Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 10
Jan vd Berge

Ruigpootbuizerd

Driemaal dezelfde ruigpootbuizerd, twee keer van boven een keer zijn onderkant.

6 reacties

yohan 16 February 2010
Mooi!
Anneke Bakx 17 February 2010
Prachtig dier, zo van onderen!!
Gert 17 February 2010
Mooie foto!!
Adri Joosse 17 February 2010
Prachtige foto's Jan. Ik twijfel echter zeer sterk aan de determinatie van de soort. Op grond van het verenkleed is het volgens mij een jonge Buizerd.( 1e winterkleed). Hij is vrij licht van kleur, maar de kleurvariatie in het verenkleed bij Buizerds is erg groot en kan van heel licht tot heel donker zijn. De staart van een Ruigpootbuizerd is boven de eindband wit en niet of nauwelijks gebandeerd. De vogel op de foto's wijkt hier duidelijk van af. Ik houd het daarom op een Buizerd.
Jan vd Berge 17 February 2010
Adri, ik heb me bebaseerd op Petersons Vogelgids en die geeft als opvallende kenmerken aan het heel vaak bidden wat deze deed en de opvallende donkere polsvlekken wat deze duidelijk heeft. Deze gids geeft ook aan de witte band in de staart wat deze inderdaad niet heeft . Het zou inderdaad een jonge ( gewone) buizerd kunnen zijn met bijna alle specifieke kenmerken van de Ruigpoot Buizerd.
Henk Castelijns 07 January 2013
Adri heeft gelijk, het is een jonge Buizerd. eeen Ruigpoot heeft drie kenmerken. Zwarte polsvlekken (zijn aanwezig), donker borstschild (afwezig) en witte staart met donkere eindbad (ook afwezig). Zowel Buizerd als Ruigpootbuizerd bidden. Mooie foto trouwens.