Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Redt de Kaloot

7.140 keer bekeken
Webmaster ZeelandNet
Gepubliceerd op 21 aug. 2008
De vereniging 'Redt de Kaloot' strijdt voor het behoud van dit strand

7 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Freddy van Nieulande 21 August 2008

Hopelijk nemen alle Zeeuwen deze video ter harte. Zeker nu er opnieuw de dreiging bestaat om opnieuw met dit monstrum van de WCT te herbeginnen. Het kan niet zo zijn dat hier ruim 140 Ha estuarien strand dreigt te verdwijnen op een moment dat we juist naar uitbreiding van deze habitat zoeken in het estuarium. Iedere rechtgeaarde Zeeuw moet meehelpen om deze ramp voor de schelde te voorkomen. Er is immers genoeg ruimte voor containeroverslag binnen het huidige Sloegebied zonder hier zeldzame natuur om zeep te helpen.

Harry Raad 23 August 2008

De video geeft heel goed weer wat er te vinden is op het strand van de Kaloot en welke vreugde mensen daaraan kunnen bleven. De fossielenvracht op het strand is maar één aspect, de waarde van dit o zo smalle strookje Zeeland zit hem vooral ook in de estuariene natuur, met als topper het strand met duinvorming. Het is deze dynamische natuur die over de volledige lengte behouden dient te blijven, mede om de kenmerken van het grotere natuurgebied in de Sloemond geen geweld aan te doen!

R.v.d.Maas 23 September 2008

Wat een onzin voor een opgespoten strandje uit de vorige eeuw. De fossielen die er gevonden worden komen helemaal niet uit de directe omgeving maar zijn erop gespoten uit een andere omgeving. Fraai stukje misinformatie en milieu onzin. Als je prachtige duinvorming wil zien moet je de dammenroute gaan rijden, daar ontstaat een stuk prachtig,ongerept natuurgebied dat we natuurlijk weer moeten gaan beschermen over een jaar of wat.De natuur is dynamisch en wat we nu met man en macht menen te moeten beschermen is door mensen in de vorige eeuw gecreerd.Het verdronken land van Saeftinge begint ook weer op te borrelen. Luctor et Emergo. Moeten we natuurlijk ook weer gaan beschermen!!Laat Zeeland eens een keer kiezen tussen kleinschalige kneuterigheid met klederdrachten en boerenambachten als achtertuin van de randstad of als een zichzelf,dynamisch ontwikkelende gemeenschap waar de natuur een gepaste en gerespecteerde plaats in heeft.

martin 30 October 2008

Wat een triest figuur bent u meneer Maas. ga lekker in Vlaardingen of ergens langs de Maas gezellig containers zitten kijken maar laat Zeeland gerust met uw stemmingmakerij. De Kaloot zal nooit verdwijnen.

Freddy van Nieulande 08 December 2008

Onmiskenbaar heeft mijnheer v.d. Maas geen enkel benul van Estuariene natuur in de Westerschelde. bovendien: a: dit strand is nog nooit opgespoten. b: alleen hier aan de Kaloot vindt binnen een estuarium nog natuurlijke duinvorming plaats. c: Als mijnheer v.d. Maas geen gevoel voor deze natuurlijke waarden heeft laat hem dan snel een plaats zoeken ver buiten onze mooie provincie. Dat is vast beter voor hem en zeker beter voor ons. Laten we nu eens kiezen voor werkelijke waarden in onze provincie en niet voor leugenachtige voordelen van de zogenaamde economische vooruitgang, die alleen vernietiging van natuur en leefbaarheid tot gevolg heeft.

ilona klein 28 April 2012

de kaloot moet blijven mag niet weg ik hoop dat het niet vergaat

Hans Baas 29 April 2019

Natuuuuuuurlijk moet dit blijven , zeker voor onze kinderen en kleinkinderen ,