Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Documentaire 'Bouwers'

6.972 keer bekeken
Adhouse
Gepubliceerd op 27 mrt. 2014
Klaas van Urk en Elsa van Hermon maakten een documentaire in het kader van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen. De titel is ‘Bouwers’ – mannen die meewerkten aan 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen.
Een documentaire in HD van 1 uur over verschillende grondleggers van Zeeuws-Vlaanderen: waarin mensen aan het woord komen over bedrijven en instanties met wortels in het verleden, die voor het huidige Zeeuws-Vlaanderen nu nog van belang zijn.
Zo komt Piet Vroon aan het woord over zijn rederij, Ron Barbé over de komst van Dow, de familie Thomaes over de landbouw in West Zeeuws-Vlaanderen, Tom de Meijer over het bedrijf August de Meijer en de kanaalzone, Joan Seydlitz over zijn voorvaderen en de inpoldering van Oost Zeeuws-Vlaanderen, Willy van der Poel over de woningbouw, pastoor Erpelinck over het geloof en Gerben Wiskerke over Philippine en de mossel.

Deze documentaire gaat op donderdag 27 maart in het Ledeltheater in Oostburg in première, en is ook te zien tijdens het Zeeuws-Vlaamse filmfestival in Cinecity in Terneuzen op zaterdag 12 april.

Reacties

Reactie wordt toegevoegd