Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 6
Anneke Bakx

Kanaal Sluis-Oostburg

Langs binnenweg

7 reacties

H.de Winde 18 June 2008
Dit deel van Zeeuws Vlaanderen heeft met een kanaal absoluut niks te maken! Het is een overblijfsel van een zijarm van wat ooit Het Zwin is geweest! Die arm lipe na Oostburg verder via Schoondijke tussen de Dam en de Krabbendijk, langs Gaternesse om uiteindelijk bij Sasput weer in de Westerschelde te stromen. Het was één der vele armen die Zeeuws Vlaanderen doorsneden en overal zorgden voor eilanden en eilandjes. Door verzanding en het onvermijdelijke inpolderen, kwamen deze zijtakken te vervallen, maar wat bleef waren de diepe stroomgeulen gebruikt als afwatering voor de ontstane polders! Nog steeds zijn enkele van deze strromgeulen in gebruik en worden door het Waterschap ook als zodanig onderhouden. De gefotografeerde geul is er één van! Heeft echter met een Kanaal als zodanig niets te maken.
Anneke Bakx 18 June 2008
Ik noemde het maar zo, omdat het toch ook geen sloot te noemen is, ja?
H. de Winde 18 June 2008
Je noemt een St. Bernhard toch ook geen Pony omdat ie groter is dan een doorsnee hond?
H.deWinde 18 June 2008
Doet overigens niets af aan de foto Anneke! Een mooie opname, dat is zeker!
Rudi 19 June 2008
Nou...ik heb wel eens iemand horen zeggen, die hond is zo groot, het lijkt wel een Pony. Dus het lijkt wel!!. Ovwergens een leuke foto Anneke.
Anneke Bakx 21 June 2008
Ik mag het dan van u geen kanaal noemen, meneer de Winde, maar de plek staat op de kade gemarkeerd als Kanaalweg 3. Dus...?!? I rest my case.
Anneke Bakx 24 June 2008
Ik schreef kade, maar bedoel natuurlijk kaart.

Trefwoorden
kanaal/sluis