Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 10
Patrick

Vlinder

18 reacties

P Vergouwe 4 maanden geleden
Mooie foto met een voor zeelandnet acceptabele scherpte. Maar ik vraag me af, wat is de zin van hier reageren? Als je wat vraagt komt er nooit een antwoord.
Pa/Jo 4 maanden geleden
Beste Meneer Vergouwe, Ik heb inderdaad verschillende reacties gelezen ,U en nog mensen hebben het steeds maar over onscherpe opnames met een verwijzing naar Zeelandnet. Mijn opname hierboven is voor mij zeker scherp genoeg voor u waarschijnlijk misschien niet. Ik denk dat er heus wel digitaal verlies in zit echter ligt het misschien ook aan de mensen zelf. Het bewijs dat het kan is er toch !! Fotograferen is kunst en kunde en er is altijd bij te leren ook na jaren fotograferen. B.v definitie waar ik het over had is een basiskennis die je denk ik moet hebben. Iedereen maakt tegenwoordig foto's enkel een beetje kennis van apparatuur is niet slecht. Automatisch is makkelijk maar er zit veel meer op dan u denkt, en benut dit dan ook. Toch kan iemand gewoon blij zijn met zijn resultaat en daar gaat het om ,het is zeker geen competitie.
4 maanden geleden
Amen, dat bedoel ik! https://www.zeelandnet.nl/foto/bekijk/foto/id/335915/Het_koolwitje.html
4 maanden geleden
Excuses overigens. Wat een prachtige foto, vind ik dit! Zo eentje wil ik nog wel eens maken, maar heb zelfs nog nooit een dagpauwoog in het wild gezien. Laatst wel een kolibrievlinder, maar dat lijken net mislukte experimentjes (denk ik dan) en hij was weg voordat ik met mijn ogen kon knipperen. Die Buxusmot is eigenlijk best een mooi beestje. Jammer dat het zo'n lastpost is :-)
Pa/Jo 4 maanden geleden
Beste, de Dagpauwoog is niet de bovenstaande dit is de Koninginnenpage. De kolibrievlinder ben ik helaas nog niet tegen gekomen en het koolwitje zit veel met de vleugeltjes dicht is ons opgevallen de Koninginnenpage doet dit niet. Overigens mocht er sprake zijn van een overbelichting is dit altijd makkelijker te compenseren. Je kunt een foto beter overbelicht hebben dan onderbelicht ,ik zou zeggen probeer eens uit !! Maar vlinders blijven mooi....toch
4 maanden geleden
Oeps, Koninginnepage... dat bedoel ik ;-) Logisch dat die de vleugeltjes spreidt. Die heeft ook echt iets om te laten zien! :-D
P Vergouwe 4 maanden geleden
Beste Pa/Jo. Ik vind het heel plezierig dat je nu even persoonlijk reageert. Je hoeft me geen meneer te noemen, ik heet al heel veel jaren Piet. Ik zou het fijn vinden om eens gewoon over onze hobby te praten. Ik sta gewoon in het telefoonboek, bel even.
P Vergouwe 4 maanden geleden
Ik wil graag even iets rechtzetten. Het begrip "overbelicht" word nogal eens verkeerd gebruikt. Doe ikzelf ook wel eens. Soms is een foto te licht, maar zit er nog informatie in de lichtste delen. Met alleen die delen wat donkerder maken kun je dan al veel redden. Echt overbelicht is het, wanneer in de lichtst delen geen informatie meer is. Dat word bij donkerder maken alleen maar grijs en met sommige programma's kun je het een kleurtje geven maar details zul je niet meer zien. Voor onderbelicht geld in feite hetzelfde verhaal. In een krap belichte foto zul je bij lichter maken wat meer ruis zien, zeker als je in Jpeg werkt. Werk je in RAW dan zijn de mogelijkheden tot herstel veel groter.
Pa/Jo 4 maanden geleden
Zeker, maar dit is ook wat ik bedoel met te zeggen wat je e.v wel kan doen en om mensen te helpen hierin. Kijk nu eens naar je bovenstaande reactie zo kan het toch ook en met dergelijke duidelijke uitleg kan iemand hier iets van leren en uit proberen zoals ik al aangaf. Het probleem om overbelichting te voorkomen zou je b.v mensen kunnen attenderen op het gebruik van het histogram wat op de meeste camera's aanwezig is . Deze foto optie van Zeelandnet kan leuk en leerzaam zijn ,maar voorop gesteld ik ben maar een gewone liefhebber die het leuk vind om af en toe een voor mij mooie opname hier te delen en een reactie. Maar laten we het vooral leuk houden.
P Vergouwe 4 maanden geleden
Ik probeer al jaren mensen te helpen met hun foto's door tips te geven hoe ze meer plezier van hun hobby kunnen hebben. Heel vaak word dat als een persoonlijke aanval gezien. Waarom? Joost mag het weten. Van de webmaster heb ik wel eens een bedankje gehad voor mijn bemoeienissen.
4 maanden geleden
P Vergouwe, misschien kunt u zich eens afvragen of het door uw manier van tips geven dat mensen zich aangevallen voelen. Ook al is een reactie bedoeld om te helpen (nog even aangenomen dat iemand die hulp wel wilt) is uw formulering vaak niet al te sympathiek en soms gewoon bot, vind ik. U weet ook niet wie er achter de foto schuilgaat, waarom de foto is genomen en onder welke omstandigheden. Bovendien kan iemand een handicap hebben, half blind bijvoorbeeld, waardoor een foto niet aan uw "criteria" voldoet. Ook is het soms gewoon een kwestie van smaak.
P Vergouwe 4 maanden geleden
Wie schrijft dit laatste commentaar? NN? Nogal kinderachtig, vind ik.
4 maanden geleden
P Vergouwe, ik ben het: tiscrea c (eigenlijk copyright-teken). Door het vaak verkeerd of niet doorgeven van bijzondere tekens op deze site verschijnt mijn naam waarschijnlijk niet boven de reactie. Had het niet eerder gemerkt... Jammer dat u er gelijk weer een label aan plakt.
P Vergouwe 4 maanden geleden
tiscrea c staat natuurlijk gewoon in het telefoonboek. Binnenkort bel ik je wel even.
4 maanden geleden
- zucht - / tiscrea © (bij de reacties doet het ©-teken het wel, merkte ik zonet)
4 maanden geleden
Pa/Jo, is de foto met statief genomen? Lijkt me heel moeilijk in dit geval, maar ik vroeg het me zomaar af.
Pa/Jo 4 maanden geleden
Nee hoor, dit zou kunnen maar was niet nodig , eigenlijk gebruik je pas een statief bij langere sluitertijden . Echter is een statief nooit verkeerd begrijp me goed ! Mij foto boven neem ik gewoon uit de hand met een diafragma van F5.6 de iso 200 en de sluitertijd was een 500 van sec. De lens die ik gebruikte was een 70/300 MM. Maar deze vlinder was niet zo beweeglijk en dan lukt het wel ,een kolibrievlinder bv zal misschien een snellere tijd vragen. Een zaak waar je wel op moet letten is of je iso Auto staat ,maak je hier avondopname ,s mee dan beter uitzetten. succes
4 maanden geleden
Dank voor je reactie en uitleg. Fijn (foto?)weekend :-)