Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 1
Pa/Jo

Instellingen

11 reacties

Pa/Jo 18 september 2020
Zo staan er veel op internet ,kan handig zijn. Wat ik zelf doe is om dergelijke instellingen als hulp op je GSM te zetten in bv notities. Je kunt dan de instellingen zetten die je gebruik bij b.v macro ,avond of sport kun je gewoon even spieken.
P Vergouwe 18 september 2020
Zeker handig. Maar of het veel gebruikt gaat worden? De meeste fotografen die hier publiceren zal het een worst wezen. Ze gebruiken, zoals je eerde al opmerkte de volautomaat en zijn niet geïnteresseerd in jou goed raad. Zelf ben ik eens, toen ik meldde dat het een mooie foto was die nog even rechtgezet moest worden, voor rotte vis uitgemaakt.
18 september 2020
Pa/Jo, dank je wel. Heb de afbeelding even opgeslagen :-))
Pa/Jo 18 september 2020
Beste Piet,Ik wil hiermee enkel maar mensen te laten zien dat deze hulpmiddelen bestaan. Mijn bescheiden ervaring heeft ook mij geleerd om handmatig te fotograferen , sterker nog mijn camera [full frame]heeft geen auto stand dus ik moet wel. Maar voor wie het handig vind kan het een hulpmiddel zijn dacht ik.
P Vergouwe 18 september 2020
Het punt is eigenlijk dat een heel groot deel van degenen die op deze site actief zijn geen notie hebben wat het betekent en het kan ze ook niet schelen. Zelf heb ik dat allemaal moeten leren, ( met plezier overigens), maar er word een camera gekocht, op de automaat gezet en die regelt alles, sluitertijd, diafragma en gevoeligheid. Het enige wat ze nog moeten doen is ergens op richten, compositie is niet belangrijk, als hetgeen ze erop willen hebben er maar op staat. Hoe interesseert ze niet. Als het maar herkenbaar is dan noemen ze het al scherp. En compositie en scherptediepte? Het zal ze een rotzorg zijn.
19 september 2020
Het spijt me zeer P Vergouwe, maar u blijft hier de huis-tuin-en-keuken fotograaf gewoon in de zeik zetten, om het maar even bot te stellen. Misschien is dit gewoon niet uw podium? Oh ja, het is weer tiscrea © (niet in het telefoonboek), die zich niet eens meer afvraagt waarom er niet op uw goed bedoelde reacties gereageerd wordt. Excuses aan Pa/Jo, maar van zinnen als "Het enige wat ZE nog moeten doen is ergens op richten, compositie is niet belangrijk, als hetgeen ZE erop willen hebben er maar op staat. Hoe interesseert ZE niet. Als het maar herkenbaar is dan noemen ZE het al scherp. En compositie en scherptediepte? Het zal ZE een rotzorg zijn." -- gaan mijn nekharen dus steigeren. Ik vind dat echt beledigend voor het merendeel van de mensen die hier hun foto's willen laten zien en dan kan het me niks schelen hoeveel complimenten P Vergouwe van de webmaster zou hebben gekregen.
19 september 2020
Heb zonet de instellingen van mijn camera even nagekeken naar aanleiding van de opgeslagen afbeelding hierboven. Ik ben dus echt een amateur want ik kan dat allemaal niet eens instellen handmatig op mijn Sony Cybershot WX350 *bloos* Heb vanmiddag wel voor het eerst de panorama-functie gebruikt. Heel leuk resultaat :-) Voor tips kan ik ook bij mijn moeder terecht die in haar jongere jaren trouwreportages deed met de alles-in-te-stellen-camera's. Zij kreeg destijds de tip dat als ze het niet meer wist haar camera in moest stellen op 8 en 100 (als ik het me goed herinner)?
Pa/Jo 19 september 2020
Beste Tiscrea, Ben zelf totaal niet bekend met wat een andere camera kan ,maar je kan zoals je zelf wel weet van alles op internet vinden . Je kan b.v vragen... camera instellingen voor een macro of i.d zo komt er altijd iets uit de bus. Van uw moeder vind ik een goeie.....diafragma 8 en sluitertijd 100 waarschijnlijk...leuk toch. Overigens zijn er camera's met voorkeuze standen, echter wanneer je de basisbegrippen kent heb je die niet nodig maar is wel makkelijk misschien.
P Vergouwe 19 september 2020
Tiscrea, excuses aan Patrick? Misschien kun je mijn geheugen even opfrissen want dat kan ik me echt niet herinneren. Niet, dat ik daarvoor te beroerd zou zijn als er aanleiding toe was. En, van die schare huis tuin en keuken fotografen ben ik er 1. Al dik 50 jaar.
19 september 2020
P Vergouwe. Ik bied zelf mijn excuses aan Pa/Jo aan, omdat ik reageer bij een foto van hem en hij niet om deze discussie heeft gevraagd.
P Vergouwe 20 september 2020
Sorry, Tiscrea, kennelijk heb ik een reactie verkeerd begrepen. Ik dacht dat je schreef dat ik bij Patrick excuses had gemaakt, maar dat is dus niet het geval. Nogmaals. sorry.