Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 11
j'f

wie weet wat dit is,

havens vlissingen

7 reacties

Jo 18 January 2010
Onderstel voor de windmolens die in zee worden geplaatst voor de Belgische kust.
P . Saman 18 January 2010
Klopt Jo .
piet 18 January 2010
staan in vlissinge. in de haven. is onderstel voor windmolens op zee
Ronald 18 January 2010
Klopt en de Sane die zo af en toe in vlissingen licht die hijt ze op zee de bodum in. Ze komen een mijl of 25 uit de kust bij westkapelle te staan. Balast Nedam voert dit werk uit. Vr gr ronald.
j;f 18 January 2010
bedankt
Pieter 18 January 2010
Het zijn inderdaad onderdelen van windmolens, echter niet de onderstellen, maar de gedeeltes die net boven de zee-spiegel komen te staan in de Noordzee op ca. 25 kilometer uit de kust van Felixtowe in Engeland. Hierin bevindt zich de apparatuur, die nodig is om de opgewekte energie ( door de wind ) om te zetten in een hoge spanning, die via een onderzeese kabel getransporteerd wordt en geleverd wordt aan het Engelse elektriciteitsnet. Ik ben zelf een tijdje aanwezig geweest op dit projekt vandaar mijn informatie. vr.gr.
Nico Parlevliet 14 July 2010
De juiste benaming is Transitiestuk: het is het middelste gedeelte van een windmolenkonstruktie voor in zee. Dit gedeelte laten ze zakken op de fundatiepaal waarvan het bijna bovenste gedeelte taps is. (De fundatiepaal heeft de volgende en en gewicht: Lengte x diameter x dikte= 60x5x0.05 mtr.250 ton) Op het transsitiestuk wordt dan de windmolen geplaatst. Ze komen inderdaad voor de Engelse kust te staan. Het gaat in iedergeval om een 140 windmolens. Ze zijn in China gemaakt en door de zwaartransportschepen van Zhen Hua in hier in Vlissingen-Oost na toe vervoerd. Met de drijvende bok van Bonn&Mees van het schip op de kade gezet. Waar ze verder werden afgebouwd, en later met o.a de Jumbo Javalin (die tweekranen aan boord heeft die elk 900 ton kunnen hijsen). ter plaatse op de fundatiepalen zijn gezet.

Trefwoorden
havens