Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 4
Rob Oostdijk

Windmolenpark Thorntonbank

Windmolenpark op Belgische deel van de Thorntonbank (+/- 29 km NW van Zeebrugge en +/- 35 km ten Westen van Westkapelle.De turbines zijn 185 mtr totale hoogte (van topje van de wiek tot bodem van de betonnen voet.)

5 reacties

Rob 15 December 2009
De waterdiepte is +/- 30 mtr dus ze steken ong. 155 mtr boven het wateroppervlak uit.Bij mooi kraakhelder weer vanaf de dijk bij Westkapelle te zien.
Ton. 15 December 2009
het ,is weer ,niet mooi ,maar je ziet ze niet van de vaste wal,zoals in ijmuiden wel,bedankt voor de uitleg,dan weten wij wat meer
Rob 15 December 2009
idd Ton,ze staan behoorlijk ver op zee zodat je niet echt van horizonvervuiling kunt spreken,Je moet echt heel scherp kijken vanaf de wal wil je ze zien staan en dan zijn het nog maar stipjes op de einder.
Aart 24 May 2010
Hoi, ik zag ze half mei 2010 voor het eerst vanaf de westkaap bij Westkapelle, het was schittend helder weer. Je moet inderdaad goed kijken, met de verrekijker kun je ze pas echt goed zien. Zo kunnen we er nog wel een paar plaatsen, idd geen horizonvervuiling
Aart 24 May 2010
nogmaals: heb even op de zeekaart 1801.1 (overzichtskaart noordzeekust) gekeken, maar de molen staan denk ik "slechts" 10 mijl = 18 km uit de kust, anders zou je ze met het blote oog bijna niet kunnen zien.