Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 7
-mari-

Wat kan ik hier aan doen, om die vlek niet meer te krijgen?

ik heb op de lens gekeken, niks te zien, op het filter ook niet. doe ik iets fout?? Graag jullie mening!

7 reacties

P . Saman 08 January 2010
Hallo Rian. Probeer nogmaals een foto te maken van Uw onderwerp , maar nu ZONDER filter ( waarschijnlijk een UV-filter ) en durf je flitser te gebruiken voor licht-invulling .Je plaatje wordt er een stuk beter van . Kantel je camera 90 * zodat er meer van je onderwerp te zien is . Snij datgene weg wat verder geen extra toevoeging is voor wat je uit wil beelden. Het binnenvallende zonlicht gaf relexie in je filter. Veel succes.
Rian W 08 January 2010
ja klopt is een UV filter........maar heb ik het dan verkeerd begrepen, die moet toch tegen het zonlicht gebruikt worden??
Angel 08 January 2010
Met een filter op je lens heb je vaak reflectie van het invallende zonlicht. Haal hem er maar eens af en je zal het verschil zien.
Rian W 08 January 2010
Oke ik haal hem eraf , en is er dan ook nog een tijd dat ik hem erop terug moet zetten? of moet ik hem er gewoon aflaten?
P . Saman 09 January 2010
Rian , zo'n UV-filter geeft een foto meer helderheid doordat het ultraviolet licht wordt afgevangen. Dit vooral bij helder zonnig weer. Ook zonder zo'n fiter gebeurt het wel eens dat er een vlekje ontstaat op je foto . Daarom raad ik aan om meerdere foto's van je onderwerp te maken vanuit verschillende standpunten en evenueel met verschillende camera-instellingen. Kies daarna de beste plaat er uit.
riekie 09 January 2010
ondanks dat kleinigheidje blijft het een lekker ding
Roger den Haan 10 January 2010
Deze Spiegelingen in het UV-filter kun je ook voorkomen door niet tegen de zon in te fotograferen, en of een zonnekap te gebruiken. ZonderFilter heb je wel de beste resultaten.