Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 6
Chinta

Larve van de groene gaasvlieg

denk ik

11 reacties

hensie pieper 20 August 2015
In ieder geval monsterachtig. maar mooi op de kiek gezet Chinta....
jan @ 20 August 2015
Dit is een vroeg larvestadium van( waarschijnlijk )de Geelgerande watertor (Dytiscus marginalis) die ook wel watertijger genoemd word omdat het een felle jager is met een enorme vraatzucht ,in het laatste stadium kunnen ze wel 4 tot 6cm groot worden en prooien aanvallen die groter dan zij zelf zijn ,die wil je echt niet per ongeluk met de watervlooien opscheppen en in je aquarium of vijver doen ,want daar kunnen ze een ware slachting onder de vissen aanrichten
Jo Dingemanse 20 August 2015
Zo leer je nog eens wat.Mooie foto !!!
Chinta 20 August 2015
Bedankt voor de info jan@, Maar kun je mij dan ook vertellen waarom dit beestje op een blaadje van de klaproos zat in mijn tuin waar in geen velden of wegen een vijver of iets dergelijks in de buurt is?
pbo 20 August 2015
deze tor-in wording heeft, gelezen de info, zeker krokodil-eigenschappen
Chinta 20 August 2015
Ik heb het denk ik gevonden jan@ Het is waarschijnlijk de larve van de groene gaasvlieg
jan @ 20 August 2015
@ Chinta ,neem me niet kwalijk a.u.b mijn excuses, ik had al twijfel maar na je aanwijzingen geen water in de buurt kwam ik idd ook bij de Gaasvlieg uit ,waarschijnlijk heeft de krokodil de associatie met water gelegd. grt jan.
jjmondeel 20 August 2015
Mooi en leerzaam !!
Ria Mes 21 August 2015
Mooi!
Chinta 21 August 2015
@ Jan@ Daar hoef je toch je excuses niet voor aan te bieden? Er was misschien een hele aannemelijke verklaring voor geweest. Dank zij jouw tip dat het om een larve ging en ik zag dat ie een prooi had dacht ik eens te zoeken op roofzuchtige larven. En bingo!! Bedankt voor het mee denken.
frank1958p 23 August 2015
een hele mooie foto Chinta.!!!!