Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 3
Laurens Oosterom

Plaggenhut

Openlucht museum Ellert & Brammert in Schonooord. Hoe Drenthe vroeger was.

6 reacties

oktagon 09 september 2015
Dit lijkt me meer een oude boerenschuur met gemetselde muren en oudhollandse dakpannen uit ca.1700-1800!Een plaggenhut was een ouder en simpeler woonobject nmm.
Laurens Oosterom 09 september 2015
Beste Oktagon. je zit er volledig naast. Of de Drenten zelf zijn vergeten wat een plaggenhut is. Ik heb het niet van mijzelf maar van de mueumplattegrond waar het desbetreffende "pandje" op vermeld stond, met nummer en al. Graag je eerst ergens in verdiepen voordat je reageert. Ik vind het wel jammer dat ik de plaggenhut niet beter heb gefotografeerd, teveel een toeristische foto geworden, maar leuk genoeg om hem op Zeelandnet te zetten.
Laurens Oosterom 09 september 2015
De foto geeft een detail weer. Meer naar voren lagen er wel degelijk graszoden, ook wel bekend als plaggen, op het dak. Ook de "muren"waren een mengeling van stenen en zoden. Maar ja, dat was in 2013, misschien is het nu wel helemaal steen geworden.
oktagon 09 september 2015
Als je Googled met plaggenhut,dan zie op WIKI hoe die werden gemaakt!
oktagon 10 september 2015
"Openluchtmuseum Ellert en Bammert te Schoonoord - Gedeeltelijk in de grond gebouwde woning" door Uberprutser - Eigen werk. Licentie CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.
Laurens Oosterom 10 september 2015
Beste Oktagon. ik moet mijn excuses aanbieden voor mijn reactie op uw stukje. Ik heb de verkeerde titel bij de foto gebruikt. Ik ben dus degene die zijn werk beter moet doen. Ik heb wel foto's van een plaggenhut en zag tot mijn schaamte dat ik de verkeerde foto op Zeelandnet had geplaatst. Bij deze alsnog bedankt voor uw reactie, ik heb er mijn voordeel mee gedaan.