Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Condoleren in de Wemel

4.157 keer bekeken
Goes TV
Gepubliceerd op 20 sep. 2011
De gemeente Kapelle overweegt de Wemel, het dorpshuis in Wemeldinge, te sluiten. Begrafenisondernemer Peter Butler is daar niet blij mee want dan heeft Wemeldinge geen geschikte plek meer voor uitvaarten en condoleance. Want het dorpscafe is geen alternatief en Kapelle te ver weg voor de ouderen in Wemeldinge. Reportage: Jeffrey & Jason.

14 reacties

Reactie wordt toegevoegd

sooow ! 20 september 2011

goeie reportage ! sociaal betrokken onderwerp, dieptevragen, beeldmateriaal goed gemixed, schappelijk muziekje erbij, alleen het eind was een beetje abrupt, maar zelfs dat is wel passend bij het onderwerp. GoesTV is goed bezig ! resteert de vraag, mochten jullie ook even dracula spelen in die kist ? hahahaha !

@snoow 20 september 2011

Dat durfden we niet!

say no snoow. 20 september 2011

maar daar dachten jullie dus wel aan ? :D hahaha !

jason 21 september 2011

ja lol

no snow ! 21 september 2011

doe anders eens mee aan de paul verhoeven experiance ? kom, jullie zijn duidelijk creatief genoeg aangelegd, laat je niet weerhouden door valse schaamte over b.v. TV maken met een doodskist als movieprop. ok, heel discreet dat jullie het niet vroegen, maar de TV camera opent een hoop deuren. en werkelijk, die begrafenis ondernemer heeft al meer dan genoeg lijken gezien, die kijkt daar echt niet vreemd meer van op hoor. hahaha. je moest eens weten wat voor morbide grapjes die allemaal al kennen. enfin, jullie zijn leuk bezig en dat mag ik wel. :)

jason 21 september 2011

de filmpjes van deze week maken we voor de wemel in welem dingen omdat de gemeente de wemel willen sluiten eind van de week zetten we alles op dvd. en overhanigen het aan de wemel , de wemel laat de dvd zien aan de politiek pvv cda etc. op de hoop dat de wemel open kan blijven als ze zien hoe de bejaarden het daar hebben en het zullen hebben zonder wemel... maandag zijn we klaar en overhandige we de dvd aan de wemel

Monique 21 september 2011

Jason en Jeffrey: respect!!!!!

Cees 21 september 2011

Jullie laten inderdaad op een heel eigen tijdse manier het probleem zien en jullie vragen zijn duidelijk en de boodschap komt aan! Zou die boodschap bij iedereen aankomen?

goed bezig!!! 22 september 2011

Wat een goede manier van benaderen, goed gedaan! Ik ben de vrouw van de (inmiddels) ex beheerder, dus maak dit alles van zeer dichtbij mee.Hem werd ontslag aangezegd. Ik weet van mijn man wat er voor alle bewoners van het dorp op het spel staat. Inderdaad geen begrafenissen meer, maar ook nooit meer een toneeluitvoering , een dansavond, een familiefeest , beurzen, en sociale activiteiten voor jong en oud. Super dat jullie dit oppikken!

idja 22 september 2011

Ben het helemaal eens met bovenstaande schrijfster, van het verenigingsleven van Wemeldinge blijft niets over, wij ( de East River Line Dancers) hebben de keuze gemaakt om naar Hotel Wemeldinge te verhuizen omdat we zekerheid nodig hebben voor het komende dansseizoen, maar het liefste waren we in de Wemel ( en dan met Emiel) gebleven. Mochten de plannen teruggedraaid worden, gaan alle prijzen zo naar boven dat we het als club toch niet meer kunnen betalen, en dan zouden we alsnog een andere locatie moeten gaan zoeken. Een compliment aan de filmmakers!

Martien en Tineke Engering 22 september 2011

Dit filmverslag over de sluiting van de Wemel is een uitstekende weergave van hoe iets niet moet. Dat we leven in een tijd van dalende economie en bezuinigingen, is bekend maar dat zoiets moet leiden tot het afpakken van wat levensvreugde voor jong en oud van Wemeldinge, om nog maar te zwijgen over het op een zeer onfraaie manier van iemands werk(inkomen van een groot jong gezin) af te nemen, getuigt niet van een sociaal crhristelijk beleid van uw gemeente. Op bezoek bij mijn zoon was het vaste prik even bij de Wemel binnen te lopen om daar de gezellige sfeer even te proeven, helaas is ook dat voor mij verleden tijd. Een ongeruste vader van de ex-beheerder van de Wemel(Emiel Engering)

corrie 22 september 2011

Video is mooi gemaakt en geeft duidelijk de problematiek van Wemeldinge weer. Geen dorpshuis in een dorp hoe is het mogelijk!!. Moeten we al voor alles van ons dorp weg nu ook nog voor je eigen begrafenis.

Toneel Yerseke kom t`r us ni kiek`n 24 september 2011

Zou zaterdag 12 November de laatste keer zijn dat we Toneel spelen in de Wemel,?? dit zou wel heel triest zijn als je ziet hoeveel mensen wij een leuke avond bezorgen en de fijne samenwerking met Onze Emiel wij zouden dit zeker missen, er zijn verder geen plaatsen in wemeldinge waar we kunnen spelen, Wij vinden dat de Gemeente Kapelle dit de bevolking niet mag ontnemen en ook niet voor andere culturele evenementen.

Frans 25 september 2011

We moeten dan zeker maar vanuit Kapelle begraven gaan worden? Lekker bezig Gemeente Kapelle!