Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 5
Eddy Kroes

Zeeuws-Vlaamse molendag 2009 - 6

De molen hoog op de heuvel

5 reacties

Piet 06 September 2009
Hier hetzelfde probleem. Als het om de molen gaat, zou ik het zo doen. Stel op de een of andere manier, (kan van camera tot camera verschillen), de belichting af op de molen. Hier extra moeilijk, omdat je aan de schaduwkant staat. Het hek op de voorgrond draagt bij aan de compositie, maar meer zon op de molen zou op een andere manier kunnen helpen. Bv. vanaf de andere kant fotograferen.
Angel 06 September 2009
Is niettemin een hele mooie serie. Heb het zelfde probleem. Van de week veel mooie foto's genomen, de lucht was prachtig, maar......... of de lucht mooi en de onderkant te donker, of juist een mooie onderkant en van die witte, uitgebrande luchten. Soms kan je iets niet van de andere kant fotograferen. Graag tips Piet!
Eddy kroes 06 September 2009
Iki wilde de perse het efect van de heuvel benadrukken en moest daarom vrij ver van de molen vandaan blijven.inderdaad door dat ik gebonden was aan deze zijde van de molen voor het heuvel efect, had ik te maken met een te klein oppervlak van het molen gedeelte ik heb het geprobeert maar het zonlicht was te sterk.ik heb dat zelfs moeten dimmen.
Piet 06 September 2009
Mijn tip is alweer verdwenen. Nog een keer dus. Dergelijke foto's belicht ik zo.Scherpstellen op de voorgrond; lichtmeten op de lucht. Uit een uitgebleekte lucht is niets fatsoenlijks meer te halen. De te donkere voorgrond wordt lichtergemaakt, (met Picasa). je maakt dan ook de hele foto lichter, Soms zit er dan in de voorgrond te weinig kleur en daarvoor gebruik je verzadigen. Is de lucht dan nog te licht, dan kun je met geleidelijke tint er weer wat meer kleur inbrengen. Werkt simpel en snel. Verscheidene van mijn foto's, (niet alle), zijn zo tot stand gekomen.
Angel 06 September 2009
Piet, bedankt, ga het van de week proberen.