Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sjeesjes bij Zee

4.228 keer bekeken
Fraagis
Gepubliceerd op 2 aug. 2011
Vandaag 02-08-2011 op het Bellamypark, onder het wakend oog van Michiel de Ruyter. In de loop van het zomerseizoen vinden in de gemeente Vlissingen tal van ringrijwedstrijden plaats waarbij ook het ringrijden met traditionele sjeesjes aan bod komt. Daarbij rijden de deelnemers, gekleed in historische Zeeuwse dracht, in prachtig versierde koetsjes met indrukwekkende bloemdecoraties.

5 reacties

Reactie wordt toegevoegd

wakend/wakker 03 augustus 2011

het wakend ook van michieltje ? dat is een beeld hoor. gemaakt van brons. geen levende persoon dus. de ruyter is al lang dood en begraven... heeft u verder wel meer waanbeelden van denkbeeldige vrindjes o.i.d. ?

das meer 04 augustus 2011

aan de zee ? ik weet niet, maar vlissingen ligt aan de rivier de schelde en niet aan de zee. er is helemaal geen zee bij vlissingen. net een duitser die denkt dat het veerse meer de noordzee is hahaha vlissingers, zelf benoemde trotse nazaten van de zeevarende bonken zeeschuim, de helden van vroeger die nederland en blablabla... maar weten nog niet eens het verschil tussen een rivier en de zee.. HAHAHAHA ik heb weer smakelijk kunnen lachen vandaag, dank u wel ! vlissingen, de belachelijkste plaats van zeeland. HAHAHAHAHAHAHA poets de bronzen michieltje maar goed op, dan verschijnt de VOC geest en mag je 3 wensen doen. WHAHAHAHA !!

echt leuk en ouderwets, de sjeesjes en de kleding is echt goed 17 augustus 2011

John V. Canada

sjeesjes bij de zee 17 augustus 2011

echt leuk en ouderwets, de sjeesjes en de kleding is echt goed - zojuist John V. Canada

Een geboren Zeeuw 21 augustus 2011

Allereerst, hou het ringrijden er in, het is typisch een zeeuwse aangelegenheid en traditie. En wat betreft Vlissingen, vlgs mij ligt deze plaats aan de monding van de W-Schelde en aan de Noordzee, de kennis van dhr. "das meer" stokt vlgs mij ergens bij de eerste klas van de lagere school. Onder het wakend oog van Michiel, is beeldspraak. Een beetje ruimdenkend mens weet precies wat hiermee bedoeld wordt.