Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 5
Otto Vosveld

kaalslag in Walsoorden......

Op de Mariadijk in Walsoorden (Z.Vl.), een dijk uit plm. 1200, zijn een heleboel mooie, oude bomen gerooid. Volgens Peter en ook om wonenden een trieste toestand. De mooie Mariadijk verliest veel van haar schoonheid. Op verzoek van Peter e.e.a. op deze foto's vastgelegd......

4 reacties

Peter 19 February 2010
Bedankt Otto voor de snelle reactie ! Kaprijp wil nog niet zeggen dat er inderdaad gekapt hoeft te worden. ! Punt is dat bomen dan juist meer onderhoud vergen en daar wringt hem de schoen. Zie het maar als een soort van bezuinigen door het waterschap. Wat weg is vraagt geen onderhoud, dus moet er ook geen geld meer heen ! Adieu mooie natuur.! Mijn mening. Gr Peter.
Jan. 19 February 2010
@Peter: met alle respect voor jouw standpunt maar die bomen vertegenwoordigen ook een handelswaarde; zie het als een veld tarwe, ook die tarwe wordt geoogst. In het verleden (meer dan 40,50 jaar geleden) heb ook ik me heel kwaad gemaakt als er bomen gerooid werden maar later, toen de herplant weer aansloeg en dikker en dikker werd, zag ik in dat ik ongelijk had gehad. Inmiddels is er daar weer al gekapt, herplant, etc. De cyclus blijft rollen... Blijft natuurlijk dat het emotioneel een rot moment is, die kap. Echter ratio hoort hier voor emotie te gaan, alleen vertel dat de omwonenden, en zeker jonge mensen, maar eens. We spreken elkaar over 10 jaar weer ;-)
Peter 19 February 2010
Jan, ik kan me wel vinden in uw toelichting. Echter uw eerste zin zegt het allemaal ! Het vertegenwoordigd een handelswaarde. Oké mag, maar waarom dan meteen overal de bomen maar kappen ? Heel onze habitat wordt hier neergesabelt ! Het gaat niet alleen om een cyclus het gaat gewoon keihard om de centen en het waterschapsbestuur spint er garen bij.
caston 19 February 2010
Een prachtige serie,soms moet men ingrijpen ,maar het is niet altijd noodzakelijk en dan is het jammer dat men toch kapt.