Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 7
Henk de Winde

Triest restant

Een waardeloze foto omdat het trieste restant van de ooit grote Bressiaanse vissers, nu op één foto kunnen! Is dat niet iets om over na te denken? Voor de meeste kijkers waarschijnlijk niet, maar het is een veeg teken aan de wand voor hen die verder kijken dan hun neus lang is!

8 reacties

Hennie 18 September 2009
Inderdaad heel triest Henk! Maar aan de andere kant: hebben de vissers zelf niet de zee leeggevist?
Henk de Winde 18 September 2009
Helaas kan ik dat niet ontkennen. Maar terwijl ik stond te wachten op iets anders, passeerden juist die twee schepen en na mijn boek Bressiaanse Vissers zag ik dit plotseling als iets echt neerslachtigs!
Eddy kroes 18 September 2009
Wat betreft deze schepen hebben jullie gelijk,maar is het niet mooi dat me steeds meer vissoorten buiten de natuur om kan kweken zonder de natuur te beschadiggen.Zo dat we kunnen blijven genieten van een lekker visje.
Henk de Winde 18 September 2009
Ja Eddy, ergens heb je wel gelijk, maar kweken van vis is (helaas) vaak op een te klein oppervlak. Het visafval tijdens de kweek wordt weer opgenomen door de jonge vis op dezelfde plaats. Begrijp je? In Norwegen worden de kwekerijen elk jaar ongeveer 1 mijl verplaatst, maar helaas hebben de meeste landen daar de ruimte niet voor. Dat betekent dus dat de meeste kwekerijen vissen kweken op het afval van de vorige! Daar zit nu dus het grote probleem!
Gerard 18 September 2009
Nou, het meeste trieste is dat alles in Nederland wordt beperkt en/of onmogelijk wordt gemaakt en dat men in de rest van Europa gewoon doorgaat. M.n. de fijne milieubewegingen maken alles kapot (ZMF, Kalootzeurpieten, etc)!
Hennie 18 September 2009
Duidelijke stelling Gerard en ik kan me daar van harte bij aansluiten! Als je als burger een vergunning aanvraagt om een boom te rooien en de gemeente moet eerst toestemming krijgen van een milieuclub, denk ik te mogen zeggen dat de wereld toch echt op sukkel is!
boer mieras wemeldinge 18 September 2009
inderdaad gerard die z m f moeten ze gelijk verbieden zij maken alle bedrijven kapot
Ed 02 October 2009
Gelul! Aan de kant met die visstropers die alles hebben leeggeroofd! Hoe minder vissersschepen hoe liever het mij is. Het is de rest van Europa die het licht nog niet heeft gezien!

Trefwoorden
vissers bressiaanse