Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 3
P Vergouwe

Achter de wolken........

13-12-09 Hoek

8 reacties

Otto Vosveld 13 december 2009
Jammer, Piet, ik zie hier helemaal niets van, alleen de (fraaie) lucht is zichtbaar......
Nero 13 december 2009
Ben het helemaal eens met Otto. ook als ik naar de andere lucht foto's kijk snap ik weinig van de reacties, Neem nou de foto Stralend één en al lof, maar wat mij betreft een foto van een lichtkam die niet helemaal geslaagd is met een te laag contrast in de lucht en een voorgrond die veel te donker is, net als deze foto. Dit kan veel beter. Maak bv er een HDR opname van of bewerk de foto zodanig dat land en lucht wel goed bij elkaar komen. Let wel Piet, het zijn goede foto's die voldoende potentie in zich hebben alleen heb jij dat er niet uitgehaald.
Sjaak 13 december 2009
Ik denk zomaar dat er veel verschil is met de beeldscherm bij diverse mensen. Dit is echt een mooie foto. Het huis en de schuur zijn bij mij heel goed te zien.
Otto Vosveld 13 december 2009
Ik ben graag bereid, dat idee van Sjaak te geloven, dat heeft Piet ook al eens tegen me gezegd. Ik kan echter met geen mogelijkheid ontdekken, hoe ik daar iets aan moet doen...... De opmerkingen die Nero gemaakt heeft, slaan (helaas) ook op mijn ervaringen met deze foto's.
jans..... 13 december 2009
op zich een goeie foto.....maar er lijkt een blauwzweem over de foto te hangen....?
Piet 13 december 2009
Dit is een interessante, inhoudelijke discussie. Een beetje blauwzweem klopt wel. Heeft er waarschijnlijk mee te maken, dat ik mijn foto's tamelijk krap belicht, soms met + 1. Als ik ze dan lichter maak, (om doortekening in de voorgrond te krijgen), is soms een grijzige waas het resultaat. Veel ruimer belichten levert een uitgebeten lucht op, waar niets meer van te maken is. Met HDR heb ik nog niet gewerkt. Ik heb er heel mooie EN afschuwelijke resultaten van gezien. Fijn, dat jullie deze reacties geplaatst hebben.
Nero 14 december 2009
Een inhoudelijke diskussie, dat was ook mijn hoofddoel om eens te reageren. Opmerkingen als Mooi, of Niet mooi, daar heeft niemand wat aan. Verder heeft Piet gelijk dat er mooie en afschuwelijke resultaten met HDR te zien zijn. Mijn mening over de afschuwelijke resultaten zijn echter wel dat deze techniek dan niet goed toegepast is. Nu moet ik toegeven dat dat ook niet de makelijkste techniek is en het resultaat is ook nog sterk afhankelijk van de software die daarvoor gebruikt wordt.
Nero 14 december 2009
Nog een kleine aanvulling op mijn eerdere opmerking. Om duidelijk te maken wat ik in deze diskussie bedoel, heb ik onder de naam Nero ook drie foto's geplaatst van en wolkenlucht. Een met een te donkere ondergrond, Een met de belichting op de ondergrond dus een uitgebeten lucht Een foto zoals hij volgens mij moet zijn. HDR