Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 2
Glenn

Macro van mijn Clementis

6 reacties

Piet 23 May 2008
De naam is clematis, denk ik, want zo opgeblazen is dat voor mij niet zeker. Niet onverdienstelijk. Heb je hiervoor al een statief gebruikt? Het grote voordeel van een statief bij dergelijk werk is, dat je een kleiner diafragma kunt kiezen, zonder het risico van onscherpte door te lange belichtings tijden. Een kleiner diafragma levert meer scherptediepte op en scherptediepte is bij macro opnames heel belangrijk. Ook flitsen is een mogelijkheid, maar dan moet je wel zorgen voor een reflectiescherm tegenover de flitser, die heft dan de slagschaduwen min of meer op. Ik hoop nog meer werk van je te zien.
Glenn 23 May 2008
Heb hier geen statief voor gebruikt!Heb het ook al getest met mijn flitser maar de foto`s zijn niet echt gelukt.Ik ben maar een leek op gebied van fotografie en ben zowat een beetje van alles an het testen.Ik heb nog wat laast met de veele functies op mijn panasonic FZ 50.Zo heb ik nu pas ondekt, dat als ik een voorzetlens gebruik op mijn toestel de conversie moet inschakelen ;)))
Glenn 23 May 2008
Het is inderdaad de clematis Piet!
Carolien 23 May 2008
Ik vind het een bijzonder mooie opname. Een kleiner diafragma is niet altijd nodig, het is maar net waar je het accent op wilt leggen. Deze Clematisbloem lag half in de zon, half in de schaduw.Hierdoor zijn maar enkele meeldraden belicht door de zon. Ik vind dit een bijzonder effect hebben en is juist niet zo standaard.Zelf maak ik wel eens macro's met juist de zon achter de bloem. Ze schijn dan als het ware erdoorheen. Ook een leuk effect. Ga vooral lekker door met fotograferen.
Arnold 23 May 2008
Op één of andere manier , ik weet niet hoe , wordt ik een beetje vrolijk van dergelijke mooie composities. de tip die Piet omschrijft is er idd één die uit gaat van een persoonlijke smaak van fotograferen , denk ik. en dat maakt het nou net zo geweldig. ieder een visie die helemaal bij de persoon past.daardoor krijgen we kwaliteit en verscheidenheid in fotomateriaal.
arnold 23 May 2008
de tekst komt vreemd over , zeelandnet verwerkt geen tekens boven de E geplaatst in dit geval.