (andere) mensen en ander Leven stelt en hen de Vrijheid afpakt en hen extreem mishandeld is vies. Dus zo ook iedere overheid, in welke vorm dan ook.

A. Wisse 04 December 2016

zo 'D', jouw reactie maakt de meeste mensen bang voor deze werkelijkheid, nog een lange weg te gaan eer de meesten durven 'zien'. Over een paar maantjes mogen we weer gaan stemmen, gaan we weer massaal voor die voorgehouden valse en bedroven worsten, die zo vals en lekker worden gepresenteerd? of durven we eindelijk ons hart te volgen, die kracht die al zo lang is weggedrukt. Het zal nog lang duren omdat we het zo gewend zijn te worden mis handeld/mis behandeld. Sterkte allemaal!

GJP Verlinde 13 December 2016

Petje af voor deze groep mensen . Ik weet nog wel wat ik ben in 1939 geboren dus ik heb de oorlog wel mee gemaakt en daar zijn mij toch enkele dingen wel bij gebleven en dat was helemaal op het laatst .mijn vader die zat toen destijds op de telefoon centrale in Terneuzen en die had heel veel berichten onderschept en die had hei weer door gegeven aan kolengas van hem die ook in het verzet zaten want daar had ieder een taak in en daar werd het weer verder behandelt . Maar op een geheven moment dan waren die Duitsers er achter gekomen en mijn vader die zat daar altijd in de nacht dienst en die kwam avonds om 18 uur op en die had zijn jas nog niet uit en het is raar om te zegen maar mijn vader die heeft uit eindelijk zijn leven te danken aan een Duitser daar was mijn vader toch bang voor en dat zag ook die Duitser en die trok zijn portemonnee en daar haalde hij een fotootje uit en daar stond een Russische vlag op en daar ben ik van zij die dus mijn vader die wist niet hoe vlug hij naar huis moest komen . Maar dan begon het voor ons pas dan zijn we van het een naar het ander moeten vluchten dus dit was gelukkig op het end van de oorlog onze laatste vlucht was van af Hoek naar Axel en daar kwamen de Canadezen net binnen dit is iets dat staat bij mij nog heel goed op mijn netvlies hoe klein ik nog was maar dat blijf nog altijd bij mij op men netvlies staan of dat het gisteren gebuurd is . Best mensen ik heb heel veel respect voor die mensen die dit aan de overkant gedaan hebben