Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 19
Elvira Taelman

Kunst in Terneuzen-Vesaliusbeeld.

Het bronzen Vesaliusbeeld staat onderaan de Westerscheldeboulevard bij het stadhuis van Terneuzen. Kunstenaar Thom Puckey baseerde het op een prent van de zestiende-eeuwse tekenaar en anatomist Andreas Vesalius. Vesalius was een van de grondleggers van de anatomie. Het kunstwerk staat met de achterkant naar de weg en boulevard toe. Dat zal wel een bedoeling hebben, maar het is nu alleen goed zichtbaar als je via een klein paadje langs het gebouw van het stadhuis loopt. Als men op de Westerscheldeboulevard staat, dient men eerst een drukke weg over te steken of om te lopen.

9 reacties

overkant 18 September 2009
Waarom, als de achterkant naar de weg staat, heb je dan niet de voorkant gefotografeerd?
Rian W 18 September 2009
dit is weer eens van een andere kant bekeken, ik vind het een mooie serie!!
agnes 18 September 2009
Mooie seire over de kunst uit Terneuzen!!!!!!
Adrie 18 September 2009
Ergens heb ik gelezen dat de opstelling van dit beeld de bedoeling heeft zijn beschrmende cape of kleed uit te spreiden over de stad Terneuzen. Vandaar dat het dus met zijn voorkant richting stad staat.
mage 18 September 2009
heel mooie serie!!!
Elvira Taelman 18 September 2009
Dat vind ik een heel mooie beschrijving Adrie en ik begrijp de bedoeling. Toch zou ik liever willen dat de voorkant meer zichtbaar zou zijn. Ik vind het een mooie kunstwerk. Ik zou het leuk vinden dat wandelaars en bewoners vanaf de boulevard een blik zouden kunnen werpen op de mooie voorkant.
Miranda 18 September 2009
Nou dat bedoel ik dus. Doordat alleen die achterkant zichtbaar lijkt het net of er een zeil overheen ligt. zeker als je er met de auto voorbij rijdt.
Els 18 September 2009
Apart beeld, heel mooi!
Ada 18 September 2009
Heel mooi !