Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PLITVICKA JEZERA Kroatie--- (PLITVICE MEREN),

5.997 keer bekeken
Fraagis
Gepubliceerd op 4 jun. 2011
PLITVICKA JEZERA (PLITVICE MEREN), is het bekendste Kroatische nationaalpark en valt onder de bescherming van UNESCO, werelderfgoed. Zestien kleine meren die overgaan in watervallen vormen voornamelijk de hoofdattractie van dit unieke park. In het park bevindt zich de bron van de rivier Koran, gelegen in een dichtbebost gebied. Naast de meren en bossen wordthet park gesierd door een aantal grotten, bronnen, weilanden met bloemen en wordt naast de bruine beer ook door andere diersoorten bewoond. Dit park is ook zeer populair omdat hier speciaal vervoer (panoramatreintje en electrische boten)voor de bezoekers aanwezig is en gunstig ligt langs de hoofdweg van Zagreb naar Dalmatië. Bron: Kroatisch nationaal verkeersbureau

7 reacties

Reactie wordt toegevoegd

zastava 05 June 2011

ik ga echt voor geen goud die kant op met die generaal die ze hier in nederland willen veroordelen. je weet wel, de nederlanders die zichzelf daar in die streken niet echt polulair hebben gemaakt ?

Petra 05 June 2011

In 1990 ben ik ook bij de Plitvice meren geweest. Ik vond het er geweldig. Toen ik er liep in 1990 zeiden wij tegen elkaar: als je hier bent, lijkt het of er op heel de aardbol niets aan de hand is. Nooit konden we toen verwachten dat een paar jaar later zoveel aan de hand zou zijn daar. Maar het blijft mijn wens om er ooit nog eens naar toe te gaan. Wij hadden schitterend weer toen maar op het filmpje ziet het er ook prachtig uit hoor !

Al geweest 06 June 2011

Eind jaren '70 hier verschillende keren geweest en het is er rond uit prachtig.Dit mag je zeker niet missen als je daar in de buurt bent!

Nico 06 June 2011

Ben daar een jaar of 25 geleden geweest. Het was er schitterend. Helaas in een land waar ik vanwege de opgelegde armoe nimmer meer naar toe ga.

tourist 07 June 2011

is natuurlijk heel mooi daar ,maarr lijkt me daar ontzettend vochtig klimaat ,of zie ik t nou weer verkeerd?

jose snijder 07 June 2011

Fantastiche leuke en mooie film ondanks dat het slecht weer was. Zelf vorig jaar daar geweest. Veel herkenning .

Zeeuwse 07 June 2011

25 jaar geleden met de trein naar Joegoslavië geweest, een hele belevenis. Vond de Plitvice meren erg mooi, wie weet gaan we er nog eens heen. Toen was het trouwens erg warm en zonnig.